X
יומן ראשי
חדשות תחקירים
כתבות דעות
סיפורים חמים סקופים
מושגים ספרים
ערוצים
אקטואליה כלכלה ועסקים
משפט סדום ועמורה
משמר המשפט תיירות
בריאות פנאי
תקשורת עיתונות וברנז'ה
רכב / תחבורה לכל הערוצים
כללי
ספריה מקוונת מיוחדים ברשת
מגזינים וכתבי עת וידאו News1
פורמים משובים
שערים יציגים לוח אירועים
מינויים חדשים מוצרים חדשים
פנדורה / אנשים ואירועים
אתרים ברשת (עדכונים)
בלוגרים
בעלי טורים בלוגרים נוספים
רשימת כותבים הנקראים ביותר
מועדון + / תגיות
אישים פירמות
מוסדות מפלגות
מיוחדים
אירועי תקשורת אירועים ביטוחניים
אירועים בינלאומיים אירועים כלכליים
אירועים מדיניים אירועים משפטיים
אירועים פוליטיים אירועים פליליים
אסונות / פגעי טבע בחירות / מפלגות
יומנים אישיים כינוסים / ועדות
מבקר המדינה כל הפרשות
הרשמה למועדון VIP מנויים
הרשמה לניוזליטר
יצירת קשר עם News1
מערכת - New@News1.co.il
מנויים - Vip@News1.co.il
הנהלה - Yoav@News1.co.il
פרסום - Vip@News1.co.il
כל הזכויות שמורות
מו"ל ועורך ראשי: יואב יצחק
עיתונות זהב בע"מ
יומן ראשי  /  חדשות
כל העצות והטיפים להכנה קלה של ארוחת החג, מתכונים וסידורי שולחן מרשימים
▪  ▪  ▪

החגים מתקרבים ואיתם השאלה המלחיצה - אצל מי נעשה השנה את ראש השנה? אם גם אתם בין אלו שהגיע תורם לערוך את החג, ריכזנו עבורכם טיפים חשובים להכנת ארוחת חג קלה ומהנה:
- איך מתגברים על אירוע המוני?
ארוחת החג ידועה כארוחה שבה כל בני המשפחה, גם אלה שלא ראיתם שנתיים, מסבים באותו ערב לשולחן. המוני הסועדים עלולים להלחיץ גם בשלניות ובשלנים מדופלמים כאשר הם צריכים להכין ארוחה לכמות גדולה של אנשים.
מה עושים? מתכננים נכון
השף רפי אהרונוביץ, מהבעלים של מעדניית "ידע הבשרים" ברמת אביב, מייעץ איך לתכנן נכון את הארוחה:
- כמות האוכל: חשוב שהכמות בארוחת חג לא תעלה על 250 גר' בשר לסועד מכל הסוגים המוגשים על השולחן (בערך פרוסת צלי בינונית ושוק עוף לאדם).
- האיכות: את האיכות של ארוחת החג לא כדאי להשיג על-ידי שימוש במאכלי גורמה מסובכים הדורשים בישול או צלייה של "הדקה האחרונה", ואם אין ברירה הרי כדאי להשאיר רק מתכון אחד הדורש הכנה מדויקת וסמוכה לארוחה. כל השאר אמור להיות מוכן ואפילו חם. את האיכות כדאי להשיג, על-ידי מתכונים הניתנים להכנה מוקדמת, תוך הוספת אלמנטים חגיגיים והגשה מעט שונה.
- הכנת המנה העיקרית מראש - רצוי להכין את המנה העיקרית יום או יומיים מראש על-מנת להקהל את העומס ולתרום להצלחת הערב. לא מומלץ להגיש לארוחת חג מנה שזוהי הפעם הראשונה שאתם מכינים. כדאי לעשות "טסט" מוקדם על המשפחה הקרובה ולהפיק לקחים גם לגבי זמני הכנה בישול והגשה.
- לוגיסטיקה: בבוקר ארוחת החג ניתן לסיים את עריכת השולחן, עיצוב הפרחים וכד' ואפילו שטיפת עלי החסה וייבושם אפשרי (ניתן לאחסן אותם במקרר, בקערה, מכוסים במגבת לחה). כך נותר רק לדאוג שהאוכל יהיה חם (פלטת שבת, גם לכאלו לא שומרים, היא פתרון מצויין לחימום אוכל באירועים גדולים) ולהרגיש אורחים בארוחה שאתם מכינים.

