הילד המשותף הראשון של שטראוס ועלית - מעדן פרה - נכשל ויורד מהמדפים - כך נודע ל-TheMarker. מעדן החלב שהושק תחת המותג המיתולוגי של שוקולד פרה לא הצליח לצמוח בשוק המעדנים מאז השקתו במאי 2004.
בכך כשל ניסיונה של הנהלת שטראוס-עלית להחדיר לראשונה את המותג פרה - מותג ותיק של עלית - לתוך המקררים של שטראוס. במסיבת עיתונאים שנערכה לפני כשנתיים אמר מנכ"ל שטראוס-עלית גיורא בר דעה כי החברה תשקיע כמיליון דולר בהשקת המותג, באמצעות קמפיין תחת הסיסמה "יש פרה במקרר". "המוצר החדש ישלב בין אחד המותגים החזקים של עלית לכושר הייצור של שטראוס בתחום המעדנים", אמר אז בר דעה.
המציאות טרפה את הקלפים למנכ"ל. כבר בחודשים הראשונים התברר שההשקעה לא נשאה פרי. סיגל שילוני, מנהלת השיווק של שטראוס מחלבות, מסרה בתגובה כי "החלטנו להתמקד ולתמוך במעדן דני שטראוס, שצמח בשנה האחרונה בכ-50%. ההשקעה הצנועה במותג מעדנים ותיק ועוצמתי כדני, החזירה את עצמה במהירות תוך הפגנת צמיחה מרשימה של המותג, ולכן אנו מפסיקים לייצר את מעדן פרה". לדבריה, הפעילות לביסוסו של מותג הפרה בתחום החדש הניבה פירות, אך היתה כרוכה בהשקעה רבה ומתמשכת.
כניסתה של הפרה למקררי רשתות השיווק פגעה במותג חזק וותיק אחר של שטראוס - מילקי. ככל שהפרה עלתה בנתחי השוק שלה, כך הלכו וירדו אלו של מילקי. בתאגיד שטראוס-עלית קיוו שהפרה תגדל על חשבון קרלו של תנובה, אך בפועל זה לא קרה. כך מצאה עצמה שטראוס בבעיה: מחד, המותג החזק ביותר שלה במקרר נפגע, מאידך, חששה החברה לפגוע במעדן פרה, שכן הפרה היא אחד המותגים הכי חזקים של הקונצרן, וכניסה מוצלחת שלה למקרר היתה משמשמת עדות למיזוג בריא ומוצלח בין שתי חברות שפעלו עד אז בנפרד.
בחברה החליטו להוריד את מחיר מעדן פרה, ולהמשיך לטפח את מילקי ביתר שאת. אך גם הורדת המחירים לא הוכיחה את עצמה, וכך גם מגוון הטעמים החדש: הצרכנים לא רכשו את המוצר, ונתח השוק של המותג היה מצומצם. כחצי שנה לאחר ההשקה אמר ל-TheMarker גדי לסין מי שהיה אז מנכ"ל שטראוס מחלבות: "אני מרוצה מהמעמד של הפרה במקרר. הפרה הוא מותג שפונה לכל המשפחה, ולכן חשוב שיהיה לנו אותו גם בתחום המעדנים".