X
יומן ראשי
חדשות תחקירים
כתבות דעות
סיפורים חמים סקופים
מושגים ספרים
ערוצים
אקטואליה כלכלה ועסקים
משפט סדום ועמורה
משמר המשפט תיירות
בריאות פנאי
תקשורת עיתונות וברנז'ה
רכב / תחבורה לכל הערוצים
כללי
ספריה מקוונת מיוחדים ברשת
מגזינים וכתבי עת וידאו News1
פורמים משובים
שערים יציגים לוח אירועים
מינויים חדשים מוצרים חדשים
פנדורה / אנשים ואירועים
אתרים ברשת (עדכונים)
בלוגרים
בעלי טורים בלוגרים נוספים
רשימת כותבים הנקראים ביותר
מועדון + / תגיות
אישים פירמות
מוסדות מפלגות
מיוחדים
אירועי תקשורת אירועים ביטוחניים
אירועים בינלאומיים אירועים כלכליים
אירועים מדיניים אירועים משפטיים
אירועים פוליטיים אירועים פליליים
אסונות / פגעי טבע בחירות / מפלגות
יומנים אישיים כינוסים / ועדות
מבקר המדינה כל הפרשות
הרשמה למועדון VIP מנויים
הרשמה לניוזליטר
יצירת קשר עם News1
מערכת - New@News1.co.il
מנויים - Vip@News1.co.il
הנהלה - Yoav@News1.co.il
פרסום - Vip@News1.co.il
כל הזכויות שמורות
מו"ל ועורך ראשי: יואב יצחק
עיתונות זהב בע"מ
X
יומן ראשי  /  כתבות
מאכלים מטוגנים סופגים כמות גדולה של שמן במהלך הטיגון ולכן סופגנייה ממוצעת מכילה 400 קלוריות ולביבה אחת מכילה 200-150 קלוריות העשירו את הלביבות בירקות כמו: קישוא, גזר ודלעת
▪  ▪  ▪
אל תאכלו סופגניות לפני החג [צילום: פלאש 90]

נס פח השמן נמשך שמונה ימים אך הסופגניות הרבה יותר
אנשים ששומרים על אורח חיים בריא או נמצאים בתהליך ירידה במשקל, חשים קושי אל מול הפיתויים הגדולים בחג החנוכה ואם חשבנו שהקושי התזונתי והאיפוק ימשכו שמונה ימים, הרי "המכשולים" נמצאים שם הרבה לפני.
בכל שנה נראה שהסופגניות מקדימות ומקדימות, השנה כבר מצאנו את הסופגניות במאפיות, בחנויות ובסופרמרקטים בסוף אוקטובר, כאשר חג החנוכה בכלל באמצע דצמבר.
בשמונת ימי החג, הילדים בחופש ויש אירועים רבים - מסיבות חנוכה בגנים ובבתי-הספר, הרמת כוסית בעבודה, הדלקת נרות עם החברים ועם המשפחה, ארוחות ערב עשירות וכמובן מנהג הסופגניות והלביבות שמצוי בכל אחד מהאירועים.

הכל על השומן וסוגיו

ננצל את חג החנוכה בכדי להבין יותר על שומנים ושמנים שמהווים מרכיב חשוב וחיוני לתזונת האדם ומצויים באופן גלוי ונסתר כמעט בכל מאכל.
1 גרם שמן = 9 קלוריות, לעומת 1 גרם חלבון / פחמימה = 4 קלוריות
כפית שמן = 45 קלוריות, כף שמן = 90 קלוריות, חצי כוס שמן = 900 קלוריות (הפירוש הוא שכפית של שמן מכילה יותר קלוריות מפרוסת לחם קל).
מהי מנת שומן?
מנת שומן = 5 גרם שומן = 45 קלוריות
מה נחשב למנה אחת? כפית שמן, 1 כפית מיונז, 1 כפית חינה גולמית, 1 כף טחינה מוכנה, 1 כף גבינת שמנת 30% שומן,
1 כף קצפת, 2 כפיות חמאת בוטנים, 5 זיתים, רבע אבוקדו, 2 אגוזי מלך (שלמים).

