X
יומן ראשי
חדשות תחקירים
כתבות דעות
סיפורים חמים סקופים
מושגים ספרים
ערוצים
אקטואליה כלכלה ועסקים
משפט סדום ועמורה
משמר המשפט תיירות
בריאות פנאי
תקשורת עיתונות וברנז'ה
רכב / תחבורה לכל הערוצים
כללי
ספריה מקוונת מיוחדים ברשת
מגזינים וכתבי עת וידאו News1
פורמים משובים
שערים יציגים לוח אירועים
מינויים חדשים מוצרים חדשים
פנדורה / אנשים ואירועים
אתרים ברשת (עדכונים)
בלוגרים
בעלי טורים בלוגרים נוספים
רשימת כותבים הנקראים ביותר
מועדון + / תגיות
אישים פירמות
מוסדות מפלגות
מיוחדים
אירועי תקשורת אירועים ביטוחניים
אירועים בינלאומיים אירועים כלכליים
אירועים מדיניים אירועים משפטיים
אירועים פוליטיים אירועים פליליים
אסונות / פגעי טבע בחירות / מפלגות
יומנים אישיים כינוסים / ועדות
מבקר המדינה כל הפרשות
הרשמה למועדון VIP מנויים
הרשמה לניוזליטר
יצירת קשר עם News1
מערכת - New@News1.co.il
מנויים - Vip@News1.co.il
הנהלה - Yoav@News1.co.il
פרסום - Vip@News1.co.il
כל הזכויות שמורות
מו"ל ועורך ראשי: יואב יצחק
עיתונות זהב בע"מ
יומן ראשי  /  כתבות
בתיה רודד ד"ר בגיאוגרפיה פוליטית על צד שמאל
דוא"ל בלוג/אתר רשימות מעקב

דב פוניו פעיל סביבתי וחברתי על צד שמאל
דוא"ל בלוג/אתר רשימות מעקב
לפי איזה קריטריון בוחרת החברה להגנת הטבע השתתפות במאבקים סביבתיים? האם הוקרבו רווחתם ועתידם של כ-40,000 תושבי ערד, אל-פורעה וכסייפה - למען "חצבה מערב"? תשובת החברה להגנת הטבע: "המאבק שלכם הוא בנושא בריאותי, ואין זה תחום עיסוקה של החברה"
▪  ▪  ▪
מהו הקריטריון של החברה להגנת הטבע? [צילום: עיריית ערד]
"שיקולים זרים בסוגיית סיכוני הבריאות בשדה בריר"
יפעת גדות
ח"כ דב חנין פנה לראש הממשלה בבקשה כי יבחן את התערבות לשכתו בסוגיית סיכוני הבריאות הצפויים משדה בריר * חנין על התערבות משרד רה"מ: "מהלך כזה מביע אי-אמון בגורמי המקצוע במשרדי הממשלה ולא יכול להיות לו מקום במערכת מתוקנת"
לרשימה המלאה

