התקנות החדשות שהותקנו (28.08.25) על-ידי סגן ראש הממשלה ושר המשפטים
יריב לוין, בשיתוף מחלקת ייעוץ וחקיקה במשרד המשפטים, נועדו להעניק הגנה רחבה למשרתי מילואים ובני זוגם מפני נקיטת הליכי הוצאה לפועל בזמן שירותם. על-פי התקנות, לא ינקטו צעדים משפטיים מסוימים כלפי חייבים בתקופת השירות, וזאת כדי לאפשר למשרתי המילואים להתרכז במשימות הביטחוניות המוטלות עליהם מבלי לשאת בעומס נוסף של גבייה משפטית.
ההגנה שנקבעה אינה חלה על חובות מזונות, למעט מקרים שבהם החוב נגבה באמצעות המוסד לביטוח לאומי. בנוסף, הוסמך רשם ההוצאה לפועל לבטל הליכים שננקטו תקופת ההגנה, ואף לשקול הכרעה אחרת בנסיבות מיוחדות כאשר תוגש בקשה מתאימה מצד הזוכה.
לוין אמר עם פרסום התקנות כי “בזמן שמשרתי המילואים עוזבים את שגרת יומם ומסכנים את חייהם למען ביטחון ישראל, חובתנו להבטיח שגם בביתם תינתן להם רשת ביטחון”. לדבריו, התקנות מבטאות את מחויבות משרד המשפטים להקל על המשרתים ובני משפחותיהם.
מנהל רשות האכיפה והגבייה, אורי ולרשטיין, הוסיף כי הרשות רואה “חשיבות גדולה מאוד בהגנה על משרתי המילואים ובנות ובני זוגם” והתחייבה לפעול בהתאם להנחיות - במערכת ההוצאה לפועל, במרכז לגביית קנסות, אגרות והוצאות, וכן במינהל הגבייה הממשלתי. לדבריו, מדובר בחובה ובזכות של רשות ממשלתית כלפי אוכלוסייה מרכזית זו.