X
יומן ראשי
חדשות תחקירים
כתבות דעות
סיפורים חמים סקופים
מושגים ספרים
ערוצים
אקטואליה כלכלה ועסקים
משפט סדום ועמורה
משמר המשפט תיירות
בריאות פנאי
תקשורת עיתונות וברנז'ה
רכב / תחבורה לכל הערוצים
כללי
ספריה מקוונת מיוחדים ברשת
מגזינים וכתבי עת וידאו News1
פורמים משובים
שערים יציגים לוח אירועים
מינויים חדשים מוצרים חדשים
פנדורה / אנשים ואירועים
אתרים ברשת (עדכונים)
בלוגרים
בעלי טורים בלוגרים נוספים
רשימת כותבים הנקראים ביותר
מועדון + / תגיות
אישים פירמות
מוסדות מפלגות
מיוחדים
אירועי תקשורת אירועים ביטוחניים
אירועים בינלאומיים אירועים כלכליים
אירועים מדיניים אירועים משפטיים
אירועים פוליטיים אירועים פליליים
אסונות / פגעי טבע בחירות / מפלגות
יומנים אישיים כינוסים / ועדות
מבקר המדינה כל הפרשות
הרשמה למועדון VIP מנויים
הרשמה לניוזליטר
יצירת קשר עם News1
מערכת - New@News1.co.il
מנויים - Vip@News1.co.il
הנהלה - Yoav@News1.co.il
פרסום - Vip@News1.co.il
כל הזכויות שמורות
מו"ל ועורך ראשי: יואב יצחק
עיתונות זהב בע"מ
יומן ראשי   /   חדשות
חי נחמיאס, בעז שרייבמן [רפרודוקציה, תדמית]
האדריכל בעז שרייבמן תובע 6.75 מיליון שקלים מקבוצת חי נחמיאס
תביעה הוגשה נגד קבוצת HIGH GROUP בטענה לאי תשלום שכר טירחה עבור תכנון אלפי דירות נחמיאס מואשם כי התנה את התשלום בביצוע הונאת ביטוח והכשרת חתימות מזויפות בתב"ע
קבוצת הנדל"ן HIGH GROUP חי נחמיאס, העוסקת בקבלנות בנייה וייזום פרויקטים למגורים ולמסחר ובבעלות יזם הנדל"ן חי נחמיאס, נתבעת לשלם שכר טירחה של 6.75 מיליון שקלים לאדריכל בעז שרייבמן, הבעלים של שרייבמן אדריכלים מתל אביב. לדברי שרייבמן, הוא עבד במשך שנים בשיתוף פעולה ואמון מלא עם 8 החברות שבקבוצה ותכנן עבורן פרויקטים שכללו אלפי דירות ברחבי הארץ, אולם הצדדים לא חתמו על הסכמים בכתב בגין תשלום שכרו.
לטענתו, במשך השנים הוא ניסה באמצעות בעלי תפקידים בקבוצה להביא לחתימת הסכם שכר טירחה, ואולם על-אף הבטחות חוזרות ונשנות ופגישות רבות שבחלקן הועלו על הכתב, התחמקו ממנו בעלי התפקידים ובסופו של דבר לא נחתם הסכם. שרייבמן מציין כי בעלי הקבוצה חי נחמיאס, אשר התנהל ישירות מולו והוא מקבל ההחלטות היחיד, הודיע לו בחודש אוגוסט אשתקד כי אינו מעוניין לחתום על הסכם בכתב. משכך, הודיע שרייבמן לנחמיאס כי הוא נאלץ להפסיק לעבוד עבור הקבוצה לאור העובדה ששכרו המצטבר לא שולם.
לדברי שרייבמן, במהלך חודש דצמבר 2024, במסגרת תיק המתנהל בבית המשפט שעניינו תביעת אכיפת חוזה מכר לדירה באילת שהגיש נגד ליאם נחמיאס חברה לבניין, הודה חי נחמיאס כי הוא חייב לו כ-5.4 מיליון שקלים, ומאידך שרייבמן חייב לו 600,000 שקלים בגין יתרת התמורה עבור הדירה. לטענת שרייבמן, במהלך פגישה בחודש נובמבר אשתקד הסכים נחמיאס לשלם את שכר הטירחה עבור עבודות שבוצעו, אולם התנה זאת בדרישה כי האדריכל "יכשיר" בדיעבד חתימות שזויפו על תוכניות תב"ע שהוגשו ללא הרשאתו, וכן דרש ממנו לבצע הונאת ביטוח לקבלת תגמולים בגין פרויקט שבוצע ללא היתר.
