X
יומן ראשי
חדשות תחקירים
כתבות דעות
סיפורים חמים סקופים
מושגים ספרים
ערוצים
אקטואליה כלכלה ועסקים
משפט סדום ועמורה
משמר המשפט תיירות
בריאות פנאי
תקשורת עיתונות וברנז'ה
רכב / תחבורה לכל הערוצים
כללי
ספריה מקוונת מיוחדים ברשת
מגזינים וכתבי עת וידאו News1
פורמים משובים
שערים יציגים לוח אירועים
מינויים חדשים מוצרים חדשים
פנדורה / אנשים ואירועים
אתרים ברשת (עדכונים)
בלוגרים
בעלי טורים בלוגרים נוספים
רשימת כותבים הנקראים ביותר
מועדון + / תגיות
אישים פירמות
מוסדות מפלגות
מיוחדים
אירועי תקשורת אירועים ביטוחניים
אירועים בינלאומיים אירועים כלכליים
אירועים מדיניים אירועים משפטיים
אירועים פוליטיים אירועים פליליים
אסונות / פגעי טבע בחירות / מפלגות
יומנים אישיים כינוסים / ועדות
מבקר המדינה כל הפרשות
הרשמה למועדון VIP מנויים
הרשמה לניוזליטר
יצירת קשר עם News1
מערכת - New@News1.co.il
מנויים - Vip@News1.co.il
הנהלה - Yoav@News1.co.il
פרסום - Vip@News1.co.il
כל הזכויות שמורות
מו"ל ועורך ראשי: יואב יצחק
עיתונות זהב בע"מ
יומן ראשי   /   חדשות
תור לסיוע הומניטרי בצפון רצועת עזה [צילום: חליל כחלות/פלאש 90]
"עלילת דם מתוזמרת": ישראל דוחה את הדיווח על פקודות ירי לעבר אזרחים בעזה
ראש הממשלה ושר הביטחון מגנים את הדיווח בעיתון הארץ לפיו חיילי צה"ל הונחו לירות בעזתים בלתי חמושים בעת חלוקת סיוע בצה"ל מבהירים: אין פקודות כאלה, האירועים נבדקים, וכל סטייה תטופל ישראל קוראת לדמוקרטיות החופשיות להתייצב לצדה
עיתון הארץ פרסם (27.6.25) עדויות מלוחמים וקצינים בצה"ל, בהן נטען כי ניתנו פקודות לירות לעבר אזרחים עזתים לא חמושים במהלך גישתם למרכזי חלוקת הסיוע ההומניטרי בצפון הרצועה. בחלק מהמקרים, כך נטען, הירי כוון לעבר אנשים שהרימו שקי מזון - מבלי שהיוו איום ממשי.
בהודעה חריגה ותקיפה שפורסמה על־ידי ראש הממשלה בנימין נתניהו ושר הביטחון ישראל כ"ץ, כינו השניים את הפרסום: "עלילת דם בזויה". לדבריהם, מדובר ב"שקרים מרושעים שנועדו להכפיש את צה"ל - הצבא המוסרי ביותר בעולם". בהודעתם נמסר כי "חיילי צה"ל מקבלים פקודות ברורות להימנע מפגיעה באזרחים חפים מפשע - וכך הם גם פועלים בפועל".
עמדת צה"ל
דובר צה"ל מסר כי כוחות צה"ל פועלים כדי להבטיח את חלוקת הסיוע על־ידי החברה האמריקנית GHF, ולמנוע את השתלטות חמאס על המשלוחים. במקביל, פועל הצבא לשיפור תוואי הגישה, הצבת גדרות ושילוט, ופתיחת צירים נוספים במרחבים רגישים.
"בניגוד לנטען בפרסום, לא קיימת כל הנחיה לירות בבלתי מעורבים בכלל, ובאלה המגיעים למתחמי חלוקה בפרט", הדגיש הדובר. לדבריו, כל אירוע חריג נבדק ביסודיות, והפיקוד הבכיר ער לדיונים ולטענות. במידת הצורך, ינקטו צעדים פיקודיים או משפטיים בהתאם לממצאים.
נתניהו וכ"ץ קוראים למדינות הדמוקרטיות החופשיות להתייצב לצדה של ישראל במאבקה הצודק נגד חמאס, אותו הגדירו כ"ארגון טרור רצחני המפעיל תעשיית שקרים שנועדה לשבש את הלגיטימציה של מדינת ישראל ולפגוע בפעילות צה"ל באמצעות שימוש באוכלוסייה כמגן אנושי".
בצה"ל הדגישו כי אירועים המתוארים בפרסום אינם מוכרים ברמת השטח, אך כל טענה תיבחן: "אם יימצאו חריגות מהפקודות - הן יטופלו במלוא חומרת הדין".
