חברת מהדרין, העוסקת בנטיעה, עיבוד, אריזה ושיווק של מטעים ופרי הדר, נכסים מניבים ומתן שירותי אחסנה בקירור, רושמת רווח נקי של 5 מיליון שקלים בגין קרקע באזור נתניה, שמוחזרת לרשות מקרקעי ישראל.
מדובר בשטח כולל של כ-131 דונם, הכלולים בתוכנית הגולף בנתניה, אשר הייעוד שלהם השתנה למגורים. בחודש נובמבר 2024 הודיעה מהדרין כי קיבלה מרמ"י הודעה שלפיה עליה להחזיר את הקרקע. עם זאת, בהודעה שנמסרה באותה עת נכתב כי מדובר ב-124 דונמים.
הבוקר (יום ד', 23.7.25) הודיעה מהדרין כי קיבלה מרמ"י הסכם חתום ביחס להשבה. בגין המקרקעין המושבים החברה תרשום רווח ברוטו בסך של כ-7 מיליון שקל, עד תום הרבעון שלישי של שנת 2026, ורווח נקי, לאחר הוצאות ומס, בסך של כ-5 מיליון שקל.
כמו-כן, בהתאם להחלטות רמ"י, לחברה שמורה זכות לרכישה בפטור ממכרז ובתשלום דמי חכירה מהוונים מלאים, מגרשים בתחום התוכנית אשר שוויים, על-פי שומה או על-פי טבלת איזון, ככל שישנה, יהיה 20% או 25% (במקרה של אזור עדיפות לאומית) או עד 40% (במקרה של הקמת מיזם דיור להשכרה ארוכת טווח במחיר מפוקח) מהשווי היחסי של הקרקע במצבה לפי התוכנית. זאת, כפוף להחלטות מועצת מקרקעי ישראל.