מחפשים מתכונים?

אוסף מתכונים מיוחד לקראת ארוחת החג. זה הזמן לרענן את חוברת המתכונים של סבתא, ולנסות דברים חדשים לקראת ערב החג:
- מתכונים בהמלצת רפי אהרנוביץ, שף מייסטר ומהבעלים
של מעדניית "ידע הבשרים" ברמת אביב:
על הדבש ועל כנף העוקץ:
מתאים ל- 8 סועדים
רכיבים:
- 1,600 גרם כנף העוקץ חתוך לקוביות לא גדולות;
- 2 מגשי אשלוטים מקולפים ושלמים;
- שמונה גזרים בינוניים קלופים;
- מעט טימין, פלפל שחור, מעט מלח, כפית אחד פלפל אנגלי טחון
קופסה אחת של קרם קוקוס;
- כוס ציר בקר (אפשר גם מקובייה);
- כוס יין אדום יבש;
- 4-5 כפות דבש;
- 1 כפית שטה גרוס (זה חריף, יש להוסיף לפי כוח הסבל);
- 3 כפות חומץ בלסמי;
- 1 כף סויה;
- מעט קמח;
אופן הכנה:
מקמחים את את הבשר, מטגנים אותו במעט שמן זית, מוסיפים פנימה את התבלינים היבשים, את האשלוטים ומבשלים יחדיו כעשר דקות תוך כדי בחישה. מוסיפים את כל שאר החומרים ומביאים לרתיחה. לאחר מכן מנמיכים את האש ומבשלים כשעה וחצי עד שעתיים או עד שהבשר התרכך. טועמים תוך כדי ומשפרים את התיבול (מתוק מעט וחריף מעט). מסירים את המכסה בחצי שעה האחרונה. המנה מתאימה להגשה על אורז לבן פשוט שיספוג את הרוטב. המנה טעימה הרבה יותר למחרת היום.
- ורד הצלע צלוי בקארי ודבש:
מתאים ל- 8 סועדים.
מרכיבים:
- 2 קילו נתח של ורד הצלע עם רמת שומן בינונית;
- חצי כוס דבש;
- 2 כפות קארי פסט או נדודי פסט (ניתן לקנות בצנצנת);
- 1/3 כוס שמן זית;
- 1 כפית פלפל שחור טרי;
אופן הכנה:
מערביים את כל החומרים יחדיו ומברישים את הבשר היטב. מניחים במקרר לשעתיים ואז מכניסים את הנתח על רשת עם תבנית מתחת, בתנור לוהט של 230 מעלות לחמש עשרה דקות. מורידים את החום ל-180 מעלות וממשיכים לצלות כ- 25 דקות לרמת מדיום. מוציאים מהתנור, מניחים על השולחן להתקררות קלה של כ- 10 דקות, פורשים את הבשר ומקשטים כל פרוסה בגמולד ונגיש.
- גרמולד:
- גרידה צבעונית מלימון אחד
- מיץ מאותו לימון
- שתי כפות שמן זית
- מספר טיפות שמן שומשום
- צרור פטרוזיליה קצוצה דק
- חצי כוס גרגירי רימון
אופן הכנה: לערבב את כל החומרים כשעה לפני האוכל ובמידה והתערובת חמוצה מדי ניתן להוסיף מעט סוכר.
- טבעות פילה בקר ברוטב תפוחים, רימונים וקלבדוס:
מתאים ל- 8 סועדים.
