X
יומן ראשי
חדשות תחקירים
כתבות דעות
סיפורים חמים סקופים
מושגים ספרים
ערוצים
אקטואליה כלכלה ועסקים
משפט סדום ועמורה
משמר המשפט תיירות
בריאות פנאי
תקשורת עיתונות וברנז'ה
רכב / תחבורה לכל הערוצים
כללי
ספריה מקוונת מיוחדים ברשת
מגזינים וכתבי עת וידאו News1
פורמים משובים
שערים יציגים לוח אירועים
מינויים חדשים מוצרים חדשים
פנדורה / אנשים ואירועים
אתרים ברשת (עדכונים)
בלוגרים
בעלי טורים בלוגרים נוספים
רשימת כותבים הנקראים ביותר
מועדון + / תגיות
אישים פירמות
מוסדות מפלגות
מיוחדים
אירועי תקשורת אירועים ביטוחניים
אירועים בינלאומיים אירועים כלכליים
אירועים מדיניים אירועים משפטיים
אירועים פוליטיים אירועים פליליים
אסונות / פגעי טבע בחירות / מפלגות
יומנים אישיים כינוסים / ועדות
מבקר המדינה כל הפרשות
הרשמה למועדון VIP מנויים
הרשמה לניוזליטר
יצירת קשר עם News1
מערכת - New@News1.co.il
מנויים - Vip@News1.co.il
הנהלה - Yoav@News1.co.il
פרסום - Vip@News1.co.il
כל הזכויות שמורות
מו"ל ועורך ראשי: יואב יצחק
עיתונות זהב בע"מ
יומן ראשי   /   מאמרים
במישור המקצועי, הביקורת באה לכלל מעשה פרודוקטיבי באמצעות השפעתה הישירה והברורה על התכנון והבנייה, דרך הפסיקה וטרום-הפסיקה, וגם זה עובד
▪  ▪  ▪
[צילום: AP]
לא אחת נשמע ממבקר זה או אחר - קול מתנצל, מתבלבל, מבהיר, מסביר, מסתבך, ממישהו העוסק בביקורת - לרגל חג שכולו אופטימיות וטפיחה עצמית על השכם, חג של הישגים ושמחה על ההצלחה, וכאילו, ביקורת זו - מה היא עושה?!
אלא שאני איש ביקורת מטבעי הבסיסי, וביחד עם זאת אני אופטימי ללא תקנה, במיוחד לאור התממשות תחזיותיי לטובה במדינת ישראל, כמעט בכל תחום ובמהירות שאין לה תקדים בשום מקום אחר בתבל.
הביקורת אצלי היא חלק אינטגראלי מהעשייה ומהיצירה - ומשולבת בהן, ורק אם גם מרגישים את זה כך, יוצרים ביקורת שהיא גם בונה ומשפיעה לטובה.
אני מבקר את הביורוקרטיה השלטת במשרדי מנהל מקרקעי ישראל ובוועדות המקומיות לתכנון ולבנייה - ושואב מהעובדה כי זו (הביורוקרטיה) לא תגבר על התכנון והבניה ועל מערכת החוקים, שהם מהמתקדמים בעולם המערבי, ואף שהאכיפה מועטה וחלקית, מוטה ובת פניות - אני רואה צעידה בכיוון הנכון, לאורה של הביקורת בכל תחום מתחומי התכנון והבנייה.
הצעידה היא אומנם תוך מעידות ומעברי מכשולים - אך זה עובד.
במישור המקצועי, הביקורת באה לכלל מעשה פרודוקטיבי באמצעות השפעתה הישירה והברורה על התכנון והבנייה, דרך הפסיקה וטרום-פסיקה, וגם זה עובד.
הכוח לבקר ללא הפסקה, נשאב מהשגרה לתכנן וליצור - כל הזמן - כולל תכנון אקטיבי ואסרטיבי, אדריכלי והנדסי, כולל חידושים בהנדסה ואטרקטיביות באדריכלות.
כך, ורק כך, הביקורת יכולה להיות גם בונה, ובעלת תוכן עד כדי אפשרות ליישומה בפועל בכל עת ובכל נושא הנטען בה.
Author
מהנדס בניין | בן-עזרא מתכננים ויועצים בע"מ | דוא"ל
תאריך:  13/05/2011   |   עודכן:  13/05/2011
מועדון VIP להצטרפות הקלק כאן
ברחבי הרשת / פרסומת
רשימות קודמות
שלמה פרלה
במלאת 61 שנים להצהרתו של רובר שומאן מגלה אירופה מידה רבה של העדר סולידריות יותר מאשר ההפך מכך
איציק וולף
יו"ר הכנסת ריבלין שנאם בטקס המשואות על ערבות הדדית הפך את דבריו לנבובים כשמתח ביקורת על מחאתו של יואל שליט במהלך הטקס    על ההבדל שבין מדליק המשואה הרב רוזנברג למחאה של שליט    וכמה באמת שווים חיים של יהודי?    רמז: פחות משעת מאסר בכלא הגרמני
אריה אבנרי
"השבוע הושקה בתל אביב מפלגת העצמאות החדשה"    "קיפוד" תורם בהתנדבות הצעה לשם אטרקטיבי למפלגה: מפלגת עב"ם - עצמאות ברק מאוחדת    השם עשוי להבטיח שהמפלגה החדשה תתרומם ממקומה הנוכחי מתחת לאחוז החסימה    אחריות "קיפוד": רק עד למועד הבחירות הקרובות לכנסת    קיפוד (41)
איתן קלינסקי
אני בא אל פרשת השבוע בהר עם הראייה של "שבעים פנים לתורה", כאשר אני ער לאומץ לבו של הרב קוק, רבה הראשי של תל אביב, בשנת תר"ע (1910) לקבל החלטה נועזת. הוא פוסק שמותר לעבד את האדמה בשנה השביעית למרות האיסור בתוקף ציווי שמיטת קרקעות בשנה זו
ד"ר חיים משגב
צריך לומר לעולם: 'זכות שיבה' - אין; 'העם הפלשתיני' - מושג פוליטי מכובס שנולד רק בשנים האחרונות; 'מדינה פלשתינית' - אין לה מקום בארץ ישראל המערבית; ארץ ישראל, כולה, מן הים ועד לירדן, נועדה לשמש בית לעם היהודי!
כל הזכויות שמורות
מו"ל ועורך ראשי: יואב יצחק
עיתונות זהב בע"מ New@News1.co.il