X
יומן ראשי
חדשות תחקירים
כתבות דעות
סיפורים חמים סקופים
מושגים ספרים
ערוצים
אקטואליה כלכלה ועסקים
משפט סדום ועמורה
משמר המשפט תיירות
בריאות פנאי
תקשורת עיתונות וברנז'ה
רכב / תחבורה לכל הערוצים
כללי
ספריה מקוונת מיוחדים ברשת
מגזינים וכתבי עת וידאו News1
פורמים משובים
שערים יציגים לוח אירועים
מינויים חדשים מוצרים חדשים
פנדורה / אנשים ואירועים
אתרים ברשת (עדכונים)
בלוגרים
בעלי טורים בלוגרים נוספים
רשימת כותבים הנקראים ביותר
מועדון + / תגיות
אישים פירמות
מוסדות מפלגות
מיוחדים
אירועי תקשורת אירועים ביטוחניים
אירועים בינלאומיים אירועים כלכליים
אירועים מדיניים אירועים משפטיים
אירועים פוליטיים אירועים פליליים
אסונות / פגעי טבע בחירות / מפלגות
יומנים אישיים כינוסים / ועדות
מבקר המדינה כל הפרשות
הרשמה למועדון VIP מנויים
הרשמה לניוזליטר
יצירת קשר עם News1
מערכת - New@News1.co.il
מנויים - Vip@News1.co.il
הנהלה - Yoav@News1.co.il
פרסום - Vip@News1.co.il
כל הזכויות שמורות
מו"ל ועורך ראשי: יואב יצחק
עיתונות זהב בע"מ
יומן ראשי   /   מכתבים/הערות
המיאוס הרב שחש הציבור האמריקני משתי המפלגות הגדולות עלול להכניס לבית הלבן בבחירות הקרובות מועמד עצמאי לראשונה בתולדותיה
▪  ▪  ▪
בחירות אמצע הקדנציה שנערכו בחודש נובמבר בארצות-הברית הראו בבירור שהציבור האמריקני מאס בשתי המפלגות הגדולות, ומחפש נסיך חדש (כלומר, מועמד עצמאי).
בעבר התמודדו בבחירות מועמדים עצמאיים אשר פגעו בעיקר במועמד המוביל ולא הגיעו אל היעד הנכסף. למשל, בשנת 2000 התמודד ראלף ניידר מטעם מפלגת הירוקים וגרף קרוב לשלושה אחוזים מקרב המצביעים, מה שפגע בסיכוייו של אל גור להיבחר לנשיאות. בשנת 1992 התמודד רוס פרו, מיליארדר טקסני אשר גרף 19% מקרב המצביעים, ובכך היה אחראי לנצחונו של ביל קלינטון בבחירות אלו.
במצב בו עדיין לא ברור מי מהמפלגה הרפובליקנית יפשיל שרוולים ויתמודד מול הנשיא אובמה (רשת אן.בי.סי תערוך עימות ביניהם באפריל 2011), נכנס גורם נוסף, שאם יהיה רציני מספיק יוכל לנצח בבחירות 2012. הגורם הזה הוא ראש עיריית ניו-יורק, מייקל בלומברג.
מייקל בלומברג נולד בשנת 1942 להורים ממוצא יהודי, כאשר אביו הוא סוכן נדל"ן ואמו היא ממשפחה שהיגרה מרוסיה. בלומברג סיים לימודי תואר ראשון במדעים באוניברסיטת "ג'ונס הופקינס" בבולטימור ותואר שני במינהל עסקים מאוניברסיטת "הרווארד" שבבוסטון. לאחר סיום לימודיו ב-1981 עבד בלומברג בבנק ההשקעות הגדול "ליהמן ברדרס" במשך שמונה שנים. בשנת 1989 פוטר בלומברג מעבודתו עם פיצויים של עשרה מיליון דולר. בשנת 1991 הקים בלומברג את חברת שירותי המידע הפיננסי הנושאת את שמו. הנתונים הכספיים שהיא מוסרת חוסכים לאנשים הרבה כסף (תופעה שבלטה בעת המשבר הכלכלי ב-2008).
בעשורים האחרונים בלומברג הוא חבר של כבוד במועדון יוקרתי של מנהלים ב"וול-סטריט" אשר גרם לו להסתבך בסדרה מביכה של האשמות בהטרדות מיניות. בלומברג גרוש ואב לשתי בנות. אם יחליט בלומברג להיכנס לקלחת הפוליטית, הוא יכול לפגוע במעמדו של הנשיא אובמה. וזאת בשל העובדה שמוצאו היהודי, דעותיו הליברליות בנושאים חברתיים והזדהותו עם "וול-סטריט" ירחיקו ממנו כמעט בוודאות בוחרים שמרנים.
תאריך:  15/01/2011   |   עודכן:  18/01/2011
מועדון VIP להצטרפות הקלק כאן
ברחבי הרשת / פרסומת
רשימות קודמות
משה ברק
משה ברק, מילואימניק בן 63 ואב לשני בנים לוחמים, פונה ליושב-ראש הכנסת, ראובן ריבלין, להקים קרן שתסייע לחיילים ולמפקדים זוטרים בהתמודדות משפטית כנתבעים וכתובעים נגד כל ארגוני "זכויות האדם" עתירי הממון הזר; וכן מודיע לו חד-משמעית כי אם יקריב קרבן פיזי על מזבח המדינה - לא ירצה לראותו בביתו לעולם
צביקה ובר
לקחו נתיב אחד בכניסה לאיילון וייצרו צוואר-בקבוק - אז למה היה צריך לסלול 13 קילומטרים של נתיב עם חניון שומם?
רועי אורן
עם אחד הג'ובים המרתקים בארה"ב ופרס פוליצר בכיס, מנסה העיתונאי הוותיק דייוויד רמניק לחקור את זהותו של הנשיא אובמה
ציפי לידר
מתי דוד
כל הזכויות שמורות
מו"ל ועורך ראשי: יואב יצחק
עיתונות זהב בע"מ New@News1.co.il