X
יומן ראשי
חדשות תחקירים
כתבות דעות
סיפורים חמים סקופים
מושגים ספרים
ערוצים
אקטואליה כלכלה ועסקים
משפט סדום ועמורה
משמר המשפט תיירות
בריאות פנאי
תקשורת עיתונות וברנז'ה
רכב / תחבורה לכל הערוצים
כללי
ספריה מקוונת מיוחדים ברשת
מגזינים וכתבי עת וידאו News1
פורמים משובים
שערים יציגים לוח אירועים
מינויים חדשים מוצרים חדשים
פנדורה / אנשים ואירועים
אתרים ברשת (עדכונים)
בלוגרים
בעלי טורים בלוגרים נוספים
רשימת כותבים הנקראים ביותר
מועדון + / תגיות
אישים פירמות
מוסדות מפלגות
מיוחדים
אירועי תקשורת אירועים ביטוחניים
אירועים בינלאומיים אירועים כלכליים
אירועים מדיניים אירועים משפטיים
אירועים פוליטיים אירועים פליליים
אסונות / פגעי טבע בחירות / מפלגות
יומנים אישיים כינוסים / ועדות
מבקר המדינה כל הפרשות
הרשמה למועדון VIP מנויים
הרשמה לניוזליטר
יצירת קשר עם News1
מערכת - New@News1.co.il
מנויים - Vip@News1.co.il
הנהלה - Yoav@News1.co.il
פרסום - Vip@News1.co.il
כל הזכויות שמורות
מו"ל ועורך ראשי: יואב יצחק
עיתונות זהב בע"מ
יומן ראשי   /   חדשות
מנכ"ל איגוד הדואר העולמי וסגנית שר התקשורת הפלשתיני עודה אל וואהידי
ישראל נערכת למאבק דיפלומטי בזירה מפתיעה - איגוד הדואר העולמי
הרשות הפלשתינית פנתה לאיגוד הדואר העולמי בבקשה להתקבל כחברה מלאה במהלך מקביל בקהיר קראה סגנית שר התקשורת הפלשתינית לגייס תמיכה ערבית נרחבת הפלשתינים טוענים לקריסת תשתיות התקשורת בעזה ולהגבלות מתמשכות ביהודה ושומרון ישראל פועלת מול האיגוד ומדינות מארחות כדי לבלום את המהלך
לקראת קונגרס הדואר הבינלאומי שייפתח בדובאי בשבוע הבא, פנתה הרשות הפלשתינית לאיגוד הדואר העולמי (UPU) בבקשה לשדרג את מעמדה ממשקיפה לחברה מלאה. כדי להצליח דרוש רוב של שני שלישים מהמדינות החברות. הפלשתינים כבר ניסו בעבר ולא צלחו, אך כעת הם מבקשים לנצל את האווירה הביקורתית כלפי ישראל בעקבות המלחמה כדי לקדם את המהלך.
האיגוד, שנוסד ב־1874 בשווייץ ומאגד 192 מדינות, מהווה סוכנות מקצועית של האו"ם להסדרת משלוחי דואר בינלאומיים. חברות באו"ם מצטרפות אליו באופן אוטומטי, אולם מאחר שהרשות הפלשתינית אינה מדינה, היא משתתפת כיום רק במעמד משקיפה. שינוי המעמד צפוי להקנות לה עצמאות בתחום זה, על-אף שישראל עדיין שולטת במעטפת הדואר הפלשתיני בהתאם להסכמי אוסלו – למעט שיתוף פעולה מצומצם מול ירדן.
במקביל למהלך בזירה הבינלאומית, נרשם קו פעולה פלשתיני מתואם גם במסגרת ערבית. ב־1 בספטמבר השתתפה סגנית שר התקשורת והכלכלה הדיגיטלית הפלשתינית, הודא אל־ווהידי, בישיבת הוועדה הערבית הקבועה לתקשורת ומידע בקהיר. בדבריה הדגישה כי תשתיות התקשורת בעזה "קרסו כמעט לחלוטין" בעקבות המלחמה, והציגה נתון לפיו 74% מהתשתיות הושמדו, לרבות 580 אנטנות סלולריות ו־75% מהרשתות הסיביות. לדבריה, יותר מ־150 טכנאים נהרגו בעת מילוי תפקידם. עוד ציינה כי התקשורת פועלת בפחות מ־40% מקיבולת הרשת בשל מחסור בדלק ומניעת הכנסת ציוד חלופי.
