X
יומן ראשי
חדשות תחקירים
כתבות דעות
סיפורים חמים סקופים
מושגים ספרים
ערוצים
אקטואליה כלכלה ועסקים
משפט סדום ועמורה
משמר המשפט תיירות
בריאות פנאי
תקשורת עיתונות וברנז'ה
רכב / תחבורה לכל הערוצים
כללי
ספריה מקוונת מיוחדים ברשת
מגזינים וכתבי עת וידאו News1
פורמים משובים
שערים יציגים לוח אירועים
מינויים חדשים מוצרים חדשים
פנדורה / אנשים ואירועים
אתרים ברשת (עדכונים)
בלוגרים
בעלי טורים בלוגרים נוספים
רשימת כותבים הנקראים ביותר
מועדון + / תגיות
אישים פירמות
מוסדות מפלגות
מיוחדים
אירועי תקשורת אירועים ביטוחניים
אירועים בינלאומיים אירועים כלכליים
אירועים מדיניים אירועים משפטיים
אירועים פוליטיים אירועים פליליים
אסונות / פגעי טבע בחירות / מפלגות
יומנים אישיים כינוסים / ועדות
מבקר המדינה כל הפרשות
הרשמה למועדון VIP מנויים
הרשמה לניוזליטר
יצירת קשר עם News1
מערכת - New@News1.co.il
מנויים - Vip@News1.co.il
הנהלה - Yoav@News1.co.il
פרסום - Vip@News1.co.il
כל הזכויות שמורות
מו"ל ועורך ראשי: יואב יצחק
עיתונות זהב בע"מ
יומן ראשי   /   מאמרים
על הפער בין הפונדמנטליזם התחוקתי-דמוקרטי לבין "המדינה היהודית"
▪  ▪  ▪
לתת את הדעת על תפיסות כלל יהודיות לנוכח האנטישמיות הגוברת בעולם [צילום: פלאש 90]
כל תלמיד תיכון יודע שמדינת ישראל היא מדינה יהודית דמוקרטית. היא מדינה יהודית כמדינת לאום ומדינה דמוקרטית מבחינת משטרה. סטודנטים למדע המדינה ולמשפט יודעים להסביר מדוע ישראל היא מבחינת משטרה דמוקרטיה פרלמנטרית קואליציונית, ש"מהפכה התחוקתית" מבטיחה את זכויות האזרח, מה גם שלפי השופט ברק, היהודיות חופנת בתוכה את הדמוקרטיה.
אולם בחינה יותר ביקורתית של הדברים מעלה שמגדל הטיעונים הזה מורכב מקלפי נייר ואין בו ממש. אם אזרחי ישראל הם מבחינת לאומם יהודים, זה אומר שבניגוד לאזרחים המהגרים מארץ לארץ כשצאצאיהם משנים את זהותם, הזהות היהודית כזהות לאומית נשמרת קבועה. במילים אחרות, בני איטלקי שיהגר לארצות הברית, יהיו אמריקנים, אבל יהודים המהגרים לישראל מארצות שונות, כמו גם יהודים שנולדו בה, כולם כאחד מבחינת רישום הלאום, הנם יהודים ולא ישראלים.
זאת ועוד, עתירת חברינו להכרה, בלאום ישראלי, נדחתה ע"י הפרקליטות בטענה שהיא "חותרת תחת יסודות המדינה". היא אכן חותרת תחת יסודות "המדינה היהודית" האנומאלית שנוצרה, אך האם הציונות כתנועה לא צידדה ביהודי חדש, גם במובן של זהות לאומית של עם השוכן בארצו? יכול להיות שכן, אבל דומה שמבחינה היסטרית יש נסיגה ריאקציונית מתביעה זו, ומבחינה זו אין הבדל בין הימין המשיחי, הדתי ואפילו "הלאומי ליברלי" נוסח הליכוד לבין השמאל נוסח מר"צ. הויכוח ביניהם הינו בשאלה מי ייכלל בהגדרת הזהות " היהודי".
בעוד שהימין כעיקרון מחזיק בתפיסת ההלכה, רוצה השמאל בפלורליזים דתי יהודי (הגם שהוא עצמו חילוני!), כולל גם "גיור חילוני" נוסח יוסי ביילין ממרצ.
