הכותרת הראשית של
מעריב אתמול הוקדשה להבטחה - שהופרה - להעביר את התקציב בוועדת הכספים רק אם יכלול תוספת למערך הכבאות. הבוקר, לצד תצלום שער מעריב מאתמול, מדווח רותם סלע כי "מה שלא עשו 40 אלף דונם שרופים של יערות, הצליח לעשות לחץ תקשורתי מרוכז: פחות מ-24 שעות לאחר שוועדת הכספים אישרה את התקציב הדו-שנתי ללא תוספת תקציבית למערך הכבאות, סיכמו אתמול משרדי הפנים והאוצר ומשרד ראש ה
ממשלה על תוספת שתעמוד על סכום של כ-300 מיליון שקלים".
ב"מוספשבת" של מעריב מוסיף
בן כספית: "אתמול בבוקר התעוררו גאוני האוצר לקול רעש תקשורתי. הפקרת מערך הכיבוי קיבלה ב'מעריב' כותרת ראשית. תכף ומיד, כבמטה קסמים, בישיבת בזק עם פקידי משרד הפנים, הוחלט לתקצב את מערך הכיבוי ב-300 מיליון שקל. בדיוק כמו שהוחלט יום אחד קודם, בעקבות מאמר ב
עיתון, לבטל את גזרת המס המטומטמת נגד העיתונאים הזרים בישראל. כך הם מנהלים את המדינה שלנו. זו אפילו לא חלטורה".
גם ב
ידיעות אחרונות לא מרוצים מממשלת ישראל שהחליטה לתקצב תוספת למערך הכיבוי, אבל מסיבות אחרות. גד ליאור ואיתמר אייכנר מדווחים כי "התקציב שעליו הכריזו ראש הממשלה ושר האוצר מהווה אומנם שיפור משמעותי לעומת מה שהוקצב לכבאים עד היום, אולם הוא בפירוש לא מספיק [...] אם לא די בכך, צריך להבין שהכבאים יעברו דרך חתחתים ארוכה עד שיראו את הציוד, וספק אם יקבלו משהו לפני הקיץ [..] בעיה נוספת: גורם במשרד האוצר אמר כי למרות כל הלחצים, הכספים יועמדו לרשות שירותי הכיבוי רק לאחר שיוסכם על ביצוע הרפורמה". הרפורמה, כך מדווח, כוללת "סעיף שיאסור על הכבאים להתאגד", ועל כן הכבאים מתנגדים לה.
ב"ישראל היום" מדווחים זאב קליין, שלומי דיאז,
גדעון אלון ויורי ילון כי "בהודעה שהוציא שר הפנים אלי ישי נמסר כי משרדו הגיע להסכמה עם האוצר בעניין התוספת התקציבית, וכי הסכום יעבור בינואר ללא קשר לרפורמה".
במדורו שב"מוסף לשבת" של ידיעות אחרונות מביא
נחום ברנע מדברי זאב אבן-חן, ששכל את בתו בשריפה. בין היתר אומר אבן-חן: "גם לתקשורת יש תפקיד במניעת האסון הבא. היא לא צריכה להסתפק בראיונות איתי או עם אחרים. היא צריכה להעיר נרדמים. להיות כלב שמירה. התקשורת צריכה לתבוע דין וחשבון מראש הממשלה. לכו אליו בעוד חצי שנה, בעוד שנה, ושאלו אותו, מה פעלת, מה עשית".
ב"ישראל היום", מתחת לידיעה על התוספת המובטחת למערך הכבאות, ידיעת תצלום מאת דני ברנר ונצחיה יעקב המוקדשת לביקור שערכה
שרה נתניהו, אשת ראש הממשלה, בבית משפחתו של כבאי שנספה בשריפה.