רכיבים:
- 8 טבעות פילה בקר בעובי של 2.5 ס"מ;
- מעט קמח;
- כפית פלפל שחור גרוס טרי;
- שמן זית לטיגון;
לרוטב:
- 3 תפוחי עץ חמצמצים (גרנד סמיט) חתוכים עם קליפה לפלחים;
- בעובי 0.5 ס"מ (מוציאים את ליבת התפוח ופורסים לטבעות);
- 1/3 כוס שמן זית;
- 1/2 כוס גרגירי רימון;
- מלח, פלפל;
- מעט טימין;
- מעט טבסקו;
- 1 כפית רוטב סויה;
- 1 כף דבש;
- 3 כפות קלבדוס (ברנדי תפוחי עץ);
אופן הכנת הרוטב: במחבת טפלון מטגנים את התפוחים בשמן זית מספר שניות על כל צד, מוסיפים את החומרים הנוזליים, מבשלים כ-3-4 דקות, מוסיפים את הרימונים ונבשל כ- 5 דקות נוספות.
הכנת הבשר: אחרי שמקמחים ומפלפלים את נתחי הבשר, משחימים אותם במחבת לוהט עם מעט שמן זית, כ- 2 דקות על כל צד (את האומצות המוכנות ניתן לשמור בתנור חם בכ- 100 מעלות למספר דקות).
אופן הגשה: מניחים את האומצה במרכז הצלחת ומעליה כף גדושה מהרוטב החם (הרוטב חייב להיות מלוח וחמוץ מעט). ניתן לקשט בטימין טרי.
- מתכונים לחג מאת עידית אלפסי מיקב הר אודם:
- "דברים טובים" ליד או על אורז:
הרכיבים:
- 50 גרם משמש מיובש;
- 50 גרם שזיף מיובש;
- 50 גרם צימוקים;
- 50 גרם שקדים;
- מעט שמן רגיל;
- כף דבש;
- 1/3 כוס שיכר דובדבנים של יקב "הר אודם";
אופן ההכנה:
צורבים קלות במחבת עם מעט שמן כל פעם סוג אחר של פרי יבש ומוציאים לצלחת. אח"כ יוצקים השיכר וכף דבש למחבת הריקה (לא צריך לרחוץ אחרי צריבת הפרי) אחרי כמה דקות כשמסמיך מעט מוסיפים את כל הפירות מערבבים מבשלים מעט. מקררים ומגישים על אורז או בצלחת לידו.
- טראפלס שוקולד ושיכר דובדבנים "הר אודם":
הרכיבים:
- 300 גרם שוקולד מריר;
- 1 קופסה שמנת מתוקה;
- 100 גרם חמאה רכה;
- 1/3 כוס שיכר דובדבנים של יקב "הר אודם";
- אבקת קקאו לציפוי;
אופן ההכנה:
בסיר קטן על להבה נמוכה ממיסים שוקולד חמאה ושמנת בוחשים מדי פעם. מוסיפים שיכר דובדבנים של יקב "הר אודם" ומערבבים. מקררים מעט ומכניסים לפריזר ל- 1/2 שעה. מוציאים את הסיר מהפריזר, מרטיבים ידיים, יוצרים כדורים בגודל משמש, מגלגלים באבקת הקקאו. כשמסיימים להכין את כל הטראפלס מניחים אותם בתוך עטרות נייר ובקופסה אטומה בתוך הפריזר ומגישים לאנשים שאוהבים.
- עוף בפורט "הר אודם":
מתאים ל- 5 סועדים.
רכיבים:
- 5 כרעיים של עוף;
למשרה:
- 1/2 כוס שמן זית משובח;
- 1/2 כוס יין פורט "הר אודם";
- 1 כף דבש;
- 7 שיני שום שלמות;
- מרק עוף;
- פלפל ומלח לפי הטעם;
- 1/4 כפית אגוז מוסקט;
ההכנה:
מכינים את המשרה: מערבבים את כל חומרי המשרה בתבנית חסינת חום, מוסיפים את העוף ומשרים לילה במקרר (או 6 שעות).
למחרת בתנור בחום של 200 מעלות +גריל 1/ שעה ואז הופכים לצד השני לעוד 1/2 שעה.
- סלט קליל לחגי תשרי:
הרכיבים:
- 500 גרם עלי בייבי;
- 200 גרם אגסים פרוסים לא קלופים (ללא גרעינים);
- בצל סגול חתוך;
- ½ סלסלה עגבניות שרי;
- 100 גרם אגוזי מלך מטוגנים קלות בשמן רגיל;
- 2 כפות שמן זית;
- 1 כף חומץ בלסמי;
- 1/4 כוס פורט "הר אודם";
- מלח ופלפל שחור;
- שן שום כתושה;
אופן ההכנה:
מערבבים בצלחת הגשה, עלי הבייבי, הבצל, עגבניות שרי האגסים.
