טורקיה הודיעה (22.09.25) כי היא מבטלת את המכסים הנוספים שהטילה לפני שבע שנים על מגוון סחורות מארצות הברית - ובהן רכבים פרטיים, אורז, פירות, טבק, משקאות אלכוהוליים, תרכובות כימיות ודלקים מוצקים. ההחלטה פורסמה ברשומה הממשלתית (Official Gazette) כחלק ממהלך מתואם לשיפור היחסים הכלכליים מול וושינגטון.
ביטול המכסים מתרחש ימים ספורים לפני פגישתו הצפויה של נשיא טורקיה רג'פ טאיפ
ארדואן עם נשיא ארה"ב
דונלד טראמפ בבית הלבן (25.09.25). ההערכה היא כי המהלך נועד לשדר מסר של פתיחות ושיתוף פעולה לקראת הפסגה, ולחזק את מעמדו של ארדואן במשא-ומתן המתמשך סביב נושאי סחר וביטחון.
במקביל, ארדואן מצפה לקדם בעסקה הקרובה גם
רכש צבאי ניכר מארה"ב, הכולל מערכות מתקדמות לתחום האוויר והיבשה. באנקרה רואים בכך מהלך אסטרטגי שיתרום להעצמת היכולות הצבאיות של טורקיה, לצד הרחבת שיתופי פעולה טכנולוגיים עם וושינגטון.
על-פי פרסומים רשמיים, יעדה של טורקיה הוא להגדיל את היקף הסחר עם ארה"ב ל־100 מיליארד דולר בשנה - לעומת כ־30 מיליארד דולר בלבד שנרשמו בשנת 2024. ארה"ב מצדה מברכת על הצעד, הרואה בו ביטוי לשינוי מגמה במדיניות הכלכלית והביטחונית של אנקרה.