X
יומן ראשי
חדשות תחקירים
כתבות דעות
סיפורים חמים סקופים
מושגים ספרים
ערוצים
אקטואליה כלכלה ועסקים
משפט סדום ועמורה
משמר המשפט תיירות
בריאות פנאי
תקשורת עיתונות וברנז'ה
רכב / תחבורה לכל הערוצים
כללי
ספריה מקוונת מיוחדים ברשת
מגזינים וכתבי עת וידאו News1
פורמים משובים
שערים יציגים לוח אירועים
מינויים חדשים מוצרים חדשים
פנדורה / אנשים ואירועים
אתרים ברשת (עדכונים)
בלוגרים
בעלי טורים בלוגרים נוספים
רשימת כותבים הנקראים ביותר
מועדון + / תגיות
אישים פירמות
מוסדות מפלגות
מיוחדים
אירועי תקשורת אירועים ביטוחניים
אירועים בינלאומיים אירועים כלכליים
אירועים מדיניים אירועים משפטיים
אירועים פוליטיים אירועים פליליים
אסונות / פגעי טבע בחירות / מפלגות
יומנים אישיים כינוסים / ועדות
מבקר המדינה כל הפרשות
הרשמה למועדון VIP מנויים
הרשמה לניוזליטר
יצירת קשר עם News1
מערכת - New@News1.co.il
מנויים - Vip@News1.co.il
הנהלה - Yoav@News1.co.il
פרסום - Vip@News1.co.il
כל הזכויות שמורות
מו"ל ועורך ראשי: יואב יצחק
עיתונות זהב בע"מ
יומן ראשי   /   חדשות
"הכול שפיט - זו ההפיכה" [צילום: נועם מושקוביץ/דוברות הכנסת]
ח"כ אושר שקלים נגד אהרן ברק: "נתניהו - דיקטטור גרוע"
ציטוט חריג של נשיא העליון לשעבר משה לנדוי מעיתון הארץ הוצג במליאה כ"נבואה שהתממשה" ח"כים מהליכוד מאשימים את אהרן ברק בפגיעה בדמוקרטיה ובהסתה ביקורת ישירה על ביטול חוקי-יסוד, הרפורמה המשפטית ותפקוד היועמ"שית
במליאת הכנסת תקפו (5.1.25) חברי כנסת מהליכוד את נשיא בית המשפט העליון לשעבר השופט בדימוס אהרן ברק, תוך שימוש בציטוטים היסטוריים, האשמות חריפות וקריאות להעמדה לדין ולחקירה.
“לא אני אמרתי - לנדוי אמר”
ח”כ טלי גוטליב פתחה את דבריה בנאום חידון, שבמרכזו ציטוט מדבריו של נשיא בית המשפט העליון לשעבר משה לנדוי משנת 2000. גוטליב ציינה כי הדברים פורסמו בעיתון הארץ, בראיון שערך ארי שביט, והדגישה כי אין מדובר בדבריה שלה.
לדבריה, לנדוי הזהיר כבר אז מפני שאיפתו של אהרן ברק “להשליט את המשפט ואת הערכים המוסריים כפי שהם נראים לו”, וכינה זאת “כעין דיקטטורה שיפוטית”. עוד צוטט לנדוי כאומר כי כניסת בית המשפט ל”מים עמוקים מדי” של דעות ואמונות פוליטיות מוליכה ל”מבוי סתום” ול”ביצה טובענית”. גוטליב סיימה את דבריה בקביעה כי לנדוי “ניבא ולא ידע מה ניבא”.
שקלים: “אם יש דיקטטור - הוא דיקטטור גרוע”
ח”כ אושר שקלים החריף את הטון ופנה ישירות לראש הממשלה נתניהו שנכח באולם. שקלים ציין כי אהרן ברק הכריז שישראל אינה דמוקרטיה ליברלית וכי אזרחי המדינה הם “נתינים”, והוסיף כי אם אכן מדובר בדיקטטורה - הרי שמדובר ב”דיקטטור גרוע”.
כראיה לכך, מנה שקלים שורה של דוגמאות: אי־אישור שינויים בבית ראש הממשלה, ביטול חוקי־יסוד והרפורמה המשפטית, המשך כהונת היועמ”שית ופסיקות של יצחק עמית בניגוד לחוק, לשיטתו. הוא אף תהה מדוע ברק עצמו לא נחקר בגין הסתה למרי, וסיכם בקריאה לממש את רצון הבוחר ולהעמיד לדין “את מי שפוגע באמת בדמוקרטיה”.
גם ח"כ קטי שטרית הצטרפה לביקורת, ואמרה כי כאשר ברק קובע ש”אם העם יצביע לממשלה הזו שוב – נדע שהוא לא רוצה דמוקרטיה”, ובמקביל טוען שישראל הפכה ממצב של אזרחים ל”נתינים”, הרי שלדבריה “הכול ברור”. שטרית פנתה בדבריה ל”המחנה הלאומי” והדגישה כי תומכיו אינם נתינים אלא “אוהבי הארץ”, כאלה שאינם חוששים לומר “המלך עירום”, פועלים למען מנהל תקין ושלמות הממלכה, ומתעקשים כי המדיניות שנבחרה בקלפי תמומש בפועל. לדבריה, מדובר ב”תפארת העם” ובכוח המניע לחשיפת האמת ולהבאת הצדק לקדמת הבמה.
דלל: “הכול שפיט - זו ההפיכה”
ח”כ אלי דלל הצטרף למתקפה והזכיר את דברי ברק שלפיהם ישראל אינה עוד דמוקרטיה ליברלית. דלל חזר למושג שטבע ברק לפני יותר משני עשורים - “הכול שפיט” - וטען כי כבר אז החלה, לדבריו, “ההפיכה המשפטית”.
Author
עורך חדשות | News1 | דוא"ל
עיתונאי וראש מערכת החדשות. חשבון ב-X ↗ ; פייסבוק ↗
תאריך:  05/01/2026   |   עודכן:  05/01/2026
+"אחדות הזירות" 12:38 06/01/26  |  יהונתן דחוח הלוי   |   לרשימה המלאה
כחודשיים לפני מתקפת שבעה באוקטובר - מאמר בערוץ רשמי של חמאס: האסטרטגיה של חמאס הצליחה בין היתר להביא ל"העמקת מצב של סדקים פנימיים ממנו סובל הכיבוש כתוצאה מהרפורמה המשפטית, והוא [מצב הסדקים הפנימיים] מהווה ציון דרך חשוב שניתן לנצלו במישור של הפעילות הלוחמת"
התרעת האויב [צילום: ואהיד סלמי/AP]
+חוק חדש אושר בכנסת: פרשנות חוזים עסקיים תתבסס על לשון החוזה 11:37 06/01/26  |  מירב ארד, עידן יוסף   |   לרשימה המלאה
פרשנות החוזה תיעשה "ככל אשר הסכימו הצדדים"  ▪  בחוזה עסקי ללא סעיף פרשנות מפורש - ברירת המחדל היא לשון החוזה  ▪  חריגים: תוצאה בלתי מתקבלת על הדעת או סתירה פנימית  ▪  בחוזי עבודה, חוזים אחידים וחוזים שאינם עסקיים - נשמר עקרון אומד דעת הצדדים, עם כללים שמגבילים את שיקול הדעת
לוין. בחוזים עסקיים – הלשון קובעת, כמעט תמיד [צילום: יונתן זינדל וחיים גולדברג, פלאש 90]
+פגיעה הולכת ומעמיקה 09:19 06/01/26  |  יהונתן דחוח הלוי   |   לרשימה המלאה
חודשיים לפני מתקפת שבעה באוקטובר - מהדורת החדשות בערוץ 12, שבה נהג יחיא סינוואר לצפות בכל ערב: "בצה"ל מודיעים הערב, יש פגיעה בכשירות; בחיל-האוויר התמונה אולי אפילו מורכבת וקשה אפילו יותר  ▪  בטייסות על-פי האומדן, בין 30 ל-70 אחוזים מאנשי המילואים, הטייסים, כבר לא מתייצבים שם"
אי כשירות [צילום: אדי ישראלי/פלאש 90]

