X
יומן ראשי
חדשות תחקירים
כתבות דעות
סיפורים חמים סקופים
מושגים ספרים
ערוצים
אקטואליה כלכלה ועסקים
משפט סדום ועמורה
משמר המשפט תיירות
בריאות פנאי
תקשורת עיתונות וברנז'ה
רכב / תחבורה לכל הערוצים
כללי
ספריה מקוונת מיוחדים ברשת
מגזינים וכתבי עת וידאו News1
פורמים משובים
שערים יציגים לוח אירועים
מינויים חדשים מוצרים חדשים
פנדורה / אנשים ואירועים
אתרים ברשת (עדכונים)
בלוגרים
בעלי טורים בלוגרים נוספים
רשימת כותבים הנקראים ביותר
מועדון + / תגיות
אישים פירמות
מוסדות מפלגות
מיוחדים
אירועי תקשורת אירועים ביטוחניים
אירועים בינלאומיים אירועים כלכליים
אירועים מדיניים אירועים משפטיים
אירועים פוליטיים אירועים פליליים
אסונות / פגעי טבע בחירות / מפלגות
יומנים אישיים כינוסים / ועדות
מבקר המדינה כל הפרשות
הרשמה למועדון VIP מנויים
הרשמה לניוזליטר
יצירת קשר עם News1
מערכת - New@News1.co.il
מנויים - Vip@News1.co.il
הנהלה - Yoav@News1.co.il
פרסום - Vip@News1.co.il
כל הזכויות שמורות
מו"ל ועורך ראשי: יואב יצחק
עיתונות זהב בע"מ
יומן ראשי   /   מאמרים
ביה"מ העליון הכיר לאחרונה באפשרות לעיכוב ביצוע פסק דין גם על סמך עיקולים על נכסי נדל"ן
▪  ▪  ▪
השופט חנן מלצר. קבע כי קיימת סכמות לערבות אחרת שקבע המנהל [צילום: פלאש 90]
כאשר מתגלעת מחלוקת מול רשויות מיסוי מקרקעין ביחס לחיובי מס שבח או הרכישה, רשאי הנישום שלא לשלם את סכום המס השנוי במחלוקת, להגיע עליו השגה מנומקת, וככל שהשגתו נדחית, להגיש ערר לוועדת ערר שליד ביה"מ המחוזי. ככל שגם הערר יידחה, רשאי הנישום לערער לביה"מ העליון, ואולם מתעוררת השאלה האם הערעור האמור מעכב את תשלום המס השנוי במחלוקת.
כיום, קובע סעיף 91 לחוק מיסוי מקרקעין שחלה חובה לשלם את המס בתוך 45 יום מהחלטת ועדת הערר, אלא אם ביה"מ העליון הורה אחרת. נוסח זה של הסעיף חל ביחס לעסקות החל מ-31.3.2011, כאשר ביחס לעסקות קודמות, מצב הדברים אינו חד-משמעי. בפסיקה קודמת של ביה"מ העליון (ע"א 3703/12 פיננסטיק), קבע ביה"מ העליון כי טענות נישום ביחס לפרשנות הסעיף קודם לתיקונו אינן משוללות יסוד, ואפשר עיכוב תשלום המס בתנאי שתופקד ערבות בנקאית להבטחת המס השנוי במחלוקת. לאחרונה, בע"א 6351/12 קימחי שניתן ביום 25.11, הלך ביה"מ העליון כברת דרך נוספת, והתיר עיכוב ביצוע אף ללא ערבות בנקאית.
באותו עניין ביקש הנישום עיכוב ביצוע, תוך שטען שידו אינה משגת לשלם את חוב המס שהוא חייב בעקבות פסק הדין של ועדת הערר, וחיובו בתשלום יאלץ אותו למכור נכס שפירות השכרתו מהווים מקור פרנסה עיקרי עבורו ועבור בני משפחתו. עוד טען הנישום, שהעיקולים שרשויות מיסוי מקרקעין הטילו על דירותיו (נשוא השומה), הינם ערובה מספקת. מנהל מיסוי מקרקעין סירב לעיכוב הביצוע, ולמיצער, בעקבות עניין פיננסטיק, התנה את הסכמתו לעיכוב בתשלום המס שאינו שנוי במחלוקת והפקדת ערבות בנקאית.
שופט ביה"מ העליון חנן מלצר, הכריע כי נוסח החוק עובר לתיקון, אינו קובע שערבות בנקאית הינה האמצעי הבלעדי להבטחת חוב המס, וקיימת סמכות ל-"ערבות אחרת שקבע המנהל". בנסיבות העניין סבר ביה"מ שתכלית החוק לתת ביטחון שיהיה פשוט לממשו בעתיד, מתממשת גם באמצעות הטלת עיקול על דירותיו של המבקש.
ביה"מ קבע כי סכום של 50,000 שקלים ע"ח המס ישולם מיד (מאחר שעל-פי ניתוחו סכום זה אינו באמת שנוי במחלוקת), וככל שסכום זה ישולם יעוכב הביצוע על בסיס העיקולים שהוטלו. אף שההחלטה מתייחסת לכאורה לנוסח הסעיף קודם לתיקון החוק, סבורנו כי יש לה חשיבות רבה גם ביחס לעסקות לאחר תיקון החוק. זאת, הן ביחס לשיקול הדעת הרחב של ביה"מ העליון בהחלטה על עיכוב ביצוע, והן ביחס לסמכות המנהל הכללית לדחות מועדים אחרים לתשלום המס (סעיף 91א לחוק). סמכויות אלה אינן מותנות בחוק בהפקדת ערבות בנקאית דווקא, ועל כן יש להכיר גם בערובות נוספות.
תאריך:  05/12/2012   |   עודכן:  05/12/2012
מועדון VIP להצטרפות הקלק כאן
פורומים News1  /  תגובות
כללי חדשות רשימות נושאים אישים פירמות מוסדות
אקטואליה מדיני/פוליטי בריאות כלכלה משפט
סדום ועמורה עיתונות
ערובה למס אינה בהכרח ערבות בנקאית
תגובות  [ 0 ] מוצגות  [ 0 ]  כתוב תגובה 
 
תגובות בפייסבוק
 
ברחבי הרשת / פרסומת
רשימות קודמות
אורי שרגיל
אולמרט, ציפי והדובים היו בשלטון רק לפני כמה שנים    למה העצות שלהם לא עבדו אז, כשהם היו בשלטון? למה ציפי לא הצליחה להזיז לאנשים חביבים כמו אבו-מאזן כשהיא ישבה מולו בחדרים סגורים, למה?
יהודה דרורי
עלינו לא להעמיד את הדברים כלפי העולם כעונש, אלא כהתנהגות הדדית למי שאינו משתף איתך פעולה. היה על ראש הממשלה נתניהו לנהוג בחוכמה כפי שנהג במבצע האחרון בעזה
אלי אלון
אתר האינטרנט של "ישראל ביתנו" פירסם טופס הרשמה לטקס הענקת פרס השרה לקליטת העלייה לעולים יוצרים    מדוע סיכוייו של ישראלי שאינו עולה חדש המבקש להשתתף באירוע מסוג זה אינם גבוהים?
רן שורר
לפעמים נדמה שנתניהו הוא כל כך ריקני, שבוי בדעות גזעניות, מוסת על-ידי מתנחלים, עד שלא נותרו לו משאבי הכוח הרוחני/ נפשי להביא את הספינה הישראלית לחוף מבטחים. הוא פשוט לא יוכל לעמוד מול הכנופיה החוטבלית, הדנונית או הכצ"ית שמחזיקה אותו בשבי לכל אורך הקדנציה
יאיר מעודה
אולמרט מסכסך בפורום סבן    השמאל מוכן לדבר עם החמאס אבל לא עם נתניהו    ציפי לבני - מנהיגה נקיית כפיים?    יאיר לפיד מתגלה במערומיו
כל הזכויות שמורות
מו"ל ועורך ראשי: יואב יצחק
עיתונות זהב בע"מ New@News1.co.il