משרד הבריאות, המשרד להגנת הסביבה וארגון "אדם טבע ודין", מתנגדים לפתיחת מכרה הפוספטים ב"שדה בריר" הסמוך לערד. לנוכח שתיקת החברה להגנת הטבע, גוברת התמיהה כלפי "דו"ח האיומים על השטחים הפתוחים" שהחברה פרסמה בראשית השנה. הוזכרו באיומים יישובים חדשים המתוכננים באזור ערד, ככסיף, ומתחמי תיירות בערד (הגבעות המזרחיות), שחשובים ככל שיהיו - מתגמדים מול המכרה והשלכותיו על העיר והסביבה.
התנגדות החברה להגנת הטבע להקמת העיר החרדית כסיף נומקה בהיותה מנוגדת לעקרונות מדיניות התכנון הארצית, ברגישות הנופית והקירבה לגן הלאומי "תל ערד" - שהוכרז כאתר מורשת עולמית, ובפגיעה כלכלית וחברתית ביישובים העירוניים האחרים שבבקעת ערד. השפעותיו של "שדה בריר" עונות על הקריטריונים הללו. מדוע, אם כן, "שדה בריר" לא נכלל בדו"ח הנ"ל?
החברה להגנת הטבע סיפקה תשובה שהנסתר בה רב על הנגלה: "החברה להגנת הטבע לא יכולה לקחת חלק בכל מאבק סביבתי בארץ, ואנחנו שמחים כי יש ארגונים נוספים ותושבים מקומיים שאכפת להם מהסביבה והטבע ולוקחים חלק במאבקים אלה". אין מנוס מהשאלה הנוספת: לפי איזה קריטריון בוחרת החברה להגנת הטבע השתתפות במאבקים סביבתיים?
החברה להגנת הטבע הקדימה את המאוחר בהודיעה - כבר ב-2004! - ש"אישור המכרה הוא עובדה קיימת", בטרם הפך לעובדה קיימת אפילו ברשויות התכנון! משום כך הזדרזה החברה והסיטה את "שביל ישראל" מנתיבו בנחל קינה, מזרחה לנחל כנפן. מטיילים רבים פוקדים את נחל קינה, משום השילוב של מסלול נופי נהדר, אתרי מורשת, התאמה לכל סוגי המטיילים, קירבה לדרך הראשית ושמירה על כלי הרכב. "דרך אדום" המקראית, שחיברה את תל ערד עם אדום, עברה בנחל קינה ובנחל חימר, ולאורכה התגלו המצודות הישראליות "חורבת עוזה" ו"חורבת רדום" - מהאתרים החשובים הקשורים בהתנחלותנו בארץ. כולם ייפגעו אם יקום מכרה פוספטים ב"שדה בריר". הפוספט יגיע למפעל "רותם אמפרט" שבמישור רותם בדרך משאיות שתיסלל בנחל קינה, ובמסוע שיוריד את המחצב בנחל קינה. בכך ינותק "שביל ישראל" מנופי נחל קינה ונחל חימר, תימנע נגישות אל המגדלים שבנו מלכי יהודה במדבר, ותסוכן נביעת המים בגב קינה, המאפשר למטיילים רחצה במשך כל עונות השנה. ומעבר לכל - תסוכן בריאותם של כ-40.000 בני אדם, לטענת מומחי סרטן במשרד הבריאות.
מדוע, אם כן, נמנעת החברה להגנת הטבע מלהשתתף במאבק? האם היא אדישה לעלייה בתמותה ממחלות עור, נשימה וסרטן כתוצאה מהכרייה? הייתכן שתוותר על ערכי טבע פופולאריים ועל נגישות לאתרי מורשת?
הסיפור התחיל בשנת 2004, אז הובילה החברה מאבק נגד הקמת מכרה פוספטים באזור "חצבה מערב". לצורך המאבק הוקמה עמותת "נופי בראשית", בשיתוף אישים מרכזיים בחברה להגנת הטבע. בישיבת סיכום של העמותה, באפריל 2008, הודיע פרופ' אמוץ זהבי, ממייסדי החברה, ש"עקרונית העדפת הכרייה בערד נכונה". האם נעשתה כאן עסקת חליפין? האם הוקרבו רווחתם ועתידם של כ-40,000 תושבי ערד, אל-פורעה וכסייפה, למען "חצבה מערב"? מכוח אותו "היגיון" נעלמה סכנת המכרה ב"שדה בריר" מדו"ח "האיום על שטחים פתוחים, 2011-2010", ואילו האיום על "חצבה מערב" מוזכר בהרחבה.
תואיל החברה להגנת הטבע להסביר לפי איזה קריטריונים מכרה פוספטים "חצבה מערב" מתאים למאבק של החברה, ומכרה "שדה בריר" אינו ראוי? יושרת החברה מוטלת כאן על הכף, ומחייבת אותה לגזור גזירה שווה. עליה להצטרף למאבק ב"שדה בריר" ואף לעמוד בראשו, פן נשאיר לדורות הבאים נכסי נוף הרוסים ועיר בגסיסה במקום להיאבק למען שימוש בר-קיימא לטובת האדם והטבע.
ועל תגובת החברה ניתן להשיב במילותיו של השיר הידוע:
רק עלי עוד לא שמו שלט
מסביב אין לי כל גדר
לו הייתי - נאמר - איילת
אז היה מצבי אחר!

תאריך:  01/05/2011   |   עודכן:  02/05/2011
מועדון VIP להצטרפות הקלק כאן
ברחבי הרשת / פרסומת
רשימות קודמות
ערן אינדיג
גם במצבים בהם כבר נוצרה תלות בתרופות משלשלות, ניתן להתחיל טיפול הומאופתי במקביל לנטילת התרופות ובאופן הדרגתי, תוך ייעוץ עם הרופא המטפל להפחית בהדרגה את השימוש בהן
שושנה ויג
הסופרת והמשוררת דליס מספרת על המעבר מכתיבת שירה לכתיבת פרוזה על-רקע הופעת ספר סיפורים חדש פרי עטה בשם "סיפורים מחנות יד שנייה" בהוצאת עקד    היא מתארת את המעבר כך - "התרשמות מחוויה, אצל משורר, מועברת דרך קוף מחט. החוט נשזר מסיבים דקיקים שמגלמים בתוכם תמצית סכמאטית של חומרים מורכבים. רבדים אינסופיים של תחושות נדחסים לחוט דק"
אדוארד אטלר
מדוע סירבתי להצטלם לחידון התנ"ך הקרוב    חלופת מכתבים בנושא השואה שפורסמה במהלך החודשים האחרונים במדור "המפתחות בפנים" במקור ראשון
שולמית קיסרי
למי לא קרה, לא פעם ולא פעמיים, מקרה מביך, בו נכח בחתונה מושקעת, שלאחר חודשים אחדים נודע לנו בתחילה בלחישה ואחר-כך באופן רשמי כי הזוג האוהב, זה שטרחנו לכבדו בצ'ק שמן, הלך כמו רבים והתגרש
טל לוין
ירון לונדון, האיש שאמר את המשפט "הזמר העממי הוא נייר הלקמוס של היחסים הבין תרבותיים", אינו לוקה בטקט מיותר    הקריירה של לונדון רצופה התבטאויות מתנשאות, גזעניות וסיטואציות מביכות, אבל גם אומץ ותרומה מכובדת לשפה העברית    גם אם לא אכפת לו מה חושבים עליו, הוא רוצה שלאחרים יהיה אכפת ממה שהוא חושב
כל הזכויות שמורות
מו"ל ועורך ראשי: יואב יצחק
עיתונות זהב בע"מ New@News1.co.il