X
יומן ראשי
חדשות תחקירים
כתבות דעות
סיפורים חמים סקופים
מושגים ספרים
ערוצים
אקטואליה כלכלה ועסקים
משפט סדום ועמורה
משמר המשפט תיירות
בריאות פנאי
תקשורת עיתונות וברנז'ה
רכב / תחבורה לכל הערוצים
כללי
ספריה מקוונת מיוחדים ברשת
מגזינים וכתבי עת וידאו News1
פורמים משובים
שערים יציגים לוח אירועים
מינויים חדשים מוצרים חדשים
פנדורה / אנשים ואירועים
אתרים ברשת (עדכונים)
בלוגרים
בעלי טורים בלוגרים נוספים
רשימת כותבים הנקראים ביותר
מועדון + / תגיות
אישים פירמות
מוסדות מפלגות
מיוחדים
אירועי תקשורת אירועים ביטוחניים
אירועים בינלאומיים אירועים כלכליים
אירועים מדיניים אירועים משפטיים
אירועים פוליטיים אירועים פליליים
אסונות / פגעי טבע בחירות / מפלגות
יומנים אישיים כינוסים / ועדות
מבקר המדינה כל הפרשות
הרשמה למועדון VIP מנויים
הרשמה לניוזליטר
יצירת קשר עם News1
מערכת - New@News1.co.il
מנויים - Vip@News1.co.il
הנהלה - Yoav@News1.co.il
פרסום - Vip@News1.co.il
כל הזכויות שמורות
מו"ל ועורך ראשי: יואב יצחק
עיתונות זהב בע"מ
יומן ראשי   /   כתבות
הניהול של מרכז מסחר קמעונאי, שהוא מסוג קניון או פאואר סנטר, כולל בתוכו הרבה עבודת שיווק מדוע חשוב להפעיל "דחיפה" כלפי העסקים הקמעונאיים ומהם כלי השיווק העיקריים בעזרתם חברת הניהול מפעילה עבודת "דחיפה" שכזו
▪  ▪  ▪
[צילום: יח"צ]
הניהול של מרכז מסחר קמעונאי, שהוא מסוג קניון או פאואר סנטר, כולל בתוכו הרבה עבודת שיווק. חברת הניהול של מרכז מסחרי כזה נדרשת לא רק להפעיל קידום מכירות מסוג משיכה (Pull), המכוון כלפי הקהל הרחב אשר אמור לבקר במרכז המסחרי, אלא גם קידום מכירות מקביל ופחות ידוע מסוג דחיפה (Push), המכוון כלפי המנהלים והעובדים בעסקים הקמעונאיים אשר מאכלסים את המרכז המסחרי.
  • מדוע חשוב להפעיל "דחיפה" כלפי העסקים הקמעונאיים?
  • מהם כלי שיווק עיקריים אשר בעזרתם חברת הניהול מפעילה עבודת "דחיפה" כזו?
על שתי שאלות אלו, אנו נשיב במאמר הנוכחי.
א. מדוע חשוב להפעיל "דחיפה" כלפי העסקים הקמעונאיים?
חברת הניהול של מרכז מסחרי נדרשת להפעיל קידום מכירות מסוג "דחיפה" כלפי העסקים השוכרים (הדיירים) כדי לשמר אותם, כדי לסייע לפרנסתם וכדי לתמוך בשכר הדירה המתקבל מהם.
השימור של העסקים מתבטא בשיעור גבוה של חידוש שכירויות (ולכן, של תפוסה) במרכז המסחרי. אם עסקים מוצלחים נוטשים את המרכז המסחרי, אזי נפגע המוניטין שלו וגם יורד שכר הדירה הממוצע המתקבל בו.
הפרנסה המושגת בעסק השוכר היא חשובה לחברת הניהול כי ממנה נגזר חלק מהפדיון של חברת הניהול, מכיוון שהרבה עסקים משלמים לה שכר דירה בשיעור מתוך פדיונם.
לבסוף, גובה שכר הדירה המשולם על-ידי העסקים הוא מושפע, בין היתר, משביעות רצונם מפעילותה, הנעשית לטובתם, של חברת הניהול. כאשר עסקים שוכרים הם שבעי רצון מחברת הניהול, אזי הם נוטים להלין פחות על שכר הדירה החודשי המשולם לה על ידם.
ב.מהם כלי שיווק עיקריים אשר בעזרתם חברת הניהול מפעילה עבודת "דחיפה" כזו?
יש שני כלי שיווק עיקריים מסוג "דחיפה" אשר בעזרתם חברת הניהול של המרכז המסחרי יכולה לתמוך בעסקים הקמעונאים, אשר מאכלסים את המרכז המסחרי. שני הכלים האלו הם:
  • הדרכה לקמעונאים
  • תחרות פרס בין קמעונאים
ההדרכה היא בעיקר בנושא של שיווק קמעונאי.
הרבה קמעונאים הם "חזקים" במכירה ללקוח הנכנס אליהם (השגה של סל קנייה גדול), אך הם "חלשים" בהבאת הלקוח עד אל דלת הכניסה שלהם (הגדלה של מספר פעולות קופה), וכן בשימורו של הלקוח לאחר צאתו מבית העסק (הגדלה של שיעור של קנייה חוזרת). לכן, יש להדריכם בשיטות המשמשות למשיכת לקוח אל העסק שלהם ובשיטות אחרות המשמשות להשבתו של הלקוח לקנייה חוזרת בו.
