X
יומן ראשי
חדשות תחקירים
כתבות דעות
סיפורים חמים סקופים
מושגים ספרים
ערוצים
אקטואליה כלכלה ועסקים
משפט סדום ועמורה
משמר המשפט תיירות
בריאות פנאי
תקשורת עיתונות וברנז'ה
רכב / תחבורה לכל הערוצים
כללי
ספריה מקוונת מיוחדים ברשת
מגזינים וכתבי עת וידאו News1
פורמים משובים
שערים יציגים לוח אירועים
מינויים חדשים מוצרים חדשים
פנדורה / אנשים ואירועים
אתרים ברשת (עדכונים)
בלוגרים
בעלי טורים בלוגרים נוספים
רשימת כותבים הנקראים ביותר
מועדון + / תגיות
אישים פירמות
מוסדות מפלגות
מיוחדים
אירועי תקשורת אירועים ביטוחניים
אירועים בינלאומיים אירועים כלכליים
אירועים מדיניים אירועים משפטיים
אירועים פוליטיים אירועים פליליים
אסונות / פגעי טבע בחירות / מפלגות
יומנים אישיים כינוסים / ועדות
מבקר המדינה כל הפרשות
הרשמה למועדון VIP מנויים
הרשמה לניוזליטר
יצירת קשר עם News1
מערכת - New@News1.co.il
מנויים - Vip@News1.co.il
הנהלה - Yoav@News1.co.il
פרסום - Vip@News1.co.il
כל הזכויות שמורות
מו"ל ועורך ראשי: יואב יצחק
עיתונות זהב בע"מ
יומן ראשי   /   מאמרים
הרופאים הבכירים חייבים לדרוש שעות עבודה הנהוגות לכלל עובדי המשק עם תגמול ראוי, ולצד זה הגדלת מספר הרופאים על-פי צרכי המערכת. במקביל צריכים הרופאים המתמחים לתבוע את בתי החולים והמדינה על הפרת חוק שעות עבודה ומנוחה. כל עוד הדגש המרכזי יהיה על שכר, הרפואה תפסיד וגם אנחנו הנזקקים לשירותיה
▪  ▪  ▪
הפגנת הרופאים [צילום: פלאש 90]
לצד מאבק הרופאים ובהתדיינות בינם לבין האוצר נשכחו כמה עובדות יסוד שיש בהן כדי להשפיע לדעתי על המאבק כולו. בעשרות בתי חולים בארץ מפירים את חוק שעות עבודה והמנוחה יום יום, שעה שעה. העסקת המתמחים בדרך של משמרות רצופות נוגדת את החוק והטיעון היחידי להעסקתם בדרך זו מזכיר את טיעונו של המם כף בטירונות "אני אגרום לכם לזחול כי גם אותי הזחילו".
שיתוף הפעולה של עשרות שנים בהנצחת שעות תעסוקה שערורייתיות מקוממת, במקום לתקוף את הבעיה עצמה ולהגן על בריאותנו האזרחים, הופך הדיון הציבורי לדיון האם מוצדק לשלם משכורת כזו או אחרת לרופאים.
אז ראשית כפי שציינתי אין זה חוקי להעסיק אדם בלי קשר מה תפקידו שעות רבות כל כך ברציפות. שעות העבודה של נהגי משאיות או נהגי אוטובוסים מפוקחות בחוק וזאת כדי להגן על שלום הציבור, הן הנוסעים אתן והן אלה שבסביבת הכביש למען לא יפגעו כתוצאה מחוסר ערנות של הנהג הנוהג שעות רבות ברציפות. מסתבר שעל דעת משרד הבריאות נהג משאית עלול לגרום נזק רב יותר ממנתח בחדר הניתוח. על זה יקפידו בשעות עבודה ועל זה יעצמו עיין.
שנית העניין המקצועי רפואי. דווקא במקצוע זה בו יש הכרה מעמיקה בתכונות הגוף האנושי ובהבנה מה ניתן לדרוש ממנו ומה לא, משתפים הרופאים פעולה ומסכימים לעבוד שעות רבות כל כך ברציפות. נכון, את המתמחים לא שואלים אבל מה עם הרופאים הבכירים המנחים אותם, מדוע הם אינם מתקוממים? מדוע הם אינם משביתים את המערכות שהם אחראים עליהם? איני מוצא טיעון אחר להוציא טיעונו של המם כף המטרטר את הטירון.
ובאשר לשכר, ציבור הרופאים מורכב משתי אוכלוסיות שצרכיהן שונים ואולי אפילו מנוגדים. הרופאים הצעירים צריכים ורוצים לעבוד בהיקף שעות סביר ונורמלי ולקבל שכר ראוי כיאה להשכלתם ולאחריות המוטלת עליהם. הרופאים הבכירים (ברובם) פחות מתעניינים בהיקף התורניות שאותם הם אינן עושים (יש יוצאים מן הכלל). האם ידעתם למשל כי בתל השומר סופי השבוע שמורים למתמחים בלבד? לרופאים הבכירים נוח שחזית המאבק נעשית ע"י הרופאים הזוטרים, זה מצטייר טוב יותר בעיני הציבור, שעות עבודה מטורפות ושכר זעום.
