הוועדה לביטחון לאומי קיימה (יום ה', 25.12.25) דיון המשך בסטטוס חקירת היעלמותה של היימנוט קסאו, ילדה בת 9 מצפת שנראתה לאחרונה ב-25 בפברואר 2024 סמוך למרכז הקליטה בעיר. מאז נעלמו עקבותיה. יו"ר הוועדה, ח"כ
צביקה פוגל, אמר כי התקיים דיון חסוי לתיאום ציפיות בין הגורמים המטפלים, המשפחה והקהילה: "כולנו מבינים שהתיק לא הגיע למיצוי מוחלט. כמפקד לשעבר של יחידת חילוץ נעדרים, ב-99% מהמקרים הפענוח היה מתחת לפנס. לא נרפה מהמקרה הזה".
בעקבות בקשת המשפחה, התיק הועבר ממחוז צפון ליחידת להב 433 כדי לאפשר נקודת מבט חדשה. רפ"ק לימור לוי מיחידת להב אמרה: "להב משקיעה את כל המשאבים והמאמצים כדי להשיב אותה בשלום ואנו בוחנים כיווני חקירה חדשים". רפ"ק אבי עייש ממחוז צפון ציין כי התיק נמצא תחת איסור פרסום.
בדיון נשמעו קריאות לחשיבה מחוץ לקופסה. ח"כ פנינה תמנו שטה אמרה: "יש לחזור לעדויות הראשונות במלוא העוצמה ולהכניס את השב"כ לתמונה כדי שיהיה שיתוף פעולה מלא". ח"כ
צגה מלקו הוסיפה: "מדובר בתעלומה גדולה. אומנם נרתמו כוחות גדולים, אבל במבחן התוצאה נכשלנו. יש קונספירציות רבות וקהילה שלמה חולה".
אביה של היימנוט, באנצ'אייהו קסאו, אמר בדיון: "מאז שהילדה שלנו נחטפה כולם עזבו את מרכז הקליטה ומתוך 700 איש נותרנו לבד עם הילדים שזקוקים לשיקום. המצוקה שלנו קשה". הוא קרא לשימוש בכלים טכנולוגיים מתקדמים ולהכנסת השב"כ לחקירה, והזכיר את בקשתו לשנות את הסטטוס מנעדרת לחטופה. לדבריו, יש שאלות שנותרו ללא מענה: "האם הילדה שהייתה עדה נחקרה על-ידי חוקר ילדים? האם נעשה פוליגרף לאנשים שאנו חושדים בהם - עובדי סוכנות ושומרים?".
יו"ר הוועדה פוגל סיכם כי יתקיים דיון נוסף בנושא וקרא למשטרה להישאר בקשר רציף עם המשפחה.