עוד טוען שרייבמן כי גילה שמאז חודש יוני אשתקד פעלה קבוצת חי נחמיאס מאחורי גבו ועשתה שימוש בתוכניות ובעבודות שלו, דבר העולה לכדי גניבה ומעשה לא חוקי בזכויותיו. בתביעה שהוגשה באמצעות עו"ד קארין גולן-דנה נאמר כי חברות הקבוצה הוליכו את האדריכל שולל ומנעו ממנו את מלוא שכרה בגין עבודות בפרויקטים רבים בשווי מיליוני שקלים. אשר על כן, מתבקש בית המשפט לפסוק לשרייבמן את שכר הטירחה המגיע לו, לאסור על הקבוצה להשתמש בעבודותיו ובחתימתו המזויפת, ולמסור לו מידע על אודות התוכניות שהוגשו לרשויות המקומיות. טרם הוגש כתב הגנה.
תאריך:  10/03/2026   |   עודכן:  10/03/2026
מועדון VIP להצטרפות הקלק כאן
פורומים News1  /  תגובות
כללי חדשות רשימות נושאים אישים פירמות מוסדות
אקטואליה מדיני/פוליטי בריאות כלכלה משפט
סדום ועמורה עיתונות
האדריכל בעז שרייבמן תובע 6.75 מיליון שקלים מקבוצת חי נחמיאס
תגובות  [ 0 ] מוצגות  [ 0 ]  כתוב תגובה 
 
תגובות בפייסבוק
 
ברחבי הרשת / פרסומת
רשימות קודמות
יואב יצחק
חבר מושבעים במנהטן קבע כי איל הנדל"ן אורן אלכסנדר ואחיו טל ואלון סיממו ואנסו נשים    הפרקליטות: פעלו כטורפים במסווה של בליינים    ההגנה תערער
יואב יצחק, עידן יוסף
נשיא ארה"ב הודיע על השמדת כלי שיט אירניים ודרש הסרה מיידית של מוקשים במצר הורמוז    המודיעין האמריקני מזהה היערכות למיקוש נרחב המאיים על ייצוא הנפט    בעוד ארמקו מזהירה מקטסטרופה, כלכלנים מעריכים כי מדובר בשיבוש זמני ואינטנסיבי    בבית הלבן מבהירים: המערכה תסתיים רק בכניעה ללא תנאי
עידן יוסף
הממשלה מקדמת העברה מיידית של תקציב המדינה עם תוספת של עשרות מיליארדי שקלים לביטחון    כדי לאפשר את המהלך הוחלט להקפיא את חוק הגיוס ולדחות רפורמות כלכליות שבמחלוקת    בין הצעדים שנדחו: רפורמת החלב שקודמה במסגרת חוק ההסדרים    סמוטריץ': "זו השקעה במאמץ המלחמתי"
עידן יוסף
צה"ל תקף מפקדות משטר וביטחון באירן ובהן בסיסי בסיג' ומטה מודיעין    יותר מ־400 מטרות שלטון וצבא הותקפו מאז תחילת המבצע    במקביל הותקפו עשרות יעדי טרור של חיזבאללה בלבנון    בצה"ל מדגישים: אין שינוי בהנחיות פיקוד העורף
עידן יוסף
חיל-האוויר תקף במרחב ג'ויא בהכוונת אמ"ן ופיקוד הצפון    המחוסל, חסן סלאמה, מונה למפקד יחידת "נאצר" לאחר חיסול קודמו ביוני 2024    היחידה נמנית עם שלוש המסגרות המרכזיות של חיזבאללה בדרום לבנון
כל הזכויות שמורות
מו"ל ועורך ראשי: יואב יצחק
עיתונות זהב בע"מ New@News1.co.il