X
יומן ראשי
חדשות תחקירים
כתבות דעות
סיפורים חמים סקופים
מושגים ספרים
ערוצים
אקטואליה כלכלה ועסקים
משפט סדום ועמורה
משמר המשפט תיירות
בריאות פנאי
תקשורת עיתונות וברנז'ה
רכב / תחבורה לכל הערוצים
כללי
ספריה מקוונת מיוחדים ברשת
מגזינים וכתבי עת וידאו News1
פורמים משובים
שערים יציגים לוח אירועים
מינויים חדשים מוצרים חדשים
פנדורה / אנשים ואירועים
אתרים ברשת (עדכונים)
בלוגרים
בעלי טורים בלוגרים נוספים
רשימת כותבים הנקראים ביותר
מועדון + / תגיות
אישים פירמות
מוסדות מפלגות
מיוחדים
אירועי תקשורת אירועים ביטוחניים
אירועים בינלאומיים אירועים כלכליים
אירועים מדיניים אירועים משפטיים
אירועים פוליטיים אירועים פליליים
אסונות / פגעי טבע בחירות / מפלגות
יומנים אישיים כינוסים / ועדות
מבקר המדינה כל הפרשות
הרשמה למועדון VIP מנויים
הרשמה לניוזליטר
יצירת קשר עם News1
מערכת - New@News1.co.il
מנויים - Vip@News1.co.il
הנהלה - Yoav@News1.co.il
פרסום - Vip@News1.co.il
כל הזכויות שמורות
מו"ל ועורך ראשי: יואב יצחק
עיתונות זהב בע"מ
יומן ראשי   /   מאמרים
מערכת הבריאות מגיעה לקריסה כל חורף. יחד עם הסופה שלא הייתה כאן כבר חמישים שנה, יחד עם השיטפון שלא היה כאן כבר עשרים שנה, יחד עם מערכות הניקוז והביוב
▪  ▪  ▪
רק בריאות [צילום: AP]
בדיחה ישנה מספרת, על אדם שנפטר טרם זמנו והגיע לשמים. התייצב בעמדת הקבלה והמתין עד שיגיע תורו. כן, גם שם יש תורים. חיפש וחיפש המלאך הממונה ברשימות ולא מצא אותו. "תלך ימינה" אמר לו "שם זה הכניסה לגן עדן אולי השומר בכניסה כבר קיבל רשימה מעודכנת, והוא יוכל לעזור לך". ביורוקרטיה מסתבר, לא נגמרת אף פעם. הלך זה (אם אפשר לומר הלך), ונעמד מול השומר בכניסה. חיפש המלאך בשער את שמו ברשימותיו ולא מצא. "מצטער" אמר לו, "אולי בגיהינום הם מעודכנים, זה ממש בהמשך".
מדוכדך משהו פנה זה לשומר בכניסה לגיהינום ולמרבה ההפתעה גם שם לא מצאו את שמו. חזר לעמדת הקבלה והמתין. לאחר דקות הגיע המנהל במקום. בכל זאת לא פה ולא שם. זה כבר מצריך התערבות בכירה. חיפש, פשפש וניער ולבסוף הבריקה בראשו השאלה: מאיפה אתה מגיע? שאל אותו. "מסורוקה". חייך מר מנהל ואמר: "אהה. עכשיו אני מבין למה אתה לא מופיע באף רשימה, בסורוקה תמיד שולחים אלינו חולים לפני הזמן".
זו בדיחה עצובה אומנם, אך די קרובה למציאות. מערכת הבריאות מגיעה לקריסה כל חורף. יחד עם הסופה שלא הייתה כאן כבר חמישים שנה, יחד עם השיטפון שלא היה כאן כבר עשרים שנה, יחד עם מערכות הניקוז והביוב. ואם במרכז הארץ הם עמוסים, על אחת כמה וכמה בבאר שבע. חולים ממתינים שעות כדי לקבל טיפול, שעות כדי לעבור למחלקות, וגם אז הם ישנים במסדרון. אני לא צריך להסתובב בבית החולים כדי להבין עד כמה מצבינו עגום.
מה מצבינו במרפאות
די לי בביקור אחד במרפאה שלי, כדי להבין מה קורה כאן. בתי החולים אמרו לנו לפנות למרפאות בעיר שלנו. אז הלכתי. ישבתי וישבתי, ועוד כוסית אחת לגמתי, סליחה זה בעניין אחר, וככה חלפו להם שלוש שעות!! שלוש שעות של המתנה. ומה הפלא? רופאה אחת על מרפאה שלימה. חשבתם שהרופאים שלנו הם אנשים רגילים? ממש לא. הם סופרמנים. זה לא שהקהל במרפאה לא סיפק לי מספיק חומר לכתיבה, אבל בשביל זה שלוש שעות? והחולים מתעצבנים, והתורים מתארכים, ואלו שמגיעים אחריי נכנסים לפניי, והרופאה לא מוכנה לדבר עם אף אחד. והיא גם לא מוכנה שנדבר מחוץ לדלת כי זה מפריע לה. אני מנסה לשאול מתי בערך אני אמור להיכנס, והיא לא עונה לי.
במרפאה זה כמו בצבא - המפקד לא מאחר הוא מתעכב. הרופא לא מאחר הוא מתעכב. אתה - מאחר. ומי שמאחר, אחת דינו. לגשת למשרד ולקחת תור חדש. מתי תיכנס לרופא? זה כבר עניין אחר.
בסוף, לאחר שלוש שעות המתנה נכנסתי. הרופאה מסבירה לי שהיא לבד במרפאה, שהיא עייפה והחולים צועקים עליה בלי הצדקה. צעקות לא יעזרו להם היא אומרת לי. צודקת. היא אומרת לי שהחלון אצלה במשרד פתוח כי יש המון וירוסים. אני מקשיב בסבלנות. מישהו צריך להקשיב לה. היא גם מספרת לי בשמחה שנולדה לה נכדה מהבת שלה, ושבבית החולים לא טיפלו בבת שלה נכון, עד שהחתן שלה צעק כמו שצריך, ורק אז התייחסו אליה. ככה זה עובד היא אומרת לי "מי שלא צועק, לא מקבל שירות טוב". ושוב חוזרת להתלונן על יחס החולים אליה.
זה מבלבל אותי. לצעוק או לא לצעוק? זו השאלה.
רופא מומחה
יש לי תור לרופא מומחה. מומחה לאף אוזן גרון. זה לא ממש תור שלי, יותר נכון לתינוקת שלי. הרופא המומחה תוקע לי מבט ששמור רק לרופאים יוצאי רוסיה. אני יודע שזה לא יפה לדבר ככה, אבל מה לעשות?
ככה אני מרגיש שבכל פעם שאני מתיישב מול רופא ממוצא רוסי. הוא מסתכל עליי בבוז כאילו חושב לעצמו "על כזה דבר מגיעים לרופא? אצלנו ברוסיה, עד שראש לא רחוק מגוף עשרה סנטימטר לא באים לרופא". מילא שמדובר בבדיקה שאני אמור לעבור, אבל כשהבת שלי בת השנה וחצי אמורה לעבור בדיקה, זה כבר יותר כואב. מה אפשר לומר לרופא שלא יודע לחייך לילד קטן, שמתעצבן כי התינוקת שלי בוכה, ומתעצבן שאני לא מחזיק אותה חזק. הבת שלי עוד תבוא אליי בטענות בעוד עשרים שנה. ומה אומרים לו? אין מה לומר. פשוט משלמים. השיטה פשוטה. אני משלם מאה שקל, הקופה שלי תשתתף בעוד כמה שצריך, נלך למרפאה פרטית ויחד נקבל שירות רגוע ועדין.
מערכת הבריאות גובה ממני אחוזים נכבדים מהמשכורת כל חודש אבל זה כבר מובן מאליו. צריך לשלם יותר כדי לקבל את המובן מאליו.
רק בריאות.
תאריך:  04/03/2013   |   עודכן:  04/03/2013
מועדון VIP להצטרפות הקלק כאן
פורומים News1  /  תגובות
כללי חדשות רשימות נושאים אישים פירמות מוסדות
אקטואליה מדיני/פוליטי בריאות כלכלה משפט
סדום ועמורה עיתונות
רופא לא מאחר, הוא מתעכב
תגובות  [ 3 ] מוצגות  [ 3 ]  כתוב תגובה 
1
רוה"מ גם שר הבריאות
וירוס פיסטוק וניל  |  4/03/13 19:25
2
המערכת עובדת על הגבול
aquila  |  4/03/13 20:10
 
