X
יומן ראשי
חדשות תחקירים
כתבות דעות
סיפורים חמים סקופים
מושגים ספרים
ערוצים
אקטואליה כלכלה ועסקים
משפט סדום ועמורה
משמר המשפט תיירות
בריאות פנאי
תקשורת עיתונות וברנז'ה
רכב / תחבורה לכל הערוצים
כללי
ספריה מקוונת מיוחדים ברשת
מגזינים וכתבי עת וידאו News1
פורמים משובים
שערים יציגים לוח אירועים
מינויים חדשים מוצרים חדשים
פנדורה / אנשים ואירועים
אתרים ברשת (עדכונים)
בלוגרים
בעלי טורים בלוגרים נוספים
רשימת כותבים הנקראים ביותר
מועדון + / תגיות
אישים פירמות
מוסדות מפלגות
מיוחדים
אירועי תקשורת אירועים ביטוחניים
אירועים בינלאומיים אירועים כלכליים
אירועים מדיניים אירועים משפטיים
אירועים פוליטיים אירועים פליליים
אסונות / פגעי טבע בחירות / מפלגות
יומנים אישיים כינוסים / ועדות
מבקר המדינה כל הפרשות
הרשמה למועדון VIP מנויים
הרשמה לניוזליטר
יצירת קשר עם News1
מערכת - New@News1.co.il
מנויים - Vip@News1.co.il
הנהלה - Yoav@News1.co.il
פרסום - Vip@News1.co.il
כל הזכויות שמורות
מו"ל ועורך ראשי: יואב יצחק
עיתונות זהב בע"מ
יומן ראשי   /   חדשות
טראמפ, בונדי. בגלל מסמכי אפשטיין? [צילום: אלכס ברנדון/AP]
טראמפ שוקל להדיח את התובעת הכללית פאם בונדי
הנשיא דונלד טראמפ בוחן בימים האחרונים את סיום כהונתה של התובעת הכללית פאם בונדי בשל אכזבתו מתפקודה במחלקת המשפטים כחלופה מסתמן שמו של לי זלדין, ראש הסוכנות להגנת הסביבה בונדי סופגת ביקורת על חוסר אקטיביזם משפטי ועיכוב בחשיפת מסמכים רגישים הבית הלבן טרם פרסם הודעה רשמית בנושא המינוי המסתמן
בבית הלבן גובר המתח סביב תפקוד מחלקת המשפטים, כאשר הנשיא טראמפ מביע בשיחות סגורות תסכול עמוק מהתנהלותה של התובעת הכללית, פאם בונדי (יום ה', 02.04.26). על-פי מקורות המקורבים לממשל, הנשיא סבור כי בונדי אינה פועלת בנחרצות מספקת לקידום סדר היום השמרני ואינה ממהרת לחשוף חומרים מחקירות עבר, נושא המהווה עוגן מרכזי בהבטחות הבחירות שלו.
השם המרכזי שעלה כמי שעשוי להחליף את בונדי הוא לי זלדין, חבר קונגרס לשעבר המכהן כיום כראש הסוכנות להגנת הסביבה. זלדין נחשב לאחד מנאמניו הקרובים ביותר של הנשיא ונתפס כמי שמסוגל להוביל יד קשה במחלקת המשפטים. גורמים בוושינגטון מציינים כי המהלך עשוי לצאת אל הפועל עוד לפני השימוע המתוכנן לבונדי בקונגרס באמצע חודש אפריל, העוסק בפרשת מסמכי אפשטיין.
אכזבה מקצב הרפורמות
התקשורת האמריקנית מדווחת כי למרות הדיונים על הדחתה, הנשיא טראמפ פרסם הצהרה בה כינה את בונדי "אדם נפלא" ואמר כי היא "עושה עבודה טובה", צעד שנתפס על-ידי פרשנים כניסיון להרגיע את הרוחות עד לקבלת החלטה סופית. במקביל, במחלקת המשפטים מנסים לשדר עסקים כרגיל, אך גורמים פנימיים מעידים על תחושת חוסר ודאות לגבי המשך כהונתה של בונדי בצמרת האכיפה.
מסמכי אפשטיין. רודפים גם את טראמפ [צילום: ארכיון אפשטיין]
להלן פירוט הדיווחים המרכזיים בכלי התקשורת המובילים בארצות הברית בנוגע לזעזוע המסתמן בצמרת מחלקת המשפטים:
  • הניו-יורק טיימס: העיתון חשף לראשונה את הדיונים הפנימיים בבית הלבן על החלפת בונדי. הדיווח הדגיש את האכזבה של טראמפ מהקצב האיטי של הרפורמות במחלקת המשפט וציין כי זלדין הוא המועמד המוביל לרשת את התפקיד בשל נאמנותו המוחלטת.
  • רשת CNN: הדיווח ברשת אישר את הפרסומים והוסיף כי בונדי איבדה את אמונו של הנשיא על-רקע טיפול בתיקים רגישים כמו פרשת ג'פרי אפשטיין. לפי הרשת, הנשיא מעוניין בדמות "לוחמנית" יותר שתתייצב מול הממסד המשפטי בוושינגטון.
  • יאהו ניוז: הפרסום התמקד בלחץ המופעל על בונדי מצד בסיס התומכים של טראמפ, הדורש חשיפה מהירה של מסמכים מסווגים. בדיווח צוין כי זלדין כבר החל בשיחות לא רשמיות בנוגע לשינויים המבניים הנדרשים במחלקת המשפטים במקרה שימונה.
  • הפיננשל אקספרס: כלי התקשורת עסק בהשלכות הכלכליות והמשפטיות של זעזוע בצמרת הממשל. הדיווח ציין כי השוק עוקב אחר המינוי המסתמן של זלדין, המזוהה עם קו שמרני נוקשה, וכיצד הדבר ישפיע על מדיניות האכיפה נגד תאגידים וגופים פוליטיים.
הפרסומים השונים חושפים את עומק המשבר בין הנשיא לבין התובעת הכללית ואת זהות המועמד המועדף לרשת את תפקידה. ההערכות בוושינגטון הן כי הימים הקרובים יהיו מכריעים עבור עתידה המקצועי של בונדי. אם יחליט טראמפ להשלים את המהלך, הוא צפוי להיתקל במאבק אישור מאתגר בסנאט עבור זלדין, אך הממשל נחוש להציב דמות שתיישר קו באופן מלא עם חזון הנשיא לשינוי פני המערכת המשפטית באמריקה.
להלן ציטוטים ומשפטים נבחרים מדבריו של לי זלדין, המשמש כיום כראש הסוכנות להגנת הסביבה (EPA) ונחשב למועמד המועדף על הנשיא טראמפ לתפקיד התובעת הכללית:
על מדיניות הממשל והמאבק בביורוקרטיה:
  • "אנו נועצים פגיון בלב 'דת שינויי האקלים' ומבשרים על תור הזהב של אמריקה. פעולות ממשל טראמפ יבטלו טריליוני דולרים בעלויות רגולטוריות ו'מסים סמויים'".
  • "לא מדובר בנטישת ההגנה על הסביבה – מדובר בהשגתה באמצעות חדשנות ולא באמצעות חנק רגולטורי".
  • "במקום שבו קודמינו התמקדו בניסיון לרצות כמה מפיצי בהלה בנושא האקלים, ה-EPA תחת טראמפ מקבל החלטות לטובת כל האמריקנים, על בסיס שכל ישר ומציאות".
על אכיפה וסמכויות הממשל:
  • "הנשיא טראמפ שמע את העם האמריקני בקול רם וברור, ואנו נמשיך לספק תוצאות... המטרה שלנו היא להגן על משאביה של אמריקה בהתאם לחוק, תוך העצמת חקלאים, יזמים ומשפחות".
  • "הנשיא טראמפ אינו נרתע במאמציו להוריד את יוקר המחיה ולהשיב לאמריקה את הדומיננטיות האנרגטית שלה. כראש ה-EPA, זו אחריותי לסייע ביישום האג'נדה הנועזת של הנשיא".
  • לגבי ביטול תקנות סביבתיות שהוגדרו כ"הונאת הגרין ניו דיל": "זו הייתה שנה עמוסה מאוד של יישום מלא ומעקב טוטאלי אחר הבטחות הנשיא".
התבטאויותיו של זלדין משקפות קו שמרני נחרץ, נאמנות מוחלטת לסדר היום של הנשיא טראמפ ונכונות לבצע שינויים מבניים עמוקים במערכות הממשלתיות – תכונות שהופכות אותו, בעיני הבית הלבן, למועמד המתאים ביותר להוביל את מחלקת המשפטים במקומה של פאם בונדי.
Author
מו"ל ועורך ראשי | News1 | דוא"ל
עיתונאי-חוקר. מייסד News1. מתמקד בחשיפות ובתחקירים בלעדיים בתחום המשפט העסקים והממשל. מקדש את חופש הביטוי. חשבון ב-X ↗ | פייסבוק ↗
תאריך:  02/04/2026   |   עודכן:  02/04/2026
+טראמפ נגד הדוברת: "אולי קרולין עושה עבודה גרועה" 05:01 02/04/26  |  יואב יצחק   |   לרשימה המלאה
הנשיא תקף את קרולין לוויט בחדר הסגלגל  ▪  התלונן על סיקור תקשורתי שלילי  ▪  תהה בפומבי אם עליו לפטר את הדוברת שלו  ▪  לוויט נותרה במבוכה לעיני המצלמות
קרוליין. סר חינה? [צילום: AP]
טראמפ. זועם על הירידה בסקרים [צילום: ג'וליה דמרי ניקינסון/AP]

מועדון VIP להצטרפות הקלק כאן
פורומים News1  /  תגובות
כללי חדשות רשימות נושאים אישים פירמות מוסדות
אקטואליה מדיני/פוליטי בריאות כלכלה משפט
סדום ועמורה עיתונות
טראמפ שוקל להדיח את התובעת הכללית פאם בונדי
תגובות  [ 0 ] מוצגות  [ 0 ]  כתוב תגובה 
 
תגובות בפייסבוק
 
ברחבי הרשת / פרסומת
התפתחויות נוספות ממשל טראמפ 2.0
יואב יצחק
הנשיא תקף את קרולין לוויט בחדר הסגלגל    התלונן על סיקור תקשורתי שלילי    תהה בפומבי אם עליו לפטר את הדוברת שלו    לוויט נותרה במבוכה לעיני המצלמות
News1 מחלקה ראשונה
מישל ל. פרייס וסטיב פיפלס כותבים ב-AP על המחלוקת בין סגן הנשיא ג'יי-די ואנס לשר החוץ מרקו רוביו    השניים מציגים עמדות מנוגדות בנוגע למעורבות ארה"ב בלחימה    המאבק על דמותה של המפלגה הרפובליקנית לקראת הבחירות ב-2028
עידן יוסף
נשיא ארה"ב קיבל החלטות עצמאיות במלחמה מול אירן - כך טוען שגריר ארה"ב לאו"ם מייק וולץ    לדבריו, הנשיא אף הפעיל לחץ ישיר על נתניהו בעבר    האירוע בקטר חשף את עומק המעורבות האמריקנית    בוושינגטון מדגישים: "הנשיא הוא שמוביל"
יואב יצחק
ביהמ"ש פסק כי המדיניות פוגעת בחופש העיתונות    התיקון הראשון לחוקה גובר על דרישות הצנזורה    עיתונאים לא יחויבו באישור מוקדם לפרסום מידע
יואב יצחק
מקורבו של הנשיא עוזב לאחר תקופה סוערת שהובילה לעזיבת אמנים    מנהל התפעול ימונה למחליפו לקראת שיפוץ המוסד    המינוי יאושר רשמית בפגישת מועצת הנאמנים בבית הלבן    המרכז צפוי להיסגר לשנתיים לצורך עבודות שדרוג נרחבות
כל הזכויות שמורות
מו"ל ועורך ראשי: יואב יצחק
עיתונות זהב בע"מ New@News1.co.il