רוטב לסלט: מערבבים בכוס שמן זית, חומץ בלסמי, 50 מ"ל פורט "הר אודם", מלח ופלפל שחור, שום. יוצקים הרוטב על הירקות ומפזרים את אגוזי המלך המטוגנים.
- כבד עוף בפורט וגרגרי רימון:
החומרים:
- 2 כפות חמאה / שמן;
- 1 בצל פרוס דק;
- 3 שיני שום;
- 500 גר' כבד עוף נקי;
- 1/2 כוס פורט "יקב הר אודם";
- מלח + פלפל שחור;
אופן ההכנה:
לטגן בצל חמאה/שמן עד להשחמה, להוסיף שיני שום ולטגן 2 דקות נוספות. להוסיף כבד ולטגן כדקה, להוסיף פורט "יקב הר אודם" ולצמצם עד שמסמיך. לבשל 2-3 דקות עד שהכבד מוכן, להוריד מהאש, לתבל עם מלח ופלפל שחור. לכבוד החגים ניתן ואף רצוי לקשט בהמון גרגרי רימון.
- מתכונים לחג מבית יד מרדכי:
- אורז חגיגי עם דלורית, שקדים צימוקים ודבש וקינמון:
מתאים ל- 6 סועדים.
רכיבים:
- 5 כוסות אורז יסמין;
- 1 דלורית פרוסות של 2\1 ס"מ, עם הקליפה;
- 2 בצלים קוביות;
- 4 כפות שקדים פרוסים קלויים;
- 4 כפות צימוקים שחורים\ צהובים;
- 1 כף דבש מפרחי הדרים או דבש מפרחי בר (עפ"י טעמכם האישי) "יד מרדכי";
- 2 כפיות קינמון טחון;
- 4 כפות שמן זית לטיגון ובישול "יד מרדכי";
- מלח;
- 2\1 כפית פלפל שחור;
- חופן עלי נענע קצוצה;
הכנה:
- בסיר גדול עם כשני ליטר מים ו- 1 כפית מלח, מבשלים את האורז. 6 דקות מרגע הרתיחה האורז צריך להיות נעים לנגיסה אך לא רך. מסננים היטב.
- במחבת רחבה\ סיר מחממים 2 כפות שמן זית לטיגון ובישול. מוסיפים בצל, דבש וכפית קינמון. מערבבים ומטגנים עד הזהבה.
- מוציאים את הבצל לקערה, מוסיפים 2 כפות שמן זית לטיגון ובישול ומניחים את הדלורית. מוסיפים כפית קינמון, מלח ופלפל ומערבבים מעט. מוסיפים 2\1 כוס מים ומבשלים מכוסה 20 דקות עד לריכוך קל.
- מגבירים להבה, מוסיפים אורז, בצל, צימוקים, נענע, ומערבבים. מכבים ומוסיפים שקדים.
- עופיונים במילוי ירקות ופירות יבשים בציפוי שזיפים:
מתאים ל- 6 סועדים.
רכיבים:
- 3 עופיונים, רחוצים ויבשים, מנוגבים בעזרת נייר סופג;
למילוי:
- 1 גזר קוביות קטנות, או מגורר בפומפיה;
- 6-8 פטריות שמפניון רבעים;
- 1 שורש פטרוזיליה קוביות קטנות, או מגורר בפומפיה;
- 1 בטטה בינונית קוביות קטנות;
- 2 גבעולי סלרי קוביות קטנות;
- 8-10 משמשים מיובשים פרוסות;
- 6-8 שזיפים מיובשים פרוסות;
- 1 בצל קוביות קטנות;
- 2\1 כוס יין אדום;
- 3 גבעולי רוזמרין, עלים מופרדים;
- חופן עלי נענע קצוצים;
- חופן עלי שמיר קצוצים;
- 2\1 כפית מלח;
- 3 כפות שמן זית לטיגון ובישול "יד מרדכי";
לרוטב: מערבבים: 4 כפות מעדן שזיף 100% פרי "יד מרדכי", 2 כפות שמן זית לתיבול מעודן או חזק (עפ"י טעמכם האישי) "יד מרדכי", 3 כפות דבש מפרחי אקליפטוס או דבש מפרחי בר (עפ"י טעמכם האישי) "יד מרדכי", 4\1 כפית פלפל שחור, 4\1 כפית מלח גס. חוט קשירה לעופיונים.
