ארצות הברית אישרה (3.4.26) כי מטוס קרב אמריקני הופל בשטח אירן וכי מתנהלים חיפושים אחר אנשי הצוות, ככל הנראה בדרום־מערב המדינה, באזור הררי ומרוחק. כמה שעות לאחר מכן נמסר כי הטייס חולץ וכי נעשים מאמצים מיוחדים לחלץ גם את הנווט. גורמים ישראלים אישרו כי המטוס הופל, אך מדגישים כי חיל-האוויר הישראלי אינו מעורב בפעולות החיפוש. בישראל עוקבים אחר ההתפתחויות, ובשלב זה אין מעורבות פעילה בזירה.
על-פי שלל דיווחים מאירן, מתנהל מרוץ בין כוחות אמריקניים לבין גורמים אירניים במטרה להגיע ראשונים אל הנווט. בארה"ב מפעילים מסוקי בלאק הוק, מטוסי קרב ומטוסי תדלוק מדגם KC-135, לצד כוחות מיוחדים הפועלים בשטח.
במקביל, משמרות המהפכה פרסמו הודעות חריגות הקוראות ליחידות בשטח להגיע לאזור ההתרסקות ולסייע בלכידת צוות המטוס. אף נמסר כי תוענק תמורה כספית למי שימסור מידע או ילכוד טייס אמריקני חי. כאמור, הטייס חולץ בשלום על-ידי צבא ארה"ב. הנווט נעדר.
קריאות חריגות וירי לעבר כוחות
המתיחות בשטח עולה גם בשל קריאות חריגות באמצעי תקשורת מקומיים. באחד השידורים נקראו אזרחים באזור גצ'סאראן לירות בטייס אם ייתקלו בו. במקביל דווח על ירי מנשק קל לעבר מסוקים המשתתפים בחיפושים.
לצד זאת, דווח כי צבא ארה"ב תקף יעדים בדרום־מזרח טהרן, ככל הנראה כחלק מהמאמץ להבטיח חופש פעולה לכוחות החיפוש.
דיווחים סותרים על גורל הטייס
עוד קודם לכן - חלק מהדיווחים הצביעו על אפשרות שטייס אמריקני אותר חי על-ידי גורמים מקומיים, ואף נרשמו עימותים בין שבטים מקומיים לבין כוחות אמריקניים. עם זאת, אין לכך אישור רשמי. המידע נותר בגדר טענות בלתי מאומתות.
בניגוד לדיווחים אחרים, סגן המושל לעניינים פוליטיים במחוז אילאם הכחיש כי כוחות אמריקניים נחתו באזור, והדגיש כי המצב הביטחוני במחוז נשמר. לדבריו, מדובר בשמועות שאין להן בסיס, וקרא לציבור להסתמך על הודעות רשמיות בלבד.
לצד הפעילות המבצעית, ניכר כי מתנהל גם מאבק תודעתי. משמרות המהפכה והרשויות המקומיות מפיצות מסרים הקוראים לאזרחים להיות ערניים ולדווח על כל פעילות חריגה, תוך ניסיון לרתום את הציבור למאמץ.