בגדה המערבית, טענה אל־ווהידי כי ישראל מונעת זה שלוש שנים הפעלת טכנולוגיות דור רביעי וחמישי, בעוד שחברות ישראליות "פועלות בשטחי הרש"פ באופן בלתי חוקי" ומאיימות על הריבונות הדיגיטלית הפלשתינית. לדבריה, פלשתין קיבלה גיבוי לדרישתה לשדרוג מעמדה באיגוד הדואר העולמי מצד ירדן, תוניסיה ו־20 מדינות ערביות וידידות נוספות, וקראה למדינות החברות לתמוך בהצבעה בדובאי.
הפלשתינים העלו גם דרישה להסרת חסמים בשירותי נדידה סלולרית עבור אזרחים פלשתינים במדינות ערב, וביקשו להקים רשת ביטחון ערבית וקרן ייעודית לפיתוח שירותי תקשורת באזורים מבודדים. הם קראו להפעלת קמפיין דיפלומטי והסברתי לטובת הקצאת תדרים, הכנסת ציוד ואימוץ החלטות התומכות בפיתוח המגזר.
מאטוקי ומרון
מנגד, בישראל מנסים לבלום את המהלך. ב־8 ביולי נפגש ראש משלחת ישראל למוסדות האו"ם בז'נבה, דניאל מרון, עם מנכ"ל איגוד הדואר העולמי מסהיקו מאטוקי. עו"ד יגאל לוי, לשעבר ראש משלחת ישראל לאיגוד, הבהיר כי "מדובר בסוכנות מקצועית שאינה אמורה לעסוק בפוליטיקה. יש להפעיל לחץ על ראשי האיגוד, על דובאי המארחת ועל מדינות החוששות מהפיכת הארגון לזירה פוליטית – דבר שיפגע ביוקרתו".
לוי הדגיש כי יש לשלב את ארה"ב במאבק: "ממשל טראמפ הוכיח בעבר שהוא אינו מהסס להפסיק מימון ואף לפרוש מארגוני או"ם שפועלים בניגוד לאינטרס האמריקני ונגד ישראל, כמו אונסקו ואונרא. גם הפעם נדרש גיוס אמריקני מיידי".
Author
עורך חדשות | News1 | דוא"ל
עיתונאי וראש מערכת החדשות. חשבון ב-X ↗ ; פייסבוק ↗
תאריך:  05/09/2025   |   עודכן:  05/09/2025
+צה"ל והמנהל האזרחי הרסו מבנים בלתי חוקיים בגזרת חטיבת אפרים 15:11 05/09/25  |  עידן יוסף
במהלך השבוע האחרון פעלו כוחות חטיבת אפרים והמנהל האזרחי יחד עם יחידת הפיקוח במספר אזורים בגזרה, בהם נבי אליאס, ח' אל אשקר, דיר בלוט וקוצין, להריסת מבנים ורכיבי בינוי שהוקמו בניגוד לחוק.
בצה"ל ובמנהל האזרחי הדגישו כי ימשיכו לאכוף את הבנייה הבלתי חוקית ביהודה ושומרון, תוך מתן עדיפות להריסת מבנים המהווים סכנה לביטחון וליציבות האזור, והכל בהתאם לדין החל במרחב.
[צילום: דובר צה''ל]
+מתיישב הותקף במוט ברזל סמוך למיצד – פועל ערבי של המנהל האזרחי נעצר 14:49 05/09/25  |  עידן יוסף
מתיישב הותקף היום (ו') סמוך למיצד בגוש-עציון, במהלך פינוי מאחז מעלה תדהר, לאחר שפועל ערבי הכה אותו בראשו באמצעות מוט ברזל. התושב התמוטט ופונה במצב קל על-ידי מד"א לבית החולים עם חבלה בראשו.
