נשיא ארה”ב
דונלד טראמפ חתם על צו נשיאותי דרמטי המורה על שינוי הסיווג הפדרלי של קנביס (18.12.25), ובכך הוביל את השינוי המקיף ביותר במדיניות האמריקנית כלפי הסם מאז חקיקת חוק החומרים המסוכנים בשנת 1970. במסגרת הצו, הקנביס מוצא מקטגוריית Schedule I - הקטגוריה המחמירה ביותר בדין הפדרלי - ומועבר לקטגוריית Schedule III.
עד כה סווג הקנביס כחומר מסוכן במיוחד, לצד סמים כגון הרואין ו-LSD, אשר לפי מינהל אכיפת הסמים האמריקני (DEA) נחשבים כבעלי פוטנציאל התמכרות גבוה וללא שימוש רפואי מוכר. הסיווג החדש קובע כי מדובר בחומר בעל פוטנציאל בינוני עד נמוך לתלות פיזית או נפשית, ובעל שימושים רפואיים מוכרים.
המשמעות המעשית של המהלך רחבה: סיווג Schedule III צפוי להסיר חסמים רגולטוריים כבדים, לאפשר הרחבת מחקר רפואי, ולהקל באופן ניכר על פעילותן של חברות הקנביס החוקיות בארה”ב. בין היתר, מדובר בהקלות בתחום המיסוי הפדרלי, נגישות למערכת הבנקאית, אפשרות למימון מוסדי, והפחתת סיכונים משפטיים לחברות הפועלות במדינות שבהן הקנביס חוקי ברמה המדינתית.
גורמים משפטיים בארה”ב מציינים כי מדובר בשינוי תפיסתי עמוק במדיניות הפדרלית, אשר נשמרה במשך עשרות שנים גם תחת ממשלים דמוקרטיים וגם רפובליקניים. אף שהקנביס אינו מוגדר כחומר בלתי-מסוכן, עצם הסרתו מהקטגוריה המחמירה ביותר משנה את נקודת האיזון בין אכיפה פלילית, רפואה וכלכלה.