הכנת המילוי:
- במחבת רחבה או סיר שטוח מחממים מעט שמן זית לטיגון. מוסיפים קוביות בצל ומערבבים עד הזהבה קלה.
- מוסיפים גזר, ומערבבים כדקה, מוסיפים פלפל, מלח, שורש פטרוזילה, פטריות ובטטה, ומערבבים עוד כ- 5 דקות.
- מוסיפים יין לירקות ומניחים להצטמצם ללא מכסה.
- מוסיפים 2\1 כוס מים, מכסים ומנמיכים להבה, מניחים לבישול רבע שעה.
- מוסיפים לירקות סלרי, שזיפים, משמש, נענע, שמיר, מערבבים עוד מספר שניות ומכבים את האש.
- כשהתערובת מתקררת מעט, ממלאים בה את העופיונים. מצמידים את השוקיים וקושרים בעזרת חוט.
- מניחים את העופיונים בתבנית. מורחים אותם ברוטב ומעסים בעדינות. הופכים אותם כשהחזה למטה.
- מכניסים לתנור מחומם מראש ל-° 200. אחרי 15 דקות מנמיכים את התנור ל- ْ180, פותחים את התנור ובעזרת כף מוזגים מהרוטב בתחתית התבנית על העופיונים. כעבור כ- 15 דקות הופכים אותם כשהחזה למעלה, ואופים עוד כ- 10 דקות. מכבים.
- הגשה: מעבירים מהרוטב שנותר בתבנית למחבת+ 3\1 כוס יין אדום\ מים. מחממים ומצמצים את הרוטב כ- 2 דקות, חוצים את העופיונים לשניים ומוזגים על כל מנה רוטב חם.
- עוגת דבש לחה עם משמש:
חומרים לעוגה בתבנית עגולה מספר 26.
חומרים לעוגה:
- 1 כוס דבש מפרחי בר או דבש מפרחי הדרים;
- 4 כפות סוכר חום;
- 4 כפות מעדן משמש 100% פרי "יד מרדכי" מעורבב עם 4\3 כוס מים;
- 4 ביצים;
- 2\1 כוס שמן זית לטיגון ובישול "יד מרדכי";
- 2\1 כוס אבקת שקדים, או שקדים טחונים דק;
- 2\1 כפית סודה לשתיה+ 3 כוסות קמח מנופים יחד;
- 1 כפית תמצית וניל איכותית;
לסירופ מעל העוגה: לבשל עם אש קטנה 2 כפות מעדן משמש 100% פרי+2\1 כוס מים, לסנן.
הכנה:
- לשמן ולקמח היטב תבנית אפיה.
- בקערה גדולה לשים ביצים ולהקציף, להוסיף סוכר ולהקציף עד שהקצף תפוח, קל ובהיר.
- להוסיף שמן בזילוף עדין, כשנספג לזלף מים+מעדן משמש 100% פרי ווניל.
- לעבור למהירות נמוכה, להוסיף בבת אחת קמח ואבקת שקדים, ולהקציף רק עד שהכל אחיד.
- להעביר לתבנית. לאפות 45 דקות בתנור מחומם ל- 175ْ, לבדוק ע"י נעיצת קיסם במרכז העוגה כשיוצא נקי - לכבות ולהוציא.
- אחרי 10 דקות לשחרר את העוגה בעדינות מהתבנית, בעזרת החלק הכהה של סכין קטנה.
- לזלף מעל העוגה באחידות את הסירופ.

מעצבים את שולחן ארוחת החג:

קישוט שולחן החג, הפך בשנים האחרונות לחלק המהנה והיצירתי ביותר באירוח. בין רגע אפשר להפוך כל שולחן פשוט לשולחן מפואר, והכל בעזרתם של אביזרים פשוטים וסידור נכון. גלית אשל, שוזרת פרחים ומעצבת ממשתלת הסוכה, מחלקת טיפים לעיצוב שולחן דרמטי לראש השנה:
סגנון העיצוב: יצירת שולחן עדכני בעיצוב מודרני.
