בשר ההודו הוא מזון בעל ערך תזונתי גבוה: הוא מכיל כמות גדולה של חלבון, ומצד שני דל יחסית בשומן. יש בו מגוון ויטמינים ומינרלים הנחוצים לבריאות. אכילת מנת בשר הודו, כ-100 גרם, תספק כמחצית מקצובת החלבון והאבץ היומית לגברים, כשליש מקצובת החלבון וכ-70% מקצובת הסלניום.
אבות המזון בבשר ההודו ותפקידם?
- החלבון: בשר ההודו הוא מקור לחלבון בעל ערך ביולוגי גבוה - חלבון איכותי המורכב מחומצות אמינו - אבני הבניין של החלבון, החיוניות לגוף האדם. חומצות אמינו אלו דרושות לבניית שרירים והגוף אינו יכול לייצר אותן בעצמו, ולכן עליו לקבל אותן דרך המזון;
- השומן: בשר ההודו הוא אחד מסוגי הבשר הדלים ביותר בשומן, ובמיוחד החזה. מעט השומן המצוי בבשר ההודו ניתן להסרה בקלות לפני הבישול. מרבית השומן הנמצא בבשר ההודו הוא שומן בלתי רווי שצריכתו מומלצת למניעת מחלות לב וכלי-דם;
- המינרלים: בשר ההודו עשיר במינרלים הנחוצים לתפקוד תקין של הגוף;
- ברזל: הברזל נקשר לחלבון ויוצר המוגלובין הנחוץ להובלת החמצן לאיברי הגוף. ברזל שמקורו בבשר, נספג במערכת העיכול בצורה יעילה יותר בהשוואה לברזל שמקורו במזונות מהצומח;
- אבץ: בעל תפקיד חשוב ביצירת החלבונים הבונים את השרירים, הוא משתתף בריפוי פצעים, ונחוץ לגדילה והתפתחות;
- מגנזיום: מסייע לתאי הגוף בניצול אבות המזון: פחמימות, שומנים וחלבונים;
- סלניום: נמצא בכמות גדולה בבשר ההודו. מונע חימצון ומגן על תאי הגוף בפני הרס.
- הויטמינים: בשר ההודו הוא מקור לויטמינים חשובים מקבוצת B. מרבית הויטמינים שבבשר אינם נפגעים לאחר בישולו:
- ויטמין B12: חשוב לגדילה תקינה וחיוני למניעת אנמיה;
- ניאצין: נחוץ לבריאות העור, מערכת העיכול ומערכת העצבים;
- ויטמין B6: דרוש לפעילות תקינה של מערכת העצבים, מסייע בשמירה על בריאות העור ומערכת העצבים.