ממשיכים בהבחנה בין היהודים לבין הגויים
מעבר לכך, מתברר שאם כולם באמת שייכים לעם היהודי (במובן של לאום כלל אוניברסאלי), אז יש הצדקה למוסדות פוליטיים כלל יהודים. כידוע גם כיום יש מוסדות כמו הקונגרס היהודי העולמי, או הסוכנות היהודית וההסתדרות הציונית היהודית והקרנות האקסטריטוריאליות: קרן קיימת וקרן היסוד. אולם מעבר לכך ולעירוב היהודי-ציוני עם היהודים ה"ישראלים" המקומיים, כיום יש דיבורים על "הקמת גוף יהודי עליון, שכמו הסנהדרין בעבר יהיה הסכמות העליונה של יהודי התפוצות וישראל, ויהיה אחראי לגישור בין יהודי התפוצות לבין מולדתם היהודים."(צביקה קליין-"כנסת עולמית תייצג את כלל יהודי העולם", מקור ראשון,22.6.12).
במהלך ועידת הנשיא התנהלו דיונים לגבי הפרלמנט הכלל היהודי שיש להקים. אפשרות אחת הייתה פרלמנט של אינטלקטואלים, האפשרות השנייה, פרלמנט ייצוגי לדמוגרפיה היהודית בעולם, וההצעה השלישית נסבה על פרלמנט פלורליסטי שיורכב מנציגים מכלל הזרמים, האזורים והארגונים.
אולם כשחושבים על האנטישמיות בעולם, אולי בכל זאת יש לתת את הדעת לא רק על התנהגות של ישראל באזורינו, אלא גם על צידוד בתפיסות כלל יהודיות נוסח "קונגרס עולמי יהודי", "סנהדרין כלל עולמית", "פרלמנט כלל עולמי", ואפילו מכון העוסק במדיניות העם היהודי. קצת קשה שלא להיות קצת אנטישמי כשיהודים ממשיכים בחלוקה זו בין "יהודים" לבין: "גויים". כידוע כיום יש גם: יפנים, צרפתים, גרמנים, שוויצרים, והולנדים, החיים במדינות הלאום שלהם שהן מדינות דמוקרטיות.
תאריך:  23/06/2012   |   עודכן:  24/06/2012
מועדון VIP להצטרפות הקלק כאן
ברחבי הרשת / פרסומת
רשימות קודמות
זאב כשר
ה"הומניסטים" ה"לא-גזעניים" תמיד ירחיקו את הוּמנִיוּתָם מעירם לעבר מחוזות רחוקים, אך יסרבו להשיא את בניהם ובנותיהם ליהודים ממוצא אתיופי ובו בזמן יקפידו לכנות את מי שאינו שותף לדעותיהם "נאצים" ו"פאשיסטים"
מנשה שאול
מאות ספרים פורסמו בעולם הערבי אודות מלחמת ששת הימים והתבוסה המרה שנחלו בה צבאות ערב    במלאת ארבעים וחמש שנה למלחמה ההיא
אורי ברנע
אפשר לומר באופן סרקסטי שבמדינת תל אביב התבצרו מיליציות אידיאולוגיות שפוגעות במדינת ישראל בצורה מוראלית
אליקים העצני
המבקרים והמגנים מודים, שחבילת ההבטחות שנתן נתניהו היא על פניה יותר משקולה כנגד הנזק הצפוי למשפחות ולעניין הלאומי כתוצאה מהזזת, העברת או אפילו החרבת חמשת הבתים - והכל בתנאי שההבטחות תקוימנה    במלים אחרות, אם ניתן להאמין בחבילת ההבטחות, שינוי החזית של הפוליטיקאים מן הימין היה מוצדק
אברהם הללי
לְעַיֵּן בַּכָּתוּב ולחלוק עליו. נכון להשמיע ונכון להביע. כי לגופו של עניין יש להתריע. לא לעיין בכתוב ולחלוק עליו. פסול להשמיע ופסול להביע, אלא אם לשררה רצונך להגיע
כל הזכויות שמורות
מו"ל ועורך ראשי: יואב יצחק
עיתונות זהב בע"מ New@News1.co.il