מכירים את הסיפור על הפריץ והפועל שלו, שהיה להם סידור שכל שנה הפריץ היה קונה לעצמו נעליים חדשות, בעשרה רובל, ואת הישנות היה מוכר בחמישה רובל לפועל שלו? כך שהפריץ הלך כל הזמן בנעליים חדשות, והפועל הלך כל הזמן בנעליים בלויות, ושניהם שילמו כל שנה בדיוק את אותו המחיר?
כי לא רחוק מהבית שלי יש שופרסל דיל, וקונים שם תמיד "אנשים יפים", והאיכות טובה, ומסתבר שגם המחירים, עם כל מיני מבצעים מדהימים, לא יקרים בכלל, ועשיתי "כרטיס מועדון" ואני קונה שם ומרוצה. אבל כשאין בכלל מבצעים זה כבר לא ממש זול, ושמעתי אמש שכרגע כנראה אין מבצעים, וראיתי שבמרכול גדול סמוך, של רשת אחרת, דווקא יש מבצעים, ולמרות שלשם מגיעים כאילו "מחפשי מציאות", שהם כאילו אנשים פחות יפים, בכל זאת החלטתי לבגוד והיום הייתי במרכול השני.
אז לא רק שיש מבצעים - בירה גרמנית מסוג פילסנר, שאני אוהב, בפחיות חצי ליטר ב-12 שקל לשלוש; סלטי מיקי - שניים ב-14 שקל; קוטג' שטראוס - עדיין שניים ב-10; קפה נמס אבקה עלית (אבל מותר לקנות רק אחד) ב-14.99. אחלה. טוב מאוד עשיתי שהלכתי דווקא לשם.
הקטע הוא שאנחנו צרכנים לא קטנים של קפה נמס, ולרוב אני שותה ארומה (עלית מגורען) וכשיש בשופרסל מבצע אני קונה שלוש או ארבע צנצנות, אבל בלי מבצע הוא עולה - גם במרכול השני - 24 שקל. והיום בדקתי אם יש חלופות. ובכן, יש. קפה נמס מגורען של "המותג" - כאילו, מיוצר במיוחד עבור הרשת עצמה - ב-16.95.
בלי מבצע. זה המחיר. אני לא יודע לגבי האיכות. כאילו, ה"ארומה" הוא המגורען הכי זול של עלית. אז לפחות סטטיסטית יש סיכוי של חמישים אחוז ש"המותג" פחות טעים, אבל גם סיכוי של חמישים אחוז שהוא דווקא יותר טעים.
אז הסתכלתי. "המותג" הוא תוצרת פולניה. וחשבתי, קיבינימט, קפה מיובא, עם כל הטלטולים והפרוצדורות להביא אותו משם לכאן, 16.95 כשהמקומי המקביל עולה 24? לא יודע איך ולמה. אני לא מבין בזה. אבל אני בטוח שאם הייתי פונה לבית החרושת ושואל שם איזה גוי פולני "איך זה?", הוא בטח היה מפטיר במשיכת כתפיים של מי שיודע שפשוט, כנראה לתאוות הבצע של היהודים פשוט אין גבול.