הצבעים: צבעי שחור-לבן, שמהווים שילוב אלגנטי ודרמטי ושונה מכל מה שהאורחים שלכם מכירים.
מה עושים?
- מחליפים את המפה הלבנה: במקום מפת בד שמרנית, ניתן להשתמש ברצועת בד ויניל (בד במראה פלסטי מבריק וחלק), שמתיחה שלו בנעצים בגב השולחן יוצרת מראה חדש ועדכני.
- מכינים מפיות בבית: רוכשים בד כותנה לבן, עם הדפס קל בשחור: פרחים, נקודת או כל צורה גיאומטרית יפה אחרת. את הבד גוזרים במספרי זיג זג, גזירה שמונעת מחוטים להשתחרר ומאפשרת לכבס את המפיות לאחר השימוש ולהשתמש בהן שוב. אם רוצים לעצב שולחן קצת פחות דרמטי, ניתן לבחור בד צבעוני אחר למפיות ולוותר על השחור.
- סידורי פרחים: במקום סידור פרחים מרכזי, ניתן לעצב שלושה מקבצים של מבחנות זכוכית, בגבהים שונים. בכל מקבץ בין 5-7 מבחנות ובתוכם עלי פמפס ירוקים וארוכים, שגולשים לשולחן בתנועה עדינה.
- קישוטים על השולחן: סביב כל מקבץ מבחנות ניתן לפזר ערמת רימונים ננסיים, אדומים ומרשימים. כמו כן, ניתן להוסיף לכל מבחנה ורד אדום או שושן צחור, בעלי גבעול ארוך במיוחד.
במקום רימונים אפשר להניח ערמות של צדפים לבנים ואת הרימונים להניח בצלחת האישית של כל אורח. כדי להשלים את העיצוב הדרמטי, נוסיף נרות אווירה בצבעים לבן, אדום, זהב או כסף.

תאריך:  17/09/2006   |   עודכן:  17/09/2006
מועדון VIP להצטרפות הקלק כאן
פורומים News1  /  תגובות
כללי חדשות רשימות נושאים אישים פירמות מוסדות
אקטואליה מדיני/פוליטי בריאות כלכלה משפט
סדום ועמורה עיתונות
איך להכין ארוחת חג ולהישאר בחיים?
תגובות  [ 2 ] מוצגות  [ 2 ]  כתוב תגובה 
1
גרוע. מתכונים לעשירים וסנובים. ל"ת
מיכל   |  18/09/06 09:52
2
גרוע. מתכונים לעשירים וסנובים. ל"ת
מיכל ג.  |  18/09/06 09:53
 
תגובות בפייסבוק
 
ברחבי הרשת / פרסומת
רשימות קודמות
הדר פרבר
החוטפת נכנסה לבית, ואמרה לאבי וודס, האם: "אני כאן כדי לקחת את הילדה שלך", אז שיספה את גרונה של האם ונמלטה עם התינוקת
מירב לוי
הצרכן הישראלי צורך כ-0.5 קילוגרם דבש בשנה    40% מצריכת הדבש השנתית של הישראלים נעשית בראש השנה    בישראל פועלים כ-450 דבוראים
הדר פרבר
כ- 7,000 חיילים יפעלו בפרובינציות שבמרכז ובמזרח אפנגניסטן    סין הודיעה כי תחזק ידידותה עם אפגניסטן
איריס פרחי
צעירה שתבעה משרד הכרויות טוענת שהכירו לה טייס שהוא חלק מתרמית    המשרד הודיע שאין לבטל את המינוי ויש להתאזר בסבלנות
מירב לוי
הרוב מעדיפים לקבל תלושי שי לחג    15% היו מעדיפים חבילות תיירות    17% עדיין מעוניינים שהבוסים שלהם יפתיעו אותם
כל הזכויות שמורות
מו"ל ועורך ראשי: יואב יצחק
עיתונות זהב בע"מ New@News1.co.il