לפי עדויות מהשטח, התקיפה אירעה לאחר שתושבים מהאזור הפגינו מול שיירת פועלי ההריסה. בתיעוד נראה אחד הפועלים רץ לעבר אחד המפגינים ומכה אותו במוט ברזל. במערכת הביטחון בודקים את נסיבות האירוע, כשבגבעות טוענים כי זו אינה הפעם הראשונה שפועלים מנצלים מבצעי הרס לפגיעה או גניבה.
לפי גורמים ביטחוניים, יצא מהמקום רכב הסעות ובו כ-20 עובדי קבלן ישראלים של המנהל האזרחי. לאחר יציאת רכב ההסעות מהאזור - הוא הותקף בידי עשרות יהודים, ככל הנראה כ"נקמה" על הריסת המאחז. במקום התפתח עימות אלים, במהלכו אחד מעובדי הקבלן תקף את אחד היהודים שתקפו אותו.
הפציעה בראשו של המתיישב
+הוועד הציבורי נגד עינויים תובע את בנק לאומי 13:09 05/09/25  |  יצחק דנון   |   לרשימה המלאה
הארגון טוען כי הבנק מסרב לאפשר העברות מהאיחוד האירופי  ▪  הכספים מיועדים לפרויקט הגנה על זכויות עצורים פלשתינים  ▪  לטענת הוועד, החלטת הבנק מבוססת על פרסומים תקשורתיים שגויים
הבנק מסרב לשמוע הסברים" [עיבוד AI]

מועדון VIP להצטרפות הקלק כאן
פורומים News1  /  תגובות
כללי חדשות רשימות נושאים אישים פירמות מוסדות
אקטואליה מדיני/פוליטי בריאות כלכלה משפט
סדום ועמורה עיתונות
ישראל נערכת למאבק דיפלומטי בזירה מפתיעה - איגוד הדואר העולמי
תגובות  [ 1 ] מוצגות  [ 1 ]  כתוב תגובה 
1
ממש לא ברור
אני בהלם  |  5/09/25 12:43
 
תגובות בפייסבוק
 
ברחבי הרשת / פרסומת
התפתחויות נוספות ישראלי-פלשתיני
עידן יוסף
יו"ר הציונות הדתית הכריז על תוכנית להחלת ריבונות ישראלית רחבת היקף ביהודה ושומרון    לדבריו, מדובר בקונצנזוס חוצה מחנות שנועד למנוע הקמת מדינת טרור ערבית    מפת הריבונות נבנתה על בסיס עיקרון "מקסימום שטח, מינימום אוכלוסייה"    סמוטריץ': "גמרנו להיכנע לאיומים ולהפחדות - הריבונות תונח על סדר היום"
איתמר לוין
מזהיר מפני פגיעה קשות ברוח הסכמי אברהם    נתניהו ידון מחר בתגובה האפשרית על ההכרה המתרחבת במדינה פלשתינית    סמוטריץ: להחיל ריבונות על 82% מהשטח - למרות ש-85% מהתושבים הם פלשתינים
נפתלי ברזניאק
אם תאמר "עקירה", אנשים עלולים לחשוב על פגיעה קשה בחקלאות, על מראות עצובים של עצי זית עתיקים שהפכו לגזעי עץ כרותים    אבל אם תקרא לזה "עיצוב", מי לא אוהב עיצוב?
איתן קלינסקי
חיילי צה"ל ומתנחלים קרעו לגזרים את ההוראה בספר "דברים" בפרק כ' פסוק י"ט: "כי תצור אל עיר להלחם עליה לתפשה לא תשחית את עצה לנדח עליו גרזן כי ממנו תאכל ואותו לא תכרות
יעקב אחימאיר
אין  לתמוה לגבי העדפתו של גדעון לוי - אישיותו של המרצח ברגותי חביבה על הכותב, יותר מאשר דמותו של השר בן-גביר למרות שברגותי הורשע בפלילים ולחמישה מאסרי עולם
כל הזכויות שמורות
מו"ל ועורך ראשי: יואב יצחק
עיתונות זהב בע"מ New@News1.co.il