לדברי ארגון תורת לחימה, גינוי ראש הממשלה ושר הביטחון לא יספיק כל עוד מתקיים שיתוף פעולה בין דובר צה"ל לעיתון הארץ. בארגון תקפו את המשך התקשרויות המדינה עם העיתון, והאשימו את צה"ל בהפצת עלילות דם דרך כלי תקשורת שמזוהים, לדבריהם, עם תמיכה באויב. "גינוי ללא ניתוק קשרים הוא אות מתה. על ממשלת ישראל להורות על הפסקת כל שיתוף פעולה – ולפעול מיד למען חיילי צה"ל וכבודם", נמסר.
Author
עורך חדשות | News1 | דוא"ל
עיתונאי וראש מערכת החדשות. חשבון ב-X ↗ ; פייסבוק ↗
תאריך:  27/06/2025   |   עודכן:  27/06/2025
+טראמפ: "קרובים לעסקה בעזה" - צופה הפסקת אש ועסקת חטופים בתוך שבוע 23:54 27/06/25  |  יואב יצחק   |   לרשימה המלאה
הנשיא האמריקני הצהיר כי "אנחנו אלה שמביאים את המזון לרצועה"  ▪  טוען כי למרות גניבות מצד חמאס, המערכת לשינוע הסיוע משתפרת  ▪  ממשלו פועל לסייע לעסקה בין ישראל לחמאס שתכלול גם חילופי שבויים
טראמפ, בתדרוך לעיתונאים. "אנחנו מספקים הרבה כסף והרבה מזון לאזור ההוא [צילום: AP/ז'קלין מרטין]
+הרמטכ"ל בעזה: "אירן חטפה מכה קשה - ויש לכך השפעה ישירה על חמאס" 20:24 27/06/25  |  יואב יצחק   |   לרשימה המלאה
הפגיעה בתוכנית הגרעין של אירן תשפיע גם על המערכה ברצועת עזה  ▪  זמיר: "נגיע בקרוב לקווים שהוגדרו במסגרת 'מרכבות גדעון'  ▪  משם יתפתחו אופציות פעולה שיוצגו לדרג המדיני"  ▪  "לא ננוח עד לשחרור החטופים והכרעת חמאס"
הרמטכ"ל אייל זמיר. הסרנו איום קיומי [צילום: דובר צה"ל]
+צה״ל מעדכן את גרף הלחימה - זימונים חדשים למילואימניקים 18:02 27/06/25  |  עידן יוסף
צה"ל עדכן את גרף הלחימה לכוחות הסדיר והמילואים, בהתאם להערכת מצב מבצעית מעודכנת. במהלך דיון שקיים הרמטכ"ל רב-אלוף אייל זמיר אושרו התאמות הנוגעות לפריסת הכוחות בזירות השונות ולשיעור הגיוס, נוכח העומס הנמשך על הלוחמים והמערכים הלוחמים. זימונים חדשים נשלחו כבר לחלק ממשרתי המילואים.
צה"ל מדגיש כי הוא בוחן הקלות בעומס ומודע להשפעות ההתראה הקצרה. לצורך כך גובש באכ"א מענה למשפחות הכולל סבסוד קייטנות, בייביסיטר והפוגות בקיץ - נוסף למעטפת התמיכה שפועלת מאז תחילת הלחימה.
+נתניהו למשפחות החטופים: "נחוש להשיב את כולם - החיים והחללים" 16:14 27/06/25  |  עידן יוסף
ראש הממשלה בנימין נתניהו שוחח עם בני משפחותיהם של עפרה קידר ז"ל ויונתן סמרנו ז"ל - חטופים שנהרגו והושבו מעזה השבוע במבצע מיוחד של השב"כ וצה"ל. המבצע, שאושר על-ידי נתניהו, בוצע תוך כדי ניהול המערכה נגד הגרעין האיראני.
ראש הממשלה הביע תנחומים בשם רעייתו ובשם אזרחי ישראל, והדגיש כי ישראל פועלת ללא לאות להשבת כל החטופים - בין אם בחיים ובין אם חללים.
+כוחות צה"ל נכנסו לעומק שטח סוריה, סמוך לבית ג'ין 15:36 27/06/25  |  עידן יוסף
ערוץ SYRIA TV מדווח על כניסת כוחות צה״ל לפאתי הכפר בית ג׳ין, למרגלות החרמון הסורי, בעומק של כ־11 ק״מ משטח הגבול. על פי הדיווח, מדובר בכניסה חריגה ויוצאת דופן - השנייה מאז החלה ההתערערות בשלטונו של בשאר אסד. מדובר באזור המצוי ממזרח לאזור החיץ, מדרום לקונייטרה. אין אישור ישראלי לדיווח בשלב זה.
+דיווח: 72 הרוגים פלשתינים ברצועת עזה ביממה האחרונה 15:34 27/06/25  |  עידן יוסף
משרד הבריאות בעזה, הפועל בשליטת חמאס, הודיע כי ביממה האחרונה נהרגו 72 פלשתינים בתקיפות צה"ל ברחבי הרצועה. על-פי הדיווח ישנם 174 פצועים. 56,331 הרוגים וכ-132 אלף פצועים ברצועה מאז תחילת המלחמה. 6,008 הרוגים וכ-20 אלף פצועים ברצועה מאז חידוש הלחימה ב-18.3.
בתוך כך, כלי תקשורת בעזה מדווחים כי צה"ל תקף את מבנה בית הספר "אוסאמה בן זייד" בצפון הרצועה, המהווה מחסה לעקורים באזור. דווח על שישה הרוגים לפחות בתקיפה.
+צה"ל תקף אתר תת-קרקעי של חיזבאללה ברכס הבופור 12:23 27/06/25  |  עידן יוסף
דובר צה"ל מסר כי מטוסי קרב תקפו אתר תת־קרקעי ששימש לניהול מערך האש וההגנה של ארגון חיזבאללה באזור רכס הבופור בדרום לבנון. על-פי צה"ל, האתר הוצא מכלל שימוש בגל תקיפות קודם, אך בימים האחרונים זוהו ניסיונות לשקמו.
פטריית אש באזור התקיפה [צילום: רשתות ערביות]
+סגירת חשבון מ"צוק איתן": נוטרל המנהור שממנו יצאו המחבלים שפגעו בלוחמים 10:38 27/06/25  |  עידן יוסף   |   לרשימה המלאה
במהלך פעילות בגזרת בית חאנון, לוחמי נצח יהודה השמידו תוואי תת־קרקעי ששימש את המחבלים שתקפו את סא"ל דולב קידר ולוחמיו בצוק איתן  ▪  סא"ל (מיל') י', בוגר ישיבה חרדית, מונה למפקד גדוד 21 - "האחריות כבדה, אך אנחנו מוכנים להמשיך ולשרת בגאווה"
לוחמי הגדוד בפעילות לילית [צילום: דובר צה''ל]
לוחמי הגדוד בפעילות לילית [צילום: דובר צה''ל]

מועדון VIP להצטרפות הקלק כאן
פורומים News1  /  תגובות
כללי חדשות רשימות נושאים אישים פירמות מוסדות
אקטואליה מדיני/פוליטי בריאות כלכלה משפט
סדום ועמורה עיתונות
"עלילת דם מתוזמרת": ישראל דוחה את הדיווח על פקודות ירי לעבר אזרחים בעזה
תגובות  [ 1 ] מוצגות  [ 1 ]  כתוב תגובה 
1
פושעי מלחמה בשמאל
ששי  |  27/06/25 18:38
 
תגובות בפייסבוק
 
ברחבי הרשת / פרסומת
התפתחויות נוספות מלחמת התקומה
עידן יוסף
במהלך פעילות בגזרת בית חאנון, לוחמי נצח יהודה השמידו תוואי תת־קרקעי ששימש את המחבלים שתקפו את סא"ל דולב קידר ולוחמיו בצוק איתן    סא"ל (מיל') י', בוגר ישיבה חרדית, מונה למפקד גדוד 21 - "האחריות כבדה, אך אנחנו מוכנים להמשיך ולשרת בגאווה"
עידן יוסף
ברקע התקיפות באירן: טראמפ ונתניהו משרטטים חזון לסיום הסכסוך עם הפלשתינים ולהרחבת הסכמי אברהם    על-פי ישראל היום, השניים דנו בהפסקת הלחימה בעזה ובהקמת ממשל ערבי חלופי ברצועה    הסכמה עקרונית על קווי מתאר ל"שתי מדינות"    טראמפ לנתניהו: "איך אתה משבש מהלך אסטרטגי בגלל טיל טקטי?"
נפתלי ברזניאק
האמת, כמו שנאמר וידוע, תמיד צפה. אפשר אולי לעכב אותה, לעטוף אותה בניירות סודיים, אבל היא תעלה, תבעבע, תסריח את כל הסביבה
דליה הקר אוריון
המקום הריק שהיה טעון שיפוץ הפך במהרה, בעזרת עשרות מתנדבים שהפכו למאות, למקום מדהים, שוקק חיים ומלא תרומות של ריהוט וכל מה שקשור לבית
גד פניני
חזוני כולל לא רק את נפילתה של הרפובליקה האיסלאמית האירנית ושלטון האייתולות על-ידי העם האירני עצמו, אלא את התפרקותה המבנית של אירן למדינות אתניות נפרדות - בדומה להתפרקות ברית המועצות או יוגוסלביה
כל הזכויות שמורות
מו"ל ועורך ראשי: יואב יצחק
עיתונות זהב בע"מ New@News1.co.il