ההצעות להחלטות הקונגרס מנוסחות במסגרת ועדות ייעודיות. בקונגרס הנוכחי, שנערך ב־17-15 ביוני וציין 150 שנים להולדת הרצל, התקיימו שמונה ועדות כאלו, שדנו בנושאים כמו הגשמה ציונית, פיתוח מנהיגות ציונית צעירה, והארגון הציוני בתפוצות. אני בחרתי להשתתף בוועדה שדנה במפעל ההתיישבות.
בתור נציגה מטעם תנועת הליכוד העולמי (המונהגת על-ידי ח"כ
דני דנון), ישבתי לפני הקונגרס ביחד עם שאר נציגי הליכוד מכל רחבי העולם על-מנת לגבש את עמדותינו. בין השאר ניסחנו את הצעת ההחלטה שלנו לגבי מפעל ההתיישבות באופן הבא: "הואיל והמפעל ההתיישבותי תפס מקום מרכזי בתנועה הציונות מאז היווסדה, אנו רואים לנכון להרחיב ולחזק את ההתיישבות בכל חלקי מדינת ישראל גם בעתיד". התווכחנו ארוכות בסוגיית הניסוח – ההצעה שלי לכתוב "בכל חלקי ארץ ישראל" (במקום "מדינת ישראל") נדחתה על-ידי רוב נציגי הליכוד העולמי בגלל החשש שניסוח כזה לא ישיג רוב שיאשר אותו בהצבעת הקונגרס. ניחא, אמרתי לעצמי, זו פשרה שאני מוכנה לקבל למען מימוש המטרה.
אך המציאות התעלתה בהרבה על חששותינו הגרועים ביותר: הדבר הראשון ששמענו בישיבה של הוועדה למפעל ההתיישבות היה הצעתם של נציגי 'הברית העולמית של מרצ'. וכך זה נשמע: "הואיל וממשלת ישראל נמצאת בתהליך של הידרדרות היחסים עם נשיא ארה"ב, והואיל ויחסים אלו קריטיים בהיבט של שמירת הקשר החם עם הקהילה היהודית בארה"ב, מחליט הקונגרס הציוני לקרוא לממשלת ישראל לייצב את מערכת היחסים עם הנשיא אובמה ולהמשיך ברוח נאום בר-אילן (שהצהיר על נחיצותה של מדינה פלשתינית), ולתמוך בראש הממשלה בהחלטתו על הקפאת הבנייה בשטחים".
לאחר שהצעה זו הוקראה בוועדה, תהה אחד מעמיתיי, עולה מצרפת בשם ז'אק קופפר, אם אנחנו נמצאים בקונגרס הציוני או שמא הוא הגיע בטעות לקונגרס פעילי הפתח. היה זה אות הפתיחה לפריצתה של מהומה כה סוערת, עד שיו"ר הוועדה, דמיטרי שיגליק (נציג הזרוע האמריקנית של תנועת ישראל ביתנו), התפטר בו במקום מתפקידו בהצהירו כי הוא אינו רואה כל אפשרות להציע הצהרה כה אנטי-ציונית להצבעה בקונגרס.
ממלא מקומו הצליח לדוג מבין שלל הצעקות מסביב את ההצעה להחליף את המילים "נשיא ארה"ב" במילים "ממשלות ארה"ב ומדינות דמוקרטיות אחרות", והציע זאת להצבעה.
תיקון זה עבר, אך כל ההצעות האחרות, הנוגעות לביטול מוחלט או לפחות לשינוי משמעותי של ההצעה של מרצ, נדחו ברוב של 31 קולות מתוך 60. הסתבר שרוב הנציגים נמנו על תנועות שמאל מוצהרות כגון מרצ ועל ארגונים אמריקנים תומכי אובמה. אנו, נציגי "המיעוט" – כלומר, נציגי ארגונים שנמצאים נכון להיום בקואליציה של ממשלת ישראל - עזבנו, ביחד עם יו"ר הוועדה, את הישיבה לפני תומה, בתקווה שההצעה שהתגבשה בה לא תעבור את ההצבעה הסופית של כל חברי הקונגרס.