מועדון VIP להצטרפות הקלק כאן
פורומים News1  /  תגובות
כללי חדשות רשימות נושאים אישים פירמות מוסדות
אקטואליה מדיני/פוליטי בריאות כלכלה משפט
סדום ועמורה עיתונות
ח"כ אושר שקלים נגד אהרן ברק: "נתניהו - דיקטטור גרוע"
תגובות  [ 1 ] מוצגות  [ 1 ]  כתוב תגובה 
1
אהרון ברק ברקוביץ
א'  |  6/01/26 00:01
 
תגובות בפייסבוק
 
ברחבי הרשת / פרסומת
התפתחויות נוספות סערת הרפורמה במשפט
יהונתן דחוח הלוי
כחודשיים לפני מתקפת שבעה באוקטובר - מהדורת חדשות ערוץ 12 שבה נהג לצפות יחיא סינוואר: "דיווחים הולכים וגוברים על השפעה קשה של המהפכה המשפטית על כשירות צה"ל"; ציטוט דברי נתניהו: הסרבנות גורמת גם להשבתה של יכולות צבאיות, ופוגעת קשות בכוח ההרתעה של צה"ל כפי שעולה בדוחות של המודיעין
יהונתן דחוח הלוי
סא"ל (במיל.) רון שרף: ב-7 באוקטובר 2023, בשעה 07:59, שעה וחצי לאחר תחילת מתקפת חמאס, פרסם ארגון "אחים לנשק" הודעה לעצור את המחאה, את אי-ההתנדבות ואי ההתייצבות (לשירות מילואים)    איל נווה: ההודעה פורסמה ב-08:30. הודעת "אחים לנשק" באיקס פורסמה ב-08:50
יהונתן דחוח הלוי
שבעה חודשים לפני מתקפת שבעה באוקטובר - גיא פורן, ממובילי מחאת טייסי חיל-האוויר: "[נדרשות] פעולות של שיתוק [המדינה], חסימה [של כבישים], דברים שיגרמו להם [לממשלה] להבין שאנו לא ניתן להם את הזכות להעביר חוק; הממשלה, שנבחרה לגיטימית, מנסה להעביר חוקים לא לגיטימיים"
איתמר לוין
מחריף את מתקפתו על מה שהוא מכנה "המהפכה המשטרית": המדינה אינה מקיימת שוויון וכבר איננה דמוקרטיה ליברלית; העם חייב להגן על בתי המשפט ושומרי הסף
עידן יוסף
התגובה החריפה של נשיא העליון לאמירות סמוטריץ' מציתה מתקפה נגדית מצד שרי הממשלה    שר המשפטים לוין מאשים את עמית בזלזול בכנסת ובציבור    סמוטריץ' טוען ל"חטיפת סמכות"    שיקלי: "בוטלה הפרדת הרשויות"
כל הזכויות שמורות
מו"ל ועורך ראשי: יואב יצחק
עיתונות זהב בע"מ New@News1.co.il