X
יומן ראשי
חדשות תחקירים
כתבות דעות
סיפורים חמים סקופים
מושגים ספרים
ערוצים
אקטואליה כלכלה ועסקים
משפט סדום ועמורה
משמר המשפט תיירות
בריאות פנאי
תקשורת עיתונות וברנז'ה
רכב / תחבורה לכל הערוצים
כללי
ספריה מקוונת מיוחדים ברשת
מגזינים וכתבי עת וידאו News1
פורמים משובים
שערים יציגים לוח אירועים
מינויים חדשים מוצרים חדשים
פנדורה / אנשים ואירועים
אתרים ברשת (עדכונים)
בלוגרים
בעלי טורים בלוגרים נוספים
רשימת כותבים הנקראים ביותר
מועדון + / תגיות
אישים פירמות
מוסדות מפלגות
מיוחדים
אירועי תקשורת אירועים ביטוחניים
אירועים בינלאומיים אירועים כלכליים
אירועים מדיניים אירועים משפטיים
אירועים פוליטיים אירועים פליליים
אסונות / פגעי טבע בחירות / מפלגות
יומנים אישיים כינוסים / ועדות
מבקר המדינה כל הפרשות
הרשמה למועדון VIP מנויים
הרשמה לניוזליטר
יצירת קשר עם News1
מערכת - New@News1.co.il
מנויים - Vip@News1.co.il
הנהלה - Yoav@News1.co.il
פרסום - Vip@News1.co.il
כל הזכויות שמורות
מו"ל ועורך ראשי: יואב יצחק
עיתונות זהב בע"מ
יומן ראשי   /   מאמרים
ורד כהן עורכת דין משרד בר-און ,כהן, עורכי דין
דוא"ל בלוג/אתר רשימות מעקב

רענן בר-און שותף, עורך דין בר-און, כהן, משרד עורכי דין
דוא"ל בלוג/אתר רשימות מעקב
בעקבות המקרה שבו מומחה באומנויות לחימה פצע אדם שהסתנן לביתו ותקף את אשתו ואת ביתו של המומחה באומנויות הלחימה, מסבירים עורכי הדין ורד כהן ורענן בר-און מה מותר ומה אסור למומחה באומנויות לחימה כאשר הוא מגן על עצמו
▪  ▪  ▪
[צילום: לייטנינג ארניס - אמנות לחימה פיליפינית www.lsai.co.il]
האם כאשר אתה מומחה לאומנויות לחימה מותר לך להגן על עצמך באופן שגורם לפציעה קשה של התוקף ? האם העובדה שאתה מומחה לאומנויות לחימה תילקח בחשבון ע"י ביהמ"ש בתביעה אזרחית / כתב אישום פלילי שיוגש נגדך על פציעתו של התוקף ?
כל אדם העוסק באומנות לחימה יודע, כי אחת ממטרות אומנות הלחימה היא הימנעות מעימות. השיעור הראשון לעוסקים באומנות לחימה נסוב על ריסון עצמי ואיפוק. גם כאשר אומן לחימה נקלע להתקפה - הוא מונחה תחילה לנקוט בכל האמצעים כדי לנטרל את יריבו ולעוצרו, ורק אם הדבר אינו מועיל - להגיב באופן נחרץ.
לכל אדם בישראל קנויה הזכות להגנה עצמית, לפיה לא יישא אדם באחריות פלילית למעשה שהיה דרוש באופן מיידי כדי להדוף תקיפה שלא כדין. תקיפה, שנשקפה ממנה סכנה מוחשית של פגיעה בחייו, בחירותו, בגופו או ברכושו, שלו או של זולתו. בתיקון לחוק ("חוק דרומי") נקבע, כי אדם לא יישא באחריות פלילית למעשה שהיה דרוש באופן מיידי כדי להדוף מי שמתפרץ או נכנס לבית המגורים שלו, בכוונה לבצע עבירה, כל עוד המעשה שעשה לשם הדיפת הפורץ לא היה בלתי סביר בעליל.
כך, דרישת החוק היא: סבירות ומידתיות. האם המעשה הפוגע היה סביר ונחוץ, בנסיבות העניין, לשם מניעת הפגיעה ופרופורציונלי לפגיעה הצפויה.
בתי המשפט בישראל לא התייחסו לעצם היות אדם מומחה לאומנות לחימה כ"נסיבות מחמירות", אלא בחנו האם עשה שימוש בתגובה וכוח סבירים לצורך ההגנה העצמית. אחרת, יהא אומן הלחימה חשוף להליך פלילי, וכן תביעה אזרחית, בהם יינתן משקל ליכולותיו המיוחדות.
השאלה האם נעשה שימוש ב"כוח סביר" תוכרע בהתאם לשיקול דעתו ופרשנותו של השופט בכל מקרה ומקרה לפי נסיבותיו. חובה על האדם המתגונן לעשות שימוש מינימלי בכוח על-מנת להסב נזק מינימלי לתוקף. כאמור, זהו גם העיקרון ממנו נגזרות שיטות ההגנה השונות באומנות הלחימה.
העובדה שמדובר במומחה לאומנויות לחימה תילקח ע"י ביהמ"ש בחשבון לבחינת השאלה של מידתיות וסבירות.
אין להחמיר עם המומחה באומנויות לחימה אשר נזעק להגן על בתו בת
ה- 8 ורעייתו המותקפות באישון לילה, והצליח להשתלט על התוקף ולהזעיק עזרה.
גם למומחה באומנויות לחימה יש זכות להגנה עצמית, ודמו אינו סמוק פחות מדמו של כל קורבן אחר. אומן הלחימה זכאי לעשות שימוש בשיטות שלמד כדי להגן על עצמו או על אנשים אחרים, כאשר מדובר בתגובה וכוח סבירים לנסיבות.
אומן לחימה מנוסה יודע לשים דגש על שימוש בטכניקות הגנה באופן פרופורציונלי לגודל האיום. שיטות לחימה רבות מבוססות על דרגות האלימות בה נתקל המותקף, ועקרונות הלחימה נגזרים באופן מידתי מהנדרש בכל סיטואציה.
כל בר דעת מבין, שסרט האימה הזה יכול היה להיגמר הרבה הרבה יותר גרוע. לית מאן דפליג, כי אב המגלה את בתו ורעייתו מותקפות באישון לילה בסכין ע"י פורץ חש סכנה, מיידית ומוחשית, לחייהן ולחייו.
יש לבחון את אירועי הלילה ללא צדקנות. קשה מאוד - אף בחוכמה שלאחר מעשה - להצביע על דרך אחרת, ראויה יותר, שעמדה בפני האב להגן על משפחתו.
בשום אופן אין להחמיר עם הקורבן רק משום שלמזלו הינו אומן לחימה, אשר מבחן התוצאה מוכיח, כי לא עשה שימוש בכל שיטות הלחימה אותן רכש, ואף מיהר להזעיק עזרה בהזדמנות הראשונה שהייתה לו.
במדינה מתוקנת אין להרשות מצב, בו קורבן הופך לאשם, ואילו פורע החוק מתגונן בטענה, כי "רק" פרץ, וכי המכות שספג כתוצאה מהתגוננות הקורבן היו חזקות מידי..
Author
עורכת דין | משרד בר-און ,כהן, עורכי דין | דוא"ל
תאריך:  08/04/2013   |   עודכן:  29/04/2013
מועדון VIP להצטרפות הקלק כאן
פורומים News1  /  תגובות
כללי חדשות רשימות נושאים אישים פירמות מוסדות
אקטואליה מדיני/פוליטי בריאות כלכלה משפט
סדום ועמורה עיתונות
אומנות לחימה והגנה עצמית
תגובות  [ 1 ] מוצגות  [ 1 ]  כתוב תגובה 
1
הגיע הזמן שהצדק הטבעי יוכר
ירון זכאי 1  |  8/04/13 12:34
 
תגובות בפייסבוק
 
ברחבי הרשת / פרסומת
רשימות קודמות
גדעון ביגר, גלעד שר
פינוי מסיבי של התנחלויות הנמצאות מחוץ לגושי ההתיישבות הגדולים, שבהן מתגוררים עד כמאה אלף איש, יידרש אם ממשלות ישראל בעתיד תבקשנה (או תידרשנה) ליישם בפועל את המשתמע מהעיקרון של "שתי מדינות לשני עמים
עמוס שנער
אין ספק שסבי סיכן את חייו. הנאצים שעמדו ממולו היו המומים, ורק בנס לא ירו בו כדור
אברהם בן-עזרא
"האיסור 'להרחיב חזית' עיקרו בכך שבעל דין אינו רשאי לחרוג מגדר המחלוקת, כפי שהוצבה בכתבי-הטענות, אלא אם כן נענה בית המשפט לבקשתו לתקן את כתבי-טענותיו או אם הצד שכנגד נתן לכך את הסכמתו, במפורש או מכללא"
איתן קלינסקי
מי יודע כמה נשים אצילות נפש הפסדנו בהתעמרות ובבוטות הממסדית כלפי מהגרות עבודה, שאחרי השימוש בהן זרקנו אותן. מי יודע כמה נשים כדוגמת רות נמצאות בין כותלי בית הספר "רוגוזין" ברחוב עליה בתל אביב
משה חסדאי
ויזנטל לא יניח לעולם ולעם היהודי ולמדינת היהודים לשכוח את השואה וגם לא לשכוח את הנאצים הערבים הפלשתינים. הוא הביא מסמכים שהעידו על שיתוף הפעולה בין הנאצים לערבים וכן ראיות לכך שראשי הקהילה הגרמנית הטמפלרית בארץ ישראל עשו יד אחת עם הערבים
כל הזכויות שמורות
מו"ל ועורך ראשי: יואב יצחק
עיתונות זהב בע"מ New@News1.co.il