אכן, מתברר שארל וורן היה זה שפתח את השער לשורה של שופטים בביהמ"ש העליון ששינו את דרכם, והכעיסו את הנשיאים שמינו אותם.
ג'ון הנרי סונונו שימש בתפקיד ראש צוות הבית הלבן בממשלו של
ג'ורג' בוש האב. ביולי 1990 המליץ סונונו לנשיא ארה"ב למנות את השופט דיוויד סאוטר לבית המשפט העליון. סונונו, מושל ניו-המפשייר בשנים 1989-1983, הבטיח כי מהיכרותו עם משנתו החברתית-אידיאולוגית של סאוטר - שאותו מינה עם כניסתו לתפקיד המושל לשופט בית המשפט העליון במדינתו – הוא משוכנע כי כניסתו לבית המשפט תחזק את הפלג השמרני. סאוטר נודע בשנות הכהונה כשופט מדינתי שמרן ביותר.
מועמדותו של סאוטר עוררה גלי ביקורת מכיוונים שונים בחברה האמריקנית. הסנאטור הדמוקרטי
ג'ון קרי, נציג מסצ'וסטס הסמוכה למדינתו של סאוטר, ניו-המפשייר, הזהיר את חברי הסנאט כי סאוטר הוא ימני-שמרן קיצוני. ביקורת נוספת הופנתה כנגד מועמדותו של סאוטר מצד גורמים בארגון הפמיניסטי הגדול והחשוב ביותר בארצות הברית, NOW. מולי יארד, שכיהנה אז כנשיאת הארגון, טענה כי סאוטר "ישים קץ לחופש של הנשים בארץ הזאת". ארגון זכויות האדם לשחורים, NAACO, קרא לחצי מיליון חבריו לשלוח מכתבים לנציגיהם בסנאט כדי שלא יאשרו את מינויו של סאוטר.
להתנגדויות אידיאולוגיות אלו היה בסיס עובדתי מוצק. מלבד פסיקותיו של סאוטר בבית המשפט העליון של ניו-המפשייר – שכאמור הראו בבירור קו שמרני מובהק – הרי שגם בעדותו בפני הסנאט הביע סאוטר תמיכה ביחס המצמצם לפירוש החוקה, שהוא אחד ממאפייניהם של שופטים שמרנים. לבסוף, למרות ההתנגדויות וההתארגנויות לסיכול המינוי, אושר מינויו של סאוטר בסנאט בקלות יחסית.
בשנים הראשונות לכהונתו סאוטר אכן נטה לכיוון השמרני, גם אם לא באופן רדיקלי כפי שציפו ממנו. נקודת המפנה התרחשה בשנת 1992, כאשר סאוטר, יחד עם שני שופטים נוספים שמונו על-ידי ממשל רפובליקני-שמרן, הצטרפו לדעת הרוב והכירו בזכותה של אישה להפיל את עוברה.
לאחר מינויו של קלרנס תומס לשופט בבית המשפט העליון, וביתר שאת משנת 1995, החלו פסיקותיו של סאוטר לנטות שמאלה, לכיוון הליברלי, בסוגיות שונות שהועלו על הפרק.
עם הזמן, ובעקבותיו אופי פסיקותיו ודעותיו בנושאים שנויים במחלוקת כמו עונש מוות וזכויות עובדים, הלך סאוטר ונתפס כשייך לזרם הליברלי בבית המשפט העליון, וזאת כאמור בניגוד לציפיותיו של הנשיא שמינה אותו, ג'ורג' בוש האב.
מינויו של סאוטר, שנחשב מבחינת השמרנים הרפובליקנים לכישלון, גרר אחריו קריאה שהפכה לכמעט מטבע לשון בקרב מחנה פוליטי זה בהקשר למינויים הבאים לבית המשפט העליון: "לא עוד סאוטרים" (no more souters). משפט זה ליווה את בחירתם של שופטים בבית המשפט העליון על-ידי ממשלו הרפובליקני של ג'ורג' בוש הבן, והביא בין השאר ב-2006 למינויו של סמואל אליטו, הנחשב לשופט שמרן ביותר.
מלבד וורן וסאוטר, אפשר כאמור למנות מספר לא מבוטל של שופטים ששינו את עמדותיהם בחדות במשך תקופת כהונתם למורת רוחם של הנשיאים שמינו אותם.