X
יומן ראשי
חדשות תחקירים
כתבות דעות
סיפורים חמים סקופים
מושגים ספרים
ערוצים
אקטואליה כלכלה ועסקים
משפט סדום ועמורה
משמר המשפט תיירות
בריאות פנאי
תקשורת עיתונות וברנז'ה
רכב / תחבורה לכל הערוצים
כללי
ספריה מקוונת מיוחדים ברשת
מגזינים וכתבי עת וידאו News1
פורמים משובים
שערים יציגים לוח אירועים
מינויים חדשים מוצרים חדשים
פנדורה / אנשים ואירועים
אתרים ברשת (עדכונים)
בלוגרים
בעלי טורים בלוגרים נוספים
רשימת כותבים הנקראים ביותר
מועדון + / תגיות
אישים פירמות
מוסדות מפלגות
מיוחדים
אירועי תקשורת אירועים ביטוחניים
אירועים בינלאומיים אירועים כלכליים
אירועים מדיניים אירועים משפטיים
אירועים פוליטיים אירועים פליליים
אסונות / פגעי טבע בחירות / מפלגות
יומנים אישיים כינוסים / ועדות
מבקר המדינה כל הפרשות
הרשמה למועדון VIP מנויים
הרשמה לניוזליטר
יצירת קשר עם News1
מערכת - New@News1.co.il
מנויים - Vip@News1.co.il
הנהלה - Yoav@News1.co.il
פרסום - Vip@News1.co.il
כל הזכויות שמורות
מו"ל ועורך ראשי: יואב יצחק
עיתונות זהב בע"מ
יומן ראשי   /   מאמרים
עבריינות מדינית = מדינה מושחתת, פרק נוסף בסדרה מדובר באנשי דת הנתפסים כצדיקים, שבין יתר תורמיהם מצויים אנשים עניים השמים בהם את מבטחם
▪  ▪  ▪
מיליוני שקלים [צילום: פלאש 90]
דומה שהכתבה המדהימה של שרון שפורר "רשות המיסים אינה מטפלת ב-11 מקובלים החשודים בהלבנת הון"(The Marker מיום 30.10.14), עברה מתחת לרדאר של נייר הלקמוס הבוחן שחיתויות. אין זו סתם שחיתות, אלא שחיתות המדינה, שחמורה לא פחות מזו של מעלימי המס. חכמי הדת, המקובלים אינם רק אנשי דת, אלא מדובר בתופעה חברתית-פסיכולוגית של מענה לצרכים אנושיים ע"י הנתפסים כיחידי סוגלה. ולא רק זאת, אלא שהם נתפסים כצדיקים, מה שמעיד על טוהר מידותיהם.
את כתבתה פותח שפורר בתביעת רשות המסיים מהרב אליעזר אבו חצירא להעביר לקופת המדינה כ-100 מיליון ש"ח על תרומות שקיבל. הוא סירב וטען שההון נועד לבניית קריה חינוכית ותורנית ובסופו של דבר הגיע לפשרה שישלם 20 מיליון. או אז התברר שצבר כבר 700 מיליון ש"ח. חמור מכך "ההסכם בין הרשות לרב לא היה חריג רק בסכום שנדרש, אלא גם בכך שצוין בו כי המקובל כופר בחבות המס שלו על הכנסותיו, וכי התשלום לרשות המיסים הוא "תשלום טובה" שמשולם על-ידי "אחד מחסידי הרב".
מי שמדבר על שוויון בפני החוק, על מיסוי וצדק חברתי, לא יכול לראות את "הפשרה" הזו אלא כעבריינות של המדינה (בדמות רשות המיסים המושחתת אליבא רפי רותם) מעצם הסכמתה לה.
כדי לעמוד על התמונה הלאה מציינת שפורר שבשנת 2009 דרשה רשות המיסים ממדגם של 29 מקובלים להגיש דוחות מס והצהרות הון. 22 הגישו דוחות והצהרות הון. משום מה רק שמונה שהגישו דוחות והצהרות טופלו ביחידה הארצית לשומה, ורק עם ארבעה נערכו הסדרי שומה, בעוד ששאר 14 התיקים שהתנהלו במשרדי השומה אחרים, לא טופלו שומתית.
שרון שפורר מציינת ש"משרד מבקר המדינה פנה גם לרשות לאיסור הלבנת הון לגבי מידע שנצטבר אצלה ב-2012 – 2014 בנוגע למקובלים ולבד"צים, התברר כי קיים מידע על פעילות של 11 מקובלים ושישה בדצ"ים שמצביע על חשש להלבנת הון, אך המידע אינו מטופל".
אם היה מדובר באנשי עסקים פרטיים, האם גם אז לא היה המידע מטופל?!
רשות המיסים "מתנערת מאחריות – פעמיים. פעם אחת, הרשות מעבירה את סוגית מיסוי המקובלים לבית השפט וטוענת כי לעמדתה בית המשפט הוא שצריך לקבוע את הפרשנות החוקית בנוגע למיסוי כספים שמתקבלים כמתנה והכנסה בגין שירות על-ידי המקובלים. פעם אחרת, טוענת רשות המיסים כי הרשות לאיסור הלבנת הון אינה מוסרת לה מידע שוטף", כותבת שפורר ואז מביאה השורה התחתונה בהתייחסות מבקר המדינה "רובו של ההון הרב שצברו כמה עשרות מקובלים אינם מדווחים על פעילותם, וגם אם לא ניתן לדבר במדויק את היקף פעילותם, נראה שהכספים המשולמים להם מסתכמים במאות מיליוני שקלים".
את השורות הבאות נא לקרוא פ ע מ י ם. בהערה מספר 19 כותב המבקר ש"סך היתרות של אחד המקובלים היה יותר ממיליארד שקל"(!!). ככל הנראה מדובר ברב פנחס אבוחצירא (בנו של הרב אלעזר אבוחצירא שנרצח ב-2011 על-ידי אחד מחסידיו), באשר לפי תחקיר "פורבס" משנת 2012 הונו מוערך בכ-1.3 מיליארד ש"ח.
לא פחות חמור מכך של בדצ"ים טרם נקבעה מדינית ברורה על-ידי רשות המיסים, וזאת למרות שהצורך להסדיר זאת עלה כבר לפני 15 שנים. ושפורר כותבת, משפט האמור לזעזע כל אזרח הגון: "כמו-כן, לא נעשה די להכללה של הבד"צים ברשות המס, ואף שרבים מהם מאוגדים כחברות- הם מוסו באופן חלקי או לא מוסו כלל".
שפורר מצטטת בכיר לשעבר ברשות המיסים המעלה את התמיה הבאה: "בחצרות הרבנים אמורים לנהל ספרים, אבל לא משלמים שומות מס. מה הבדל בעצם בינם לבין סופרים? למה על מכירת קמיעות לא מוצאים קבלה? במה זה שונה ממכירת חנוכיות מזכרות למשל? ואם כבר, אז גם טיפים הם תרומה והם חייבים במיסוי, אז למה לא לקרוא להם תרומות?".
מדובר בשחיתות במלוא מובן המילה, תוך עצימת עיניים של המדינה באמצעות מוסדותיה הרלוונטים. זה חמור במיוחד כי מדובר באנשי דת הנתפסים כצדיקים, שבין יתר (או אפילו לא מעט) מתורמיהם מצויים אנשים עניים השמים בהם את מבטחם.
תאריך:  15/12/2014   |   עודכן:  15/12/2014
מועדון VIP להצטרפות הקלק כאן
פורומים News1  /  תגובות
כללי חדשות רשימות נושאים אישים פירמות מוסדות
אקטואליה מדיני/פוליטי בריאות כלכלה משפט
סדום ועמורה עיתונות
עבריינות מדינית: הון-דת-שלטון מס
תגובות  [ 0 ] מוצגות  [ 0 ]  כתוב תגובה 
 
תגובות בפייסבוק
 
ברחבי הרשת / פרסומת
רשימות קודמות
יוני בן-מנחם
אירן מתקרבת מחדש לתנועת חמאס ומציידת אותה בכסף ובטילים לקראת עימות צבאי חדש עם ישראל. במקביל מאיים בכיר החמאס ד"ר מחמוד א-זהאר בהשתלטות אפשרית של החמאס על הגדה והפלת שלטון הרש"פ
מנדי ספדי
רק אם כולם יהיו סער ויעמדו כאיש אחד מאחורי הנהגת נתניהו, מכל קשת הימין יתאחדו למנוע גזל של הרעיון הציוני, למנוע מחיקת צביונה של המדינה כמדינתו של העם היהודי, ולהכשיל את תרבות הוויתורים שהפכה למטרת קיומו של כל איש ציבור בשמאל, חייבים לעמוד כולנו לחיזוק הליכוד והימין סביב מנהיגות אחת
ראובן לייב
השיקול המכריע להצבעתו של הבוחר תלוי במצעה הרעיוני של המפלגה, או, לחלופין, בדיוקנו של האיש העומד בראשה. במרבית המקרים לא ימריצו השניים אותו בו זמנית
ד"ר יאיר ויסמן
בפריימריז הקרובים אפשר להמשיך ולבחור במנהיג שטועה שוב ושוב, ולצערנו מסתמא יטעה שוב בעתיד, או שפשוט אפשר להחליף דרך ולבחור בפייגלין - האיש שקורא נכון את המציאות
פרופ' גדעון גרייף
עם הסתלקותו של אליעזר אייזנשמידט, אחרון אנשי הזונדרקומנדו בבירקנאו שחיו בישראל: אדם ששמר על צלם אנוש במקום הנורא ביותר ונמנה על מחוללי המרד היחיד בתולדות אושוויץ
כל הזכויות שמורות
מו"ל ועורך ראשי: יואב יצחק
עיתונות זהב בע"מ New@News1.co.il