על-פי כתב האישום הנוכחי בפרשה, בחודש אפריל אשתקד נחשף רוזנפלד לידיעה סודית ביותר בנוגע לאופן בו מתכוון חמאס לנהל את המו"מ על החטופים. ידיעה זו לא הועברה הלאה, שכן היו ידיעות עדכניות ורלוונטיות יותר. הידיעה הושגה דרך אמצעי מודיעיני סודי, שגילויו יכול היה לגרום נזק ביטחוני ממשי ולסכן חיי אדם. רוזנפלד העביר בחודש יוני 2024 את המסמך לפלדשטיין, מתוך הנחה שבאמצעותו יגיע לגורם המוסמך לקבלו במשרד ראש ה
ממשלה.
המדינה אומרת כי רוזנפלד גם הודיע לפלדשטיין שברשותו מידע סודי על האסטרטגיה של חמאס בנושא החטופים וביקש להעבירו לנתניהו. פלדשטיין עדכן בכך את אוריך: "קצין בכיר, מקור שלי, באמן [אמ"ן], רוצה להעביר חומרים בדרגת דחיפות מיידית לראהם [ראש הממשלה] חומר פסיכי". השניים המשיכו לעמוד בקשר ובחודש אוגוסט העביר רוזנפלד לפלדשטיין חומר בנוגע לחיזבאללה.
ב-1.9.24 קיים נתניהו מסיבת עיתונאים בעקבות רצח ששת החטופים, ופלדשטיין החליט להשתמש בידיעה שקיבל בחודש יוני כדי "להטות את השיח הציבורי בנושא החטופים בעקבות הרצח"; הוא עדכן את אוריך בכך. פלדשטיין העביר את הידיעה לרביב גולן מחדשות 12, אשר העביר אותה לצנזורה והיא נפסלה; גולן מסר על כך לפלדשטיין. במקביל כתב פלדשטיין לאוריך: "אל תענה ואל תתקשר אלי מה שאני בונה לך עכשיו לסופ"ש שווה מיליון דולר וצריך את רה"מ לזה".
לאחר פסילת הידיעה בידי הצנזורה, שאל פלדשטיין את אוריך האם הוא מכיר גורם בחו"ל שיוכל לפרסם אותה. אוריך הפנה אותו לישראל איינהורן, השוהה בחו"ל ועומד בקשר קבוע איתו. פלדשטיין פנה לאיינהורן והעביר לו את הידיעה על-מנת להשיג את מטרתו, וזאת ללא סמכות ומתוך כוונה לפגוע בביטחון המדינה, או כאשר הוא לפחות צופה מראש שקרוב לוודאי שבטחונה ייפגע – טוענת המדינה.
איינהורן הוביל לפרסום הידיעה בשבועון הגרמני "בילד" ב-6.9.24. לאחר הפרסום כתב אוריך לפלדשטיין: "קח את הזמן הבוס מבסוט". למחרת שוחחו השניים וניסחו טיוטת הצהרה לנתניהו ובה התייחסות לפרסום ב"בילד"; פלדשטיין אף תיקן אותה על-פי הערותיו של רוזנפלד ונתניהו השמיע אותה.