שר החוץ עשה בחירה ברורה בפוטין על פני אובמה, למרות שנשיא ארה"ב הביעה תמיכה גדולה בישראל ועמד לצדנו בתקופה הקשה הזאת, שבה היחסים בין ישראל לארה"ב לא נמצאים בשיאם. אובמה תומך ונלחם כדי לקדם סנקציות נגד אירן, אובמה יצא נגד הניסיון להכריז על מדינה פלשתינית, אובמה הגדיל את הסיוע הצבאי לישראל, אבל כל זה לא הפריע לממשלת נתניהו "לירוק בפרצופו" של הנשיא האמריקנ ולתמוך בפוטין אויבו המר.
חמור מכך שישראל מתנהגת ככפוית טובה כלפי ממשל אובמה, התמיכה של ישראל בפוטין רומסת גם את הערכים הדמוקרטיים האמריקנים הבסיסיים ביותר. ארה"ב מאז ומעולם נלחמה ברודנים וזה חלק מהאתוס על המעצמה הזאת, שעמדה לצד ישראל והייתה הידידה הקרובה ביותר שלנו מאז קום המדינה.
תמיכה בפוטין, חקיקת חוקים אנטי דמוקרטיים בישראל, פעילות כנגד ארגוני זכויות אדם ואמירות חסרות שחר כדוגמת "מקרתי צדק", מרחיקות אותנו מארה"ב ומקרבות אותנו יותר לתרבות השלטונית של פוטין. ההתבטאות של
הילרי קלינטון, שמייצגת קו מדיני שקול בשלטון של אובמה, שהזהירה מפני הפגיעה בדמוקרטיה הישראלית הם תמרור אזהרה לכך שההתנהלות "הליברמנית" הנוכחית עלולה לגרום לנו לאבד את התמיכה של ארה"ב ,הידידה הטובה ביותר שלנו.
שר החוץ בחר בדמוקרטיה של פוטין אבל נשאלת השאלה האם החברה הישראלית מוכנה ללכת אחריו, לזנוח את הידידים שלה בעולם המערבי, לוותר על הערכים הדמוקרטיים שלנו ולהצטרף לרודן הרוסי שהשתלט על עמו בכוח הזרוע ומסייע לכוחות הרשע שמנסים לחסל את מדינת ישראל?