כאשר עסק הוא חלק מתוך רשת קמעונאית, אזי אלו הן שיטות שהן נוספות על אלו שמופעלות ברמה רשתית דרך מחלקת השיווק של הרשת כולה. אך, כאשר העסק הוא פרטי, אזי, מנהלו אחראי על כלל שיטות השיווק שתופעלנה עבורו.
תחרות הפרס יכולה להיות מיושמת הן בין מנהלי העסקים השוכרים והן בין עובדיהם. רצוי, בכל פרק זמן כמו שנה, לתת פרס לעסק המצטיין בתוך המרכז המסחרי. הפרס יינתן לפי שלושה קריטריונים, כמו שיעור גידול ריאלי במכירה המושגת בעסק, בהשוואה אל תקופה מקבילה בשנה קודמת, טיב השירות הניתן ללקוחות העסק, וייחודיות של מבצע קידום מכירות שהופעל על-ידי העסק. דהיינו, הפרס משלב מדדים של תפוקה, כמו שיעור גידול במכירות, עם מדדים של תשומה, כמו טיב השירות או ייחודיות של מבצע קידום מכירות שהופעל מטעם העסק השוכר.
מבין שלושת הקריטריונים הרי, שיעור הגידול במכירות של העסק הוא מדד הכי אובייקטיבי והוא גם הכי קל למדידה. בדרך כלל, חברת הניהול של המרכז המסחרי מקבלת מאת דייריו נתונים אודות הפדיון החודשי שלהם.
טיב השירות הניתן ללקוחות הוא מדד פחות אובייקטיבי וגם קשה יותר למדידה. ניתן למדוד אותו דרך סקר מסוג "לקוח מדומה", או במסגרת סקר שביעות רצון לקוחות, אשר נעשה בין הלקוחות במרכז המסחרי.
לבסוף, מידת הייחודיות של מבצע קידום מכירות, שהופעל מטעם העסק הקמעונאי, תיבחן על-ידי צוות חיצוני הכולל בתוכו לדוגמה, שני מומחים לשיווק.
ניתן להקצות ניקוד שווה ערך לכל אחד מבין שלושת הקריטריונים האלו ואז לבחור בעסק אחד אשר הציון המשוקלל שלו הוא הכי גבוה. לחלופין, אפשר לתת פרס נפרד לשלושה עסקים לפי הצטיינותם רק על אחד מבין שלושת הקריטריונים.
את הפרס לעסק הזוכה יש לפרסם הן בכנס של העסקים השוכרים, והן כלפי עלמא, דרך היחצ"ן של המרכז המסחרי.
התמדה בשימוש הנעשה בשני כלי שיווק אלו (הדרכה ותחרות פרס), לאורך כמה שנים, תתרום רבות לקשר עבודה טוב בין חברת הניהול של המרכז המסחרי לבין העסקים השוכרים אצלה שטח מסחרי. בדרך זאת, תושג תמיכה גם לפדיון השנתי משכר דירה, המושג אצל חברת הניהול.
Author
פובליציסט | מכון ציגלמן לחקר השיווק | דוא"ל
תאריך:  14/12/2010   |   עודכן:  14/12/2010
מועדון VIP להצטרפות הקלק כאן
פורומים News1  /  תגובות
כללי חדשות רשימות נושאים אישים פירמות מוסדות
אקטואליה מדיני/פוליטי בריאות כלכלה משפט
סדום ועמורה עיתונות
כיצד תסייע חברת ניהול מרכז מסחרי למכירות הקמעונאים
תגובות  [ 0 ] מוצגות  [ 0 ]  כתוב תגובה 
 
תגובות בפייסבוק
 
ברחבי הרשת / פרסומת
רשימות קודמות
דניאל גיגי
הפעילות של הממשלה והכנסת מעידה על כך שבציבור הישראלי היום ישנה מודעות והתגייסות הרבה יותר גדולה לפתרון בעיית תרומת האיברים    השאלה הנשאלת היא - כיצד ניתן לתרגם את המודעות וההתגייסות הזאת להגדלה במספר התרומות?
הלגה רקנטי
למרות שלא נראה שהחורף התחיל, ומזג האוויר הנוכחי מתעתע בנו להאמין שהכל כשורה, מומלץ לעבור לתוכנית טיפוח מותאמת לחורף כדי לשמור על נעורי העור ועל חיוניותו
עדינה בן-אהרון
תכננו מראש את כל הארוחות ביום    לנישנוש בין הארוחות ולשעות משבר, העדיפו מרקים דיאטטים, מעדני דיאט, ירקות או פירות, יוגורטים, חטיפי אנרגיה דיאטטיים ופופקורן    הקפידו על שתייה מספקת גם בחורף
טליה לוין
מדובר באחד המזונות העשירים ביותר בנוגדי חמצון    גורם לנו להרגיש שמחים, מאוהבים ורגועים מאחר שהוא מעלה את רמות הסרטונין, דופמין ופנילטלמין    ניתן לפזר פולי קקאו על לחם עם טחינה גולמית ודבש
איה פודה
אל תכניסו פיתויים הביתה    איכלו יותר מזון טרי ופחות מבושל    לכו למכירת סוף עונה, בחרו בגד קטן עליכם מעט והבטיחו לעצמכם שאתם נכנסים אליו אחרי תקופה מסויימת
כל הזכויות שמורות
מו"ל ועורך ראשי: יואב יצחק
עיתונות זהב בע"מ New@News1.co.il