אזרחים מלאי חרדה מכך שמכוניות מתפוצצות קרוב לגני ילדים או קרוב לאתרי בידור או סתם במרכזי ערים. הכישלון של המשטרה מגיב בתגובה עניינית: ממליץ לא לפתוח טלוויזיה, לא לשמוע רדיו ולא לקרוא עיתונים. התקשורת עושה פאניקה, הוא טוען.
מכוניות מתפוצצות ברחובות והמפכ"ל אומר שחומרי הנפץ נגנבים מהצבא. כלומר, הצבא אשם.
היום, כשסוגרים את תיק בר-נוער, מעניין מה דעתו של המפכ"ל על קציניו הבכירים, שהתיישבו בשורה במסיבת עיתונאים מבישה והודיעו לתקשורת - כן, לתקשורת! - פענחנו את התיק.
עכשיו, כשהמשטרה מתגלה בחדלונה, אני נזכר ששר המשטרה האריך בשנה נוספת לפני שבועות אחדים את כהונתו של הכישלון המשטרתי.
ערב המינוי התריעו אנשים שיודעים יותר ממני, עיתונאים רשעים, שפרשה עתידה להתפרסם תוך זמן קצר. הם אמרו מפורשות, לא רמזו, לשר המשטרה שלא יאריך את הכהונה. אני חושב שהעיתונאים לא העריכו שכמה פרשיות עתידות להתפוצץ. לא אחת.
מה שטוב היום, שהשר לאי-ביטחון פנים, איש סימפטי, נעלם מתחת לרדאר. הוא מקיים את מה שהמפכ"ל מציע ואינו ממהר לתקשורת.
לעומת זאת, צפּו למסע יחסי ציבור של בכירי המשטרה, שיסבירו לנו שאנחנו טועים והמשטרה צודקת.