ועדת הכלכלה אישרה (יום ב', 10.11.25) לקריאה שנייה ושלישית את ההצעה הממשלתית לתקן את פקודת התעבורה, במטרה להשלים את המעבר לטכוגרף דיגיטלי. התיקון נועד לאפשר למשטרה להפיק או להעתיק את המידע שנאגר במכשיר, ואף לעכב נהג או רכב עד שעה לצורך הורדת הנתונים.
בדיונים שקיימה הוועדה, על-רקע המאבק בקטל בדרכים, לחצו היו"ר ביטן וח"כ
שלום דנינו על כל הגופים לשתף את המידע המתקבל מהטכוגרף עם המשטרה. סמנכ"ל
משרד התחבורה, אדי בן ליש, חשף כי כיום אין ממשק טכנולוגי בין משרד התחבורה למשטרה, אך התחייב כי בתוך שנה תוצג עבודת מטה לפיתוח ממשקים להעברת מידע בין הגופים. נציג המשטרה, רפ"ק אמיר ליפשיץ, הבהיר כי המשטרה תשתתף בתהליך ותבחן כיצד לנצל את המידע לאכיפה אפקטיבית.
בדיונים עלתה גם האפשרות להרחיב את החובה לשימוש בטכוגרף דיגיטלי לסוגי רכבים נוספים. כיום החובה חלה על אוטובוסים ורכבים מעל 8 טון, וההצעה היא להחיל אותה גם על מיניבוסים. הוועדה הוסיפה סעיף המחייב את שרת התחבורה לבחון את הרחבת החובה ארבע שנים לאחר כניסת החוק לתוקף ולדווח לוועדה.
בדיון נשמעו גם ביקורות. יו"ר מועצת המובילים, גבי בן הרוש, הזכיר כי באירופה השימוש בטכוגרף דיגיטלי החל כבר ב-2006, בעוד שבישראל ההחלטה התקבלה ב-2005 אך לא יושמה. הוא התריע כי גם עם התקנת המכשיר, התקנות לשעות עבודה ומנוחה אינן ברורות ואין תשתית לחניוני מנוחה לנהגים. נציג לשכת עורכי הדין, עו"ד כפיר דוד, הזהיר כי עיכוב של שעה אינו סביר ועלול לגרום לנהגים להפר את תקנות המנוחה מיד לאחר השחרור.
במשרד התחבורה הסבירו כי שעה היא הזמן המקסימלי הנדרש להורדת נתונים אם המכשיר לא נבדק במשך שנה, וכי בהורדות חוזרות הזמן יתקצר. נציג עמותת אור ירוק, דין שטיינבך, קרא להרחיב את סמכויות המשטרה לאכיפה שוטפת באמצעות הטכוגרף ולא רק לאחר תאונות, והדגיש כי המעבר לטכנולוגיה נמשך כבר 20 שנה ויש להבטיח שלא יימשך עוד עשורים.