X
יומן ראשי
חדשות תחקירים
כתבות דעות
סיפורים חמים סקופים
מושגים ספרים
ערוצים
אקטואליה כלכלה ועסקים
משפט סדום ועמורה
משמר המשפט תיירות
בריאות פנאי
תקשורת עיתונות וברנז'ה
רכב / תחבורה לכל הערוצים
כללי
ספריה מקוונת מיוחדים ברשת
מגזינים וכתבי עת וידאו News1
פורמים משובים
שערים יציגים לוח אירועים
מינויים חדשים מוצרים חדשים
פנדורה / אנשים ואירועים
אתרים ברשת (עדכונים)
בלוגרים
בעלי טורים בלוגרים נוספים
רשימת כותבים הנקראים ביותר
מועדון + / תגיות
אישים פירמות
מוסדות מפלגות
מיוחדים
אירועי תקשורת אירועים ביטוחניים
אירועים בינלאומיים אירועים כלכליים
אירועים מדיניים אירועים משפטיים
אירועים פוליטיים אירועים פליליים
אסונות / פגעי טבע בחירות / מפלגות
יומנים אישיים כינוסים / ועדות
מבקר המדינה כל הפרשות
הרשמה למועדון VIP מנויים
הרשמה לניוזליטר
יצירת קשר עם News1
מערכת - New@News1.co.il
מנויים - Vip@News1.co.il
הנהלה - Yoav@News1.co.il
פרסום - Vip@News1.co.il
כל הזכויות שמורות
מו"ל ועורך ראשי: יואב יצחק
עיתונות זהב בע"מ
יומן ראשי   /   כתבות
כתות נוצריות, הפועלות בישראל בוואריאציות שונות, מגייסות לשורותיהן קורבנות תמימים וכאלה הסובלים ממצוקות כלכליות וחברתיות, כשהן מבטיחות למצטרפים אליהן הרים וגבעות
▪  ▪  ▪
מיסיונרים. מעבירים את המאמינים שטיפות מוח [צילום: אתר יד לאחים]
הרחק מאור הזרקורים, בשקט בשקט ומאחורי הקלעים, הופכת באחרונה ישראל לאחד היעדים האטרקטיביים ביותר לציידי-נפשות נוצריים, הפועלים חופשי-חופשי ברחבי הארץ. קבוצות של מיסיונרים, העוטות שמות שונים ומשונים, צצות במדינה היהודית כפטריות אחר הגשם וקולטות לשורותיהן לא מעט ישראלים, שאותם הן צדות באמצעים מתוחכמים ומפתים.
לפי אומדן כבר הצטרפו לקבוצות האלה רבבות מפותים, ועוד היד נטויה. רובם הגדול כבר הספיק להתנצר ומיעוטם מצויים בדרך אל הטבילה. מסתבר שלא מעטים מהם מסתופפים בצלם המיסיונים הנוצריים מחמת מצוקתם הכלכלית או החברתית, בעוד אחרים מקיימים, כביכול, את הקשר מתוך תמימות-גרידא. לכל המצטרפים מובטחים, כמובן מראש, הרים וגבעות.
המציאות בשטח מוכיחה שהמיסיון הנוצרי נהנה ממעלליו בישראל מחופש-פעולה מלא. מודעות של "יש-ישוע-ישועה" מתפרסמות חדשות לבקרים באמצעי התקשורת למיניהם ומושכות אליהן, כמו אש, קורבנות של סקרנים רבים. אלה נאחזים בהן כבעוגן-הצלה, ובסופו של דבר מוצאים עצמם כתומכים ומעריצים נלהבים של אמונתם החדשה. ידוע שלפחות אחד הארגונים המיסיונריים טרח עד כה להשקיע סכומי-כסף נכבדים בבתי-חולים ובמוסדות-חסד ישראלים, כשהמוטו המנחה אותו הוא שלא עשויה לבוא גאולה לעולם ללא גאולתו של עם ישראל. בד-בבד מוענקים למטרפים עצמם מענקי- כסף כ"עזרה ראשונה".
עדי יהווה
אחת הכתות הנוצריות הבולטות, שכבר הצליחה לפרוס את חסותה על רבבות-קורבנות, ידועה בשמה "עדי יהווה". ככל הידוע היא מונה בשלב זה כ-6000 חסידים-מאמינים, כשמעת לעת היא מגבירה את נוכחותה בשטח, טורחת לארגן כנסים ופעולות-הסברה מקיפות, ובדרך זו גם מצליחה לצוד את אנשיה.
כחסידים שוטים מאמינים "עדי יהווה" בכל ליבם שיעדם הוא לפרסם עלי אדמות, ככל שניתן, את שמו של אלוהים בשמו המפורש "יהווה', - שם שעל-פי הדת היהודית אסור בכלל להגייה, מחמת קדושתו. לדעת הכת נחשב מותו של ישו כשלב חשוב בעולם, שתחילתו בחטא עץ הדעת של האדם הראשון - תהליך האמור להוביל ליום הדין, שבו יחוסל כל הרוע עלי אדמות ושבו ישרדו רק "עדי יהווה".
בשנה האחרונה זכתה הכת להצלחה לא-מבוטלת בארץ, בעיקר באזור הצפון. מאמיניה עוברים טקס-טבילה, ההופך אותם ל"אחים" בשורותיה. בין המצטלבים מצויים גם נערים ונערות, שכביכול החליטו להצטרף לכת על דעת עצמם, בעוד המציאות מוכיחה שעברו קודם לכן שטיפת-מוח ברורה .מה שמאפיין אותם בהתבגרותם היא התנערותם המוחלטת מכל סממן דתי-יהודי. כך, למשל, אין הם מקיימים חגים יהודיים ולא נישאים ברבנות, אלא בנישואים אזרחיים בקפריסין. ככל הידוע מונה הכת כ-7000 נפשות, ועוד ידה נטויה כמובן.
היהודים המשיחיים
כת נוצרית אחרת המגלה פעילות היא זו של "היהודים המשיחיים". תקנונה העדכני מבטיח, בין היתר, ארגון קייטנות לקראת הקיץ הקרוב ופעילות שוטפת ואינטנסיבית לנוער ולמבוגרים כאחד, בצד שירותים רפואיים וחברתיים - הכל, כמובן, על-פי רוח הבשורה המשיחית.
בכרוזים שהם דואגים לפזר ברבים, מצהירים אנשי הכת שהם 'מקפידים לשרת בצה"ל ולשלם מיסים למדינה,. הם מאמינים בכל ליבם שאלוהים ישלח מישהו להושיע את העולם ממצוקותיו ולשנות בתוך כך גם את פניה של ישראל מן הקצה אל הקצה, כדי שתוכל למלא את יעודה כראוי. ככל הידוע מממן.את פעילות הכת בארץ ארגון נוצרי-גרמני. על-פי הערכה גסה יש לכת כ-10,000 מאמינים - רובם המכריע יהודים, בעוד מיעוטם הם ערבים משיחיים שוויתרו על הקוראן ושהצטרפו לקהילות קיימות של יהודים משיחיים שהמירו את דתם המקורית.
קבוצה נוצרית אחרת, הפעילה בעיקר בקיבוצים בצפון, נושאת את השם המוסווה "פרויקט קיבוצי". חבריה הם נוצרים-פונדמנטליסטים, שהשתלבו בקיבוצים כמתנדבים. אמונתם מתבססת על כך שאחרית הימים קרובה מתמיד וכי ישו עומד לחזור בקרוב לארץ, ולכן מומלץ, כמובן, להשתקע בישראל.
מוכרת גם הקהילה של "בית עמנואל", המשמש כמרכז-כינוס ליהודים המשיחיים. חבריה הם יהודים מן התפוצות המתגוררים בארץ וה"משתחווים", לדבריהם, ל"אלוהי אברהם, יצחק ויעקב". כ-2,000 מבני הקהילה נוהגים להיפגש בכל מוצאי-שבת, בדרך כלל במקומות-מסתור ובם מקפידים לשמור את פעילותם על אש קטנה. בין היתר הם מרבים לצאת לטיולים ברחבי הארץ, "בעקבותיו של ישו", ומשוכנעים בכל ליבם שישו מנצרת הוא, בעצם, משיח-ישראל האמיתי.
תאריך:  14/05/2012   |   עודכן:  14/05/2012
מועדון VIP להצטרפות הקלק כאן
פורומים News1  /  תגובות
כללי חדשות רשימות נושאים אישים פירמות מוסדות
אקטואליה מדיני/פוליטי בריאות כלכלה משפט
סדום ועמורה עיתונות
בלעדי: ציידי הנפשות של המיסיון
תגובות  [ 2 ] מוצגות  [ 2 ]  כתוב תגובה 
1
לאסור את המסיון בחוק, וזהו!!!
פשוט ביותר  |  14/05/12 15:39
 
- חדשות!!חדשות!!חדשות!!חדשות!!
אספרגוס צלוע  |  15/05/12 23:04
 
תגובות בפייסבוק
 
ברחבי הרשת / פרסומת
רשימות קודמות
מירב ארד
שמונה חודשים לאחר שנכנסה לישראל בקול תרועה רמה נסגרה ענקית הריהוט האוסטרית "קיקה" ונקלעה לחובות של 159 מיליון שקלים. מה היו הסיבות לכישלון ומדוע הוא היה כל-כך ברור לכל?
עקיבה לם
טקס הנכבה שיתקיים באוניברסיטת תל אביב אינו כה ייחודי. בשם חופש הביטוי, במרבית האוניברסיטאות בארץ מתאפשר לשמאל הסהרורי לפתוח את פיו. גם בבר-אילן
חובב לויטס
עו"ד איה יופה, ראש מחלקת ני"ע במשרד עורכי הדין של גרוס וחודק, בדעה שעל המוסדיים לשנות את הלך המחשבה שלהם ולהתייחס לאגרות החוב הקונצרניות כהשקעה בחוב ולא כהשקעה בנייר ערך
הרצל חקק
פרופסור הלל ברזל נקלע למתקפת האור הקדוש של שירי התגלות, ואפשר לומר: הציץ ונפגע. בספרו "שירה והתגלות" יצא למשימה, לצאת ולגלות את הפואטיקה של ההתגלות, והדרך הקסומה כבשה אותו. אפשר לקרוא לפגישה שלו עם סוגי ההתגלות בשירה העברית, פגישה לאין קץ
יוסף דוריאל
כשהמלך רחבעם נשטף בשיגעון הכוח, בהשפעת "הילדים אשר גדלו איתו", ובניגוד לעצת "הזקנים", הצהיר לנציגי העם: "אבי יסר אתכם בשוטים ואני אייסר אתכם בעקרבים" - הוא הביא להתפרקות ממלכת דוד, ובהמשך - לחורבנה. שיגעון הכוח שדבק, כנראה, בראשי מערכת המשפט שלנו עלול להביא לאסון לא פחות חמור בימים אלה
כל הזכויות שמורות
מו"ל ועורך ראשי: יואב יצחק
עיתונות זהב בע"מ New@News1.co.il