אבל הרופאים הבכירים חייבים וצריכים לחשוב גם על הרפואה שאנו האזרחים מקבלים. הם צריכים לחשוב שכל אזרח ראוי לקבל יחס טוב ומקצועי מרופא ערני ולא כזה שנרדם במהלך השיחה אתך (אני יכול להעיד על כך). אנו זקוקים לרופא ששיקול הדעת החשיבתי שלו ובוודאי מיומנותו המעשית נובעים מערנות מלאה ומחדות מחשבה, שניהם בלתי אפשריים לאדם עייף עד כלות. מותר גם לחשוב על חייו של הרופא הצעיר שמגדל במקביל משפחה וילדים קטנים, האם הרחקתו מהם סבירה? האם היא אנושית?
הרופאים הבכירים חייבים לדרוש שעות עבודה הנהוגות לכלל עובדי המשק עם תגמול ראוי ולצד זה הגדלת מספר הרופאים על-פי צרכי המערכת. אולי צריכים הרופאים המתמחים להקים ארגון פרופסיונלי ולתבוע את בתי החולים והמדינה על הפרת חוק שעות עבודה ומנוחה?. כל עוד הדגש המרכזי יהיה על שכר, הרפואה תפסיד וגם אנחנו הנזקקים לשרותיה.
Author
פובליציסט | דוא"ל
עוסק בחקר הגבורה בצה"ל ובכוחות הביטחון האחרים בארץ. ייסד את אתר הגבורה (GVURA.ORG) המביא מידע על כלל העיטורים והצל"שים שהוענקו מקום המדינה ועד היום. בנוסף ייסד את קבוצת העניין לאחזור מידע וטקסט SIGTRS. בעל תואר שלישי במדעי המחשב מהאוניברסיטה העברית בירושלים ותואר שלישי בלימודי ישראל מאוניברסיטת חיפה. כתב וערך מספר ספרים מקצועיים בתחומי המחשוב, אחזור מידע וגבורה.
תאריך:  17/05/2011   |   עודכן:  17/05/2011
מועדון VIP להצטרפות הקלק כאן
ברחבי הרשת / פרסומת
רשימות קודמות
אברהם בן-עזרא
אין לאשר בקשת פירוק מרצון של חברה קבלנית העוסקת גם במכירת דירות, וזאת למשך תקופה של 10 שנים מעת מסירת הדירה האחרונה, וגם אז - תוך יצירת מנגנון יעיל שייתן מענה לדיירים אשר עקב גילוי מאוחר של עילת התביעה - הגישו דרישה/תביעה במועד מאוחר יותר
דניאל גיגי
ההצהרות והמעשים של הממשלה רק מחלישים את ישראל וגורמים לכך שהמדינה אינה יכולה היום להבטיח אפילו ביטחון בסיסי לאזרחים וליישם החלטות שהיא עצמה מקבלת    החדירה לישראל של מפגינים פלשתינים מסוריה והכישלון הדיפלומטי של ישראל בנושא העברת הכספים לרש"פ משקפים את ההתנהלות הכושלת הזאת של הממשלה
יורם אטינגר
חיסול בן-לאדן ראוי לתהילה, אך השפעתו על מעמדו הפוליטי של אובמה היא מינימלית, ואין הוא מעניק לנשיא יכולת או מנדט מהציבור ומהקונגרס ללחוץ על ישראל    הישכיל ראש הממשלה נתניהו למנף את אהדת הציבור והקונגרס, ואת מגבלות כוחו של הנשיא, ויהדוף את ניסיונות הלחץ של אובמה?
ליאור רזניק
בשנים האחרונות אנו עדים לבעיה קשה - זוגות צעירים אינם יכולים לממן לעצמם דירה/בית, אינם יכולים לקנות או לשכור לעצמם מקום לגור בו. בעיה זו קיימת בעיקר אצל זוגות אשר שירתו את המדינה, זוגות שעשו צבא או שירות לאומי, זוגות שנתנו את השנים הטובות שלהם בשביל המדינה, ויוצאים אל האזרחות כמעט בלא כלום. במאמר זה אתייחס לקניית בית בלבד ואציג את הפתרון שיכול להתאים
יהודה דרורי
האם ראיתם הוכחה להפחדה שכל העולם נגדנו חוץ מפרופגנדה מוסלמית או מקשקושי דוברי השמאל העולמי והמקומי ואנשי תקשורת בארץ מטעמם? בשום תקופה דומה לא ביקרו בישראל יותר משלחות ואישים מחו"ל כמו ב-18 החודשים האחרונים. האם זה בגלל ליברמן או למרות ליברמן? העובדות מדברות בעד עצמן
כל הזכויות שמורות
מו"ל ועורך ראשי: יואב יצחק
עיתונות זהב בע"מ New@News1.co.il