X
יומן ראשי
חדשות תחקירים
כתבות דעות
סיפורים חמים סקופים
מושגים ספרים
ערוצים
אקטואליה כלכלה ועסקים
משפט סדום ועמורה
משמר המשפט תיירות
בריאות פנאי
תקשורת עיתונות וברנז'ה
רכב / תחבורה לכל הערוצים
כללי
ספריה מקוונת מיוחדים ברשת
מגזינים וכתבי עת וידאו News1
פורמים משובים
שערים יציגים לוח אירועים
מינויים חדשים מוצרים חדשים
פנדורה / אנשים ואירועים
אתרים ברשת (עדכונים)
בלוגרים
בעלי טורים בלוגרים נוספים
רשימת כותבים הנקראים ביותר
מועדון + / תגיות
אישים פירמות
מוסדות מפלגות
מיוחדים
אירועי תקשורת אירועים ביטוחניים
אירועים בינלאומיים אירועים כלכליים
אירועים מדיניים אירועים משפטיים
אירועים פוליטיים אירועים פליליים
אסונות / פגעי טבע בחירות / מפלגות
יומנים אישיים כינוסים / ועדות
מבקר המדינה כל הפרשות
הרשמה למועדון VIP מנויים
הרשמה לניוזליטר
יצירת קשר עם News1
מערכת - New@News1.co.il
מנויים - Vip@News1.co.il
הנהלה - Yoav@News1.co.il
פרסום - Vip@News1.co.il
כל הזכויות שמורות
מו"ל ועורך ראשי: יואב יצחק
עיתונות זהב בע"מ
יומן ראשי   /   מבזקים
מעצרו של העיתונאי צביקה קליין, עורך ה"ג'רוזלם פוסט", מעורר גינויים וביקורת ציבורית רחבה. לפי מקורביו, קליין נלקח לחקירה בפרשת "קטאר-גייט" ביום ראשון, טלפון ניידו הוחרם ללא צו שיפוטי ומאז לא הושב. הוא שהה 12 שעות בתנאי מעצר קשים כמעט ללא מזון, ולא שוחרר עד לשעות הערב שלמחרת. לשכת היועמ״שית מיארה מסרבת למסור אם אישרה את חקירת העיתונאי צביקה קליין.
יו"ר המחנה הממלכתי בני גנץ קרא לבחון מחדש את ההחלטה: "מעצר עיתונאי צריך להיעשות רק במקרי קיצון. חקירת עיתונאי היא מהלך קיצוני בדמוקרטיה - יש לבחון את ההחלטה". גם ח"כ בועז ביסמוט תקף את הסלקטיביות לכאורה של ההתגייסות התקשורתית. ארגון העיתונאים מסר כי החקירה אמנם לא עסקה לפי הטענות בחשיפת מקורות, אך הזהיר כי עצם המעצר מהווה פגיעה קשה בחיסיון העיתונאי ומרחף כ"אפקט מצנן" על כל כלי התקשורת.
Author
עורך חדשות | News1 | דוא"ל
עיתונאי וראש מערכת החדשות. חשבון ב-X ↗ ; פייסבוק ↗
תאריך:  02/04/2025   |   עודכן:  02/04/2025
+מעצרם של אוריך ופלדשטיין הוארך ביממה אחת בלבד 09:25 03/04/25  |  איתמר לוין   |   לרשימה המלאה
המשטרה ביקשה הארכה של שבוע  ▪  השב"כ התבקש להגיש חוות דעת בשאלה האם המעשים המיוחסים לשניים פגעו בביטחון המדינה  ▪  מספר עיתונאים זומנו לעדות פתוחה  ▪  מיארה: עורך ג'רוזלם פוסט חשוד בקבלת טובות הנאה מקטר; קליין דוחה את הטענות
מסרו גרסאות סותרות [צילום: אבשלום ששוני, פלאש 90]
+סערה בעקבות מעצר העיתונאי צביקה קליין: סמוטריץ' ופורום העיתונאים תוקפים את מערכת המשפט 23:05 02/04/25  |  עידן יוסף
שר האוצר בצלאל סמוטריץ' תקף בחריפות את חקירתו ומעצרו של עורך ה"ג'רוזלם פוסט", צביקה קליין, במסגרת פרשת קטרגייט. לדבריו, מדובר ב"רעידת אדמה בדמוקרטיה", תוך שהוא מאשים את מערכת המשפט והעיתונאים הוותיקים ב"צביעות ובמוסר כפול". סמוטריץ' טען כי אילו היה מדובר בעיתונאי "בעל הדעות הנכונות", התגובה הציבורית והתקשורתית הייתה שונה לחלוטין.
במקביל, פורום העיתונאים הדתיים והחרדים, המאגד עשרות אנשי תקשורת מהמגזר, פרסם הודעה תקיפה בה הביע "דאגה לשלום העיתונאים כולם", והאשים את מערכת המשפט ב"אכיפה בררנית" נגד עיתונאים מהצד הימני של המפה. הפורום תקף את החלטת המשנה לפרקליט המדינה, עו"ד אלון אלטמן, לאשר את חקירתו של קליין - והזהיר כי המשך מעצרו עלול להפוך לאיום ממשי על חופש העיתונות בישראל.
+בליכוד תוקפים: "חקירה פוליטית שמטרתה למנוע את פיטורי ראש השב"כ" 23:01 02/04/25  |  עידן יוסף
בליכוד מגיבים בחריפות לפרסומים סביב פרשת קטר, וטוענים כי מדובר בעוד אחת מ"פייק פרשות" שנועדו להצר את צעדיו של ראש הממשלה נתניהו ולמנוע ממנו לבצע שינויים בהנהגת מערכת הביטחון. לדבריהם, מדובר ב"פרשה שהומצאה" לאחר שראש השב"כ רונן בר ידע כי הוא צפוי להיות מודח מתפקידו.
לדבריהם, "כבר בנובמבר 2024 פורסמה כוונת ראש הממשלה לפטר את ראש השב"כ, ובפברואר 2025 נדרש למסור את תחקיר הארגון על מחדלי שבעה באוקטובר". לטענת המפלגה, בר ביקש דחייה במועד מסירת התחקיר - ובאותו ערב ממש הודיעה היועצת המשפטית לממשלה על פתיחת חקירה בעניין קטר, מהלך שהליכוד רואה בו ניסיון "למנוע את הדחתו ולהפיל ממשלת ימין".
לדברי הליכוד, מדובר בהמשך ישיר לפרשות שקרסו בעבר כמו "שינוי הפרוטוקולים", "הסחיטה באיומים" ולמעלה מ-20 פרשות נוספות שהסתיימו ללא אישום. "מדובר בחקירה פוליטית שכל מטרתה לאפשר לראש השב"כ להחזיק בקרנות המזבח", לשון ההודעה.
+החקירה תבקש להאריך את מעצרם של אוריך ופלדשטיין בפרשת קטרגייט 20:07 02/04/25  |  איתמר לוין
המשטרה תבקש מחר (3.4.25) מבית משפט השלום בראשון לציון להאריך את מעצרם של יונתן אוריך ואלי פלדשטיין בפרשת קטרגייט. יועצו הקרוב של בנימין נתניהו ומי שהיה דוברו לתקשורת הצבאית נעצרו שלשום, ואתמול הוארך מעצרם עד מחר בבוקר. גרסאותיהם של השניים היו סותרות והערב ערכה המשטרה עימות ביניהם. נשיא בתי משפט השלום במחוז המרכז, מנחם מזרחי, דחה שלשום את בקשת המשטרה להאריך את מעצרם של השניים בתשעה ימים, והוא צפוי לדרוש מחר לשכנע אותו ששחרורם כעת - ולו בתנאים מגבילים - עלול לשבש את החקירה.

מועדון VIP להצטרפות הקלק כאן
פורומים News1  /  תגובות
כללי חדשות רשימות נושאים אישים פירמות מוסדות
אקטואליה מדיני/פוליטי בריאות כלכלה משפט
סדום ועמורה עיתונות
סערה בעקבות מעצר העיתונאי צביקה קליין: טענות לתנאים קשים, עיכוב החזר טלפון והפרת חיסיון עיתונאי
תגובות  [ 0 ] מוצגות  [ 0 ]  כתוב תגובה 
 
תגובות בפייסבוק
 
ברחבי הרשת / פרסומת
התפתחויות נוספות פרשת קטרגייט
איתמר לוין
פרקליטו של נתניהו מייצג בפרשה את אוריך ואיינהורן    ועדת האתיקה מבקשת שיבהיר לה תוך ארבעה ימים את מי הוא מייצג ומדוע אין בכך חשש להפרת כללי האתיקה    חדד סירב להגיב
איתן קלינסקי
לו היה כתוב "איש העסקים שלומי פוגל המקורב לראש הממשלה נפתלי בנט ולשר יאיר לפיד היה מעורב בתיאום העברת משלוחי כסף מזומן מקטר לחמאס בעזה בהסכמת ישראל כבר באותו יום היה מצליח בנימין נתניהו, ראש האופוזיציה, לקרוע לגזרים את הקואליציה התומכת בשני "החמאסניקים" - בנט ולפיד
נפתלי ברזניאק
הכיף הכי גדול בקייטנה שנקרא לה למשל לשכת ראש הממשלה    חלק מהעובדים מקבל את שכרו ממשרד הכלכלה, חלק ממשרד החוץ, חלק מקטר, חלק מבנק ישראל
איתמר לוין
בירגר אישר בשעתו, כי העביר משכורת לאלי פלדשטיין, בעת עבודתו בלשכתו של נתניהו, עבור הלוביסט ג'יי פוטליק שהופעל בידי ממשלת קטר    בירגר פועל עם שותפים גרמניים במדינות המפרץ
איתמר לוין
חמש הערות על פרשת קטרגייט: הזהירות הדרושה בשלב זה של החקירה, המשמעות של החשד המרכזי הנוגע לעסקת החטופים, האם נתניהו לא שם לב להודעות הרומזות אליו, על אוריך וחדד, אין ספק שההדלפות באו מהמשטרה
כל הזכויות שמורות
מו"ל ועורך ראשי: יואב יצחק
עיתונות זהב בע"מ New@News1.co.il