בר קיבל אחריות מלאה על קריסת ההתרעות לקראת מתקפת אוקטובר. הוא אמר כי ההחלטה על סיום כהונתו נעשתה במודע בערב המוקדש לזכר נופלי השב"כ. בר הבהיר כי יסיים את תפקידו ביוני, כדי לאפשר מינוי מחליף בצורה סדורה, והוא הדגיש את הצורך בשמירה על עצמאות השב"כ אל מול לחצים פוליטיים.
ראש השב"כ הדגיש כי מימוש האחריות אינו עניין סמלי בלבד, אלא תנאי בסיסי להובלה: "לזכרם, לאורם. נוכח גודל האירוע, כולנו – אלה שבחרנו בשירות הציבורי – צריכים להרכין ראש בצניעות ולפעול בהתאם. מימוש האחריות הוא חלק בלתי נפרד מהדוגמה האישית וממורשת מנהיגינו".
קריאה להבטחת עצמאות הארגון
מעבר לקבלת האחריות האישית, הקדיש בר חלק נרחב מדבריו להבהרת עמדתו לגבי עתיד שירות הביטחון הכללי. לדבריו, נדרש להבטיח הגנות מוסדיות שיאפשרו לכל ראש שב"כ למלא את שליחותו תוך כפיפות למדיניות הממשלה, אך גם תוך שמירה על עצמאות מקצועית והיעדר לחצים חיצוניים.
בר אף רמז לעימותים האחרונים סביב חופש הפעולה של הארגון וציין: "בחודש האחרון נאבקתי על כך, והשבוע הושלמה הנחת כלל התשתית הנדרשת בפני בית המשפט העליון. הדיון איננו אישי – הוא על עצמאותם של ראשי השב"כ בעתיד".
עוד הוסיף כי ימשיך להתייצב לכל הליך שיידרש, כדי להבטיח את חוסנו המוסדי של השב"כ, גם לאחר סיום כהונתו.
בר סיכם את נאומו במילות פרידה אישיות: "אהבתי למולדת ונאמנותי למדינה הן הבסיס לכל החלטה שקיבלתי בחיי המקצועיים. כך גם הערב".