השומן במזון לפי קבוצות

  • שומן טרנס: שומן צמחי שעבר הקשיה, שומן טרנס מעלה את ערכי ה-LDL (כולסטרול "רע") ומוריד את ערכי ה-HDL (כולסטרול "טוב") ולכן נחשב כמגביר את הסיכון למחלות לב וכלי דם. מצוי במוצרים תעשייתיים כמו: מרגרינה, חטיפים מלוחים ומתוקים, עוגות, עוגיות וקרקרים. שומן טרנס אינו מומלץ לצריכה;
  • שומן רווי: שומן קשה, מוצק בטמפרטורת החדר. המקור לרוב מהחי (בשר, מוצרי חלב, חמאה ושמנת), אך גם מהצומח (שמן קוקוס, שמן דקל, קקאו). תזונה עשירה בשומן רווי, מעלה ערכי LDL (כולסטרול "רע") ומגבירה את הסיכון למחלות לב וכלי דם. שומן רווי הוא שומן שאינו מומלץ. יש להמעיט בצריכתו או להעדיף בשר רזה, דגים, תחליפים צמחיים (סויה) ומוצרי חלב דלי שומן;
  • שומן רב בלתי רווי: נוזלי בטמפרטורת החדר. חומצות השומן אומגה 3 ואומגה 6 שייכות לקבוצה זו. בעל יכולת להוריד ערכי LDL (כולסטרול "רע"), אך מוריד גם ערכי HDL (כולסטרול "טוב"), מצוי בשמנים צמחיים כמו סויה, חמניות ותירס, בדגים שמנים ושמן דגים;
  • שומן חד בלתי רווי: נוזלי בטמפרטורת החדר. מוריד ערכי LDL (כולסטרול "רע") ולכן מסייע במניעת מחלות לב וכלי דם. מצוי בעיקר בשמן זית, שמן קנולה, אבוקדו, בוטנים, אגוזי לוז, קשיו, פקאנים ופיסטוקים. השומן הכי מומלץ לצריכה.
מומלץ להגביל את צריכת השומנים בתפריט, במיוחד שומן טרנס ושומן רווי המגבירים את הסיכון לחלות במחלות כרוניות כמו: השמנה, יתר לחץ דם, מחלות לב וכלי דם, סוכרת וסוגים שונים של סרטן. לעומת זאת, תזונה דלה מדי בשומנים, גם אינה מומלצת, כי היא יכולה לגרום לחוסר בחומצות שומן חיוניות שהגוף אינו יודע לייצר לבד.

המלצות תזונתיות לימי החג

מאכלים מטוגנים סופגים כמות גדולה של שמן במהלך הטיגון ולכן סופגניה ממוצעת מכילה 400 קלוריות ולביבה אחת מכילה 200-150 קלוריות.
ריח הסופגניות נמצא באוויר, הגדלים השונים, המילויים, הציפויים וכל הצבעוניות הזו, אז איך מתאפקים? לא חייבים להתאפק, פשוט צריך להיות מודע, לתכנן. לקחת שליטה והחלטה.
אכילת סופגניה אחת אינה הבעיה. הבעיה היא שיש אנשים שאוכלים סופגנייה אחת ביום בנוסף ללביבות, לכיבוד בהדלקת נרות ולתפריט הרגיל, אז צריך להיות מודע שסופגנייה אחת שווה קלורית ל-10 פרוסות לחם קל ולכן לקבוע לחג החנוכה כללים שיעזרו להתמודד מול "מוקשי" החג. תכנון מראש יכול למנוע אכילה מוגזמת ולא מבוקרת.

8 הנחיות כמספר ימי החג

  • לא לאכול סופגניות לפני החג;
  • להחליט מראש מתי תאכלו את הסופגניה, באיזה יום ואירוע;
  • יודעים מראש שהוזמנתם לאירוע בערב? תכננו את היום בהתאם - הרבו בירקות וחלבונים והמעיטו בשמן עד כמה שניתן;
  • תגיעו לאירועי "הדלקת נרות" שבעים, שהריחות פחות יקשו עליכם ותהיה שליטה על מה שאוכלים באירוע;
  • אם האירוח אצלכם, דאגו לתחליפים ומנות נוספות כמו: מרק, סלט ירקות, לביבות אפויות, אנטיפסטי, גבינות, פשטידות דלות שומן וסלט פירות לקינוח;
  • העשירו את הלביבות בירקות כמו: קישוא, גזר, דלעת, כרישה, כרובית, פטרוזיליה, שמיר וכוסברה, כך מעשירים את טעם הלביבה, מוסיפים סיבים תזונתיים ומורידים את כמות הפחמימה והקלוריות בכל לביבה;
  • קנו סופגניות לפי מספר האנשים המוזמנים, בלי עודפים שיישארו אחרי האירוח על השיש;
  • הרבו בפעילות גופנית, נצלו את ימי החג והחופש להליכה, רכיבה, שחייה וטיולים עם המשפחה.

מתכון ללביבות אפויות

המרכיבים:
1 סלק
1 תפו"א קטן
1 בטטה קטנה
1 בצל
1 גזר
3 ביצים
4 כפות קמח שטוחות
חצי כפית מלח
רבע כפית פלפל שחור
ספריי שמן או 2 כפות שמן קנולה
אופן ההכנה:
  • מחממים את התנור לחום בינוני (180 C);
  • קולפים את כל הירקות, מגררים בפומפייה גסה, וסוחטים את הירקות מנוזלים מיותרים;
  • מערבבים בקערה גדולה את הירקות עם הביצים, קמח ותבלינים;
  • מרפדים שתי תבניות אפייה בנייר אפייה משומן (משמנים את הנייר אפייה בעזרת ספריי שמן או למי שאין ספריי שמן ניתן לשמן כל תבנית עם כף שמן ולמרוח בעזרת מברשת על הנייר אפייה);
  • מניחים תלוליות מהתערובת בעזרת כף על-גבי נייר האפייה המשומן במרווחים;
  • מכניסים לתנור למשך 25 דקות, הופכים בעזרת מרית, ואופים עוד 20 דקות או עד שהלביבות שחומות משני הצדדים;
  • אפשר לאפות את שתי התבניות ביחד כאשר התנור מופעל על תוכנית טורבו ולהחליף ביניהם באמצע האפייה;
  • מומלץ להגיש עם יוגורט / גבינה לבנה וסלט ירקות קצוץ.

תאריך:  16/12/2014   |   עודכן:  16/12/2014
מועדון VIP להצטרפות הקלק כאן
פורומים News1  /  תגובות
כללי חדשות רשימות נושאים אישים פירמות מוסדות
אקטואליה מדיני/פוליטי בריאות כלכלה משפט
סדום ועמורה עיתונות
חנוכה, תזונה ונס פח השמן
תגובות  [ 1 ] מוצגות  [ 1 ]  כתוב תגובה 
1
פך שמן ולא פח שמן
עברית  |  16/12/14 16:15
 
תגובות בפייסבוק
 
ברחבי הרשת / פרסומת
התפתחויות נוספות חגים ומועדים
בן עזריאל
כמה כללי בטיחות פשוטים אשר משאירים את הרוגע והאור של החג ללא סכנה: ילדים קטנים לא מדליקים אש לבד, החנוכיות עשויות מחומרים שאינם דליקים, הלאה עופרת יצוקה... מדובר במתכת רעילה ו... חג שמח
ישראל חלד
סופגניה לאחר אכילה, מאפשרת לקיבה שלכם להתמודד טוב יותר עם מזונות מחוללי צרבת    העדיפו את הסופגניה הקלאסית מאשר את המצופות
חניאל פרבר
לא בכדי, במרכזו של חג החנוכה עומד הבית היהודי, כאשר הדבר בא לידי ביטוי בדברי הרמב"ם המנסח את ההלכה באשר להדלקת הנר באופן הבא: "מצוותה שיהיה כל בית ובית מדליק נר אחד"
זכי הלר
ביום א' (7.12) פינה מד"א גבר כבן 87 לסורוקה במצב קשה לאחר שנחנק מסופגנייה, מאוחר יותר נאלצו הרופאים לקבוע את מותו    במד"א מזהירים מהסכנות האורבות בחנוכה ומגישים מדריך להימנעות מסכנות החג וטיפול בהן במידת הצורך
ד"ר שמואל גור
חג חנוכה הוא חג שמח, טעים, מתוק (ומשמין), אבל הוא גם חג שטומן בתוכו לא מעט סכנות    טקס הדלקת נרות החנוכיה והכנת הלביבות והסופגניות, חושפים את הילדים ללהבות ואש ומהווים סכנה אמיתית לבית ולילדים הקטנים שנמצאים בסביבה
רשימות נוספות
הסרוגים צפויים להתנגד לעצמאות בחמישי  /  עידן יוסף
שיא עולם ליום המתים  /  עופר וולפסון
הקפות שניות בצה"ל (תשל"ב)  /  עידן יוסף
באנו קלוריות לגרש  /  איילת נדיב
חנוכה - חג היודאיקה   /  אתי אייכלר
פרידה מאושפזין שארחתי בסוכה  /  איתן קלינסקי
כל הזכויות שמורות
מו"ל ועורך ראשי: יואב יצחק
עיתונות זהב בע"מ New@News1.co.il