X
יומן ראשי
חדשות תחקירים
כתבות דעות
סיפורים חמים סקופים
מושגים ספרים
ערוצים
אקטואליה כלכלה ועסקים
משפט סדום ועמורה
משמר המשפט תיירות
בריאות פנאי
תקשורת עיתונות וברנז'ה
רכב / תחבורה לכל הערוצים
כללי
ספריה מקוונת מיוחדים ברשת
מגזינים וכתבי עת וידאו News1
פורמים משובים
שערים יציגים לוח אירועים
מינויים חדשים מוצרים חדשים
פנדורה / אנשים ואירועים
אתרים ברשת (עדכונים)
בלוגרים
בעלי טורים בלוגרים נוספים
רשימת כותבים הנקראים ביותר
מועדון + / תגיות
אישים פירמות
מוסדות מפלגות
מיוחדים
אירועי תקשורת אירועים ביטוחניים
אירועים בינלאומיים אירועים כלכליים
אירועים מדיניים אירועים משפטיים
אירועים פוליטיים אירועים פליליים
אסונות / פגעי טבע בחירות / מפלגות
יומנים אישיים כינוסים / ועדות
מבקר המדינה כל הפרשות
הרשמה למועדון VIP מנויים
הרשמה לניוזליטר
יצירת קשר עם News1
מערכת - New@News1.co.il
מנויים - Vip@News1.co.il
הנהלה - Yoav@News1.co.il
פרסום - Vip@News1.co.il
כל הזכויות שמורות
מו"ל ועורך ראשי: יואב יצחק
עיתונות זהב בע"מ
יומן ראשי  /  חדשות
למה אוכלים סופגניה דווקא בחנוכה? מהם הטרנדים החדשים בשוק הסופגניות מהי הסופגניה האהובה על הישראלים ומתכון קל להכנה מהירה של מאכל החג
▪  ▪  ▪

למה אוכלים סופגניות בחנוכה?
הסופגניה הינה אחת מסמלי חג החנוכה. מדובר במאכל משמין ביותר, כיוון שהוא מטוגן בשמן עמוק. הסופגניה מסמלת את חג החנוכה בשל אופן הכנתה, ובחנוכה מציינים את נס פך השמן.
את הסופגניה אימצו יהודי מזרח אירופה, ודרכם היא הגיעה לארץ. את הסופגניות מכינים מבצק שמרים ומטגנים אותם בשמן עמוק. המילוי הפופולרי הוא ריבת תות, אולם בשנים האחרונות נכנסים לשוק מגוון רחב של טעמים שונים של סופגניות.

איך לבחור סופגניה?

אין כמו סופגניה חמה ומתוקה. אבל איך יודעים שהיא אכן כזו?!... זאב אברהמוביץ מרשת הקונדיטוריות "אינגליש קייק" המתמחה בייצור סופגניות ושלל דברי מאפה, ממליץ למה לשים לב בבחירת הסופגניה:
- חשוב להסתכל שבסופגניה יש פס רוחבי בצבע לבן באמצע. הפס הלבן מראה שהסופגניה אוורירית, לא ספחה שמן וטוגנה בשמן צלול.
- צבע הסופגניה צריך להיות חום זהוב (ולא חום צרוב). צבע הסופגניה מצביע על איכות השמן. סופגניה זהובה טוגנה בשמן נקי וצלול.
- רוחב הסופגניה צריך להיות פי 1.5 מהגובה. כך נדע שהסופגניה רכה ואוורירית.
- מומלץ לקנות סופגניה בקונדיטוריה המכינה את הסופגניות במקום. כך נוכל להבטיח סופגניה טרייה.
- כמות אבקת הסוכר צריכה להיות נדיבה.
- המילוי בסופגניה צריך להיות סמיך, במרקם של קונפיטורה (ולא נוזלי).

איזו סופגניה הכי פופולרית בקרב הישראלים?

הקהל הישראלי דבק באהוב והמוכר - סופגניה במילוי ריבת תות. כך עולה בבסקר שערך אתר המסעדות rest.co.il לקראת חג החנוכה.
מהסקר עולה כי כ-40.3% הצביעו בעד מילוי ריבת התותים הסטנדרטית. למקום השני (22.9%) הגיעה הסופגניה במילוי ריבת חלב. במקום השלישי - (11.5%) הסופגניה במילוי שוקלד איכותי. 5% בלבד בוחרים את הסופגניה שלהם ללא מילוי.
בסקר שערך האתר לפני שנה התוצאות היו די דומות ומכך מתברר כי הקהל הישראלי די שמרני ומסורתי בטעמו. בשנה שעברה 49% מהנשאלים הצביעו בעד מילוי הריבה הקלאסי, ו-30% בעד מילוי ריבת חלב.
ג'ודי כצמן, פסיכולוגית קלינית-מטפלת אישית וזוגית, מסבירה את תוצאות הסקר ואומרת כי: "ניתן להשוות את הסופגניה לזוגיות. אנחנו מכירים את הסופגניה שלנו, יודעים את טעמה, ריחה וצורתה. התנסות במשהו חדש עלולה לזעזע את אזור הנוחיות שלנו ולכן רוב האנשים משחזרים את המוכר".
כמה סופגניות תאכלו בחג?
בחג חנוכה הקרוב מרבית האנשים לא יאכלו יותר משתי סופגניות -כך על-פי הסקר של אתר rest.co.il. מהסקר עולה עוד כי כ-24% לא יאכלו אף לא סופגניה אחת. כ-16.5% יאכלו בין 3-5 סופגניות ו-15.6% הודו שיקחו רק טעימה.

מה חדש בשוק הסופגניות?

מה הטרנדים החדשים בשוק הסופגניות, וכמה זה עולה לנו?
- רשת בונז'ור: רשת הקונדטוריות יוצאת השנה עם סופגניות במלוי ריבת תות (פרווה), מלית שוקולד (פרווה), מלית ריבת חלב (חלבי) ומלית וניל (חלבי). בונז'ור ממליצה לקשט את הסופגניות בשלושה סוגי ציפויים: פטה שוקולד, פונדנט ואבקת סוכר. בונז'ור תציע לצרכנים סופגניות בשני גדלים, 80 גר' ו-50 גר'. מחיר לצרכן: למארז שש סופגניות (80 גר' ליחידה) נע בין 11-15 שקלים.
- חברת גידרון: השנה אפשר יהיה למצוא סופגניות מצופות שוקולד איכותי או פונדנט לבן, ובמילוי וניל או קרמל. השנה נוספה למגוון גם סופגניית דונאטס עם חור באמצע, בנוסף לסופגניות המוצעות במשקל 80 גרם ו-35 גרם ליחידה. מחיר סופגניה רגילה החל מ-1.99 ש"ח ועד 2.45 ש"ח ליחידה. מחיר סופגניה מיני רגילה, החל מ-1.69 ש"ח ועד 1.99 ש"ח ליחידה.
- אינגליש קייק: לקראת חג החנוכה סופגניות בטעמים חדשים: במילוי קרם אגוזים, במילוי חלבה, ריבת חלב, קונפיטורת תות, קרם פטיסייר (וניל), שוקולד ואוכמניות, וכן סופגניות בציפוי סוכריות צבעוניות. עוד מציעה "אינגליש קייק" דונאטס במגוון ציפויים - שוקולד, וניל, תות וסוכריות צבעוניות,
כמו כן, ניתן למצוא "סופגניות מיני" – במשקל של כ-45 גרם וכן סופגניות מופחתות קלוריות, אפויות בתנור (במקום טיגון בשמן), אשר ערכן הקלורי מגיע לכ-280 קלוריות. מחירים: סופגניה במילוי ריבת תות - 4 ש"ח, מיני תות - 3 ש"ח. סופגניה במילוי ריבת חלב - 4.5 ש"ח, מיני ריבת חלב - 3.5 ש"ח. יתר המילויים - 5 ש"ח; מיני - 4 ש"ח. דונאטס - 6 ש"ח.
- רשת מגה וסופר סנטר: הרשתות מציעות מגוון העשיר הכולל סופגניות בגדלים שונים - רגילות, גדולות ומיני ובמילויים מיוחדים כוללים: קרם טופי, ריבת חלב, אוכמניות, וניל, ושוקולד. וכן בציפויים מיוחדים כמו שוקולד ופונדנט. מחיר סופגניה רגילה בסופר סנטר: 2.49 ש"ח; מגה: 1.99 ש"ח. סופגניה גדולה בסופר סנטר: 2.99 ש"ח; במגה: 2.49 ש"ח. סופגניה במילוי מיוחד, בסופר סנטר: 3.49 ש"ח; במגה: 2.99 ש"ח.

כמה קלוריות יש בסופגניה אחת?

רגע לפני שלוקחים ביס, כדאי לדעת: ‏סופגנייה בינונית מכילה בין 400 ‏ל-500 ‏קלוריות תלוי במילוי ובציפוי. ‏בכל ביס כ-75 ‏קלוריות בממוצע. ‏הקלוריות הן קלוריות ריקות. ‏ללא ערכים תזונתיים. ‏הסופגנייה כשמה כן היא סופגת שמן.
רופאים מן המרפאה להשמנת יתר במרכז הרפואי זיו בצפת ממליצים לקראת החנוכה על מספר דרכים ופעילויות פיזיות על-מנת לשרוף את אותן 500 הקלוריות:
- 20-30 דקות ריצה בקצב בינוני
- 40 דקות של רכיבה על אופניים
- 60 דקות של משחק כדורסל
- גם שעה וחצי של עבודת בית מאמצת תביא לשריפה של אותן 500 קלוריות.
מהמרפאה להשמנת יתר מציינים כי חשוב לבצע פעילות פיזית בכלל ובמהלך חג החנוכה בפרט על-מנת לשרוף את הקלוריות המיותרות לזרז את קצב חילוף החומרים. השתתפות בפעילויות לכל המשפחה מחוץ לבית, הן דרך טובה לחוש את אווירת החג ולשרוף קלוריות. יש להתחשב בכמות המזון עתיר השומן שאוכלים בחג ולמצוא דרכים למזער בעזרת את כמות השומן שמכניסים לגוף.

מתכון קל להכנת סופגניות

מחפשים מתכון קל להכנת סופגניות? השף קונדיטור של רשת הקונדיטוריות "אינגליש קייק", מציע מתכון להכנת סופגניות אווריריות וטעימות:
מצרכים להכנת 20 סופגניות:
1 ק"ג קמח; 100 גרם מרגרינה/חמאה רכה; 150 גרם סוכר; 10 גרם מלח (כחצי כפית); 20 גרם שמרים יבשים; 2 ביצים; כוס וחצי מים פושרים; 1 כפית תמצית וניל; גרדה מתפוז אחד; גרדה מלימון אחד.
אