פיקוד העורף האריך את זמן ההתגוננות בעיר אילת ובסביבתה, במסגרת עדכון מבצעי שנכנס לתוקף במהלך היממה הקרובה (5.4.26).
זמן ההתגוננות בעיר אילת, אזור התעשייה שחורת וקיבוץ אילות הוארך מ-30 שניות לדקה וחצי. מדובר בשינוי משמעותי בהנחיות, שנועד לשפר את יכולת התגובה של התושבים והמבקרים באזור.
מפקד פיקוד העורף, אלוף שי קלפר, הסביר כי ההחלטה התקבלה לאחר בחינה מקצועית: "החלטה זו היא תוצאה של תהליך מקצועי מעמיק מתוך מטרה אחת ברורה - להאריך את זמן ההתגוננות לצד שמירה על חיי אדם. מדובר בבשורה עבור העיר אילת, קיבוץ אילות והסביבה ועבור התיירים הפוקדים את האזור לאורך השנה, ובמיוחד בתקופת החגים בה אנו נמצאים".
לדבריו, פיקוד העורף ממשיך לקיים תהליכי למידה ושיפור לאורך המלחמה, תוך התאמת המענה לצרכים המשתנים בשטח. במסגרת זו, הוקם צוות מומחים שבחן את המערכות והיכולות, והוביל התאמות מבצעיות וטכנולוגיות שאפשרו את הארכת זמן ההתגוננות.
השינוי הוצג לראש עיריית אילת, אלי לנקרי, ולראש המועצה האזורית חבל אילות, חנן גינת, והוא צפוי להיות מופץ לציבור עם השלמת העדכון הרשמי.