- תשובה
יוסף קנדלקר  |  6/03/13 08:06
 
תגובות בפייסבוק
 
ברחבי הרשת / פרסומת
רשימות קודמות
איתן קלינסקי
הברית ארוכת השנים של האונגליסטים בארה"ב עם הימין הישראלי, ובמיוחד עם החוגים הדתיים בימין הקיצוני, רק מתעצמת בתקופה האחרונה. אגודות בעלות צבע לאומני ימני מקבלות כספים בנדיבות רבה מהגורמים של קנאות נוצרית. הכירו את הפוליטיקה החדשה
שלמה ברום
לא נראה בשלב זה שהאירועים הנוכחיים יביאו להסלמה רבתי, שבדיעבד נוכל לקרוא לה "האינתיפאדה השלישית", גם אם איננו יודעים להגיד בהווה מה יהיה אופיה. לכך יש מ' סיבות עיקריות
עמוס שריג
ביבי הוא רה"מ הכי חלש שהיה לנו כאן    הוא גם הססן יתר על המידה    וזו אחת הסיבות שהוא לא מצליח להקים ממשלה שתקלע לטעמו של העם    לכן ייטב לכולנו אם תערכנה בחירות חדשות, המרכז יתחזק וביבי יעזוב אותנו שוב, הפעם לתמיד    כי רק על-ידי השינוי הפוליטי המיוחל ישתנה מצבנו, ולטובה    אינשאללה
עמוס שנער
מספר מנדטים זהה של מפלגה בודדת במערכות בחירות שונות, יכול להוביל את העומד בראשה לראשות הממשלה, אך גם להפסד. מכאן, לשותפים הקואליציוניים הטבעיים ישנה גם אחריות. כך גם לגבי הצלחות וכישלונות של מפלגות אחרות בתחומים אחרים
אירית יעקב
חפירות ארכיאולוגיות בירדן מאשרות את העדות המקראית על התנחלות בני ישראל בעבר הירדן המזרחי. פרק שני בסדרה: חדשות המזרח הקדום
כל הזכויות שמורות
מו"ל ועורך ראשי: יואב יצחק
עיתונות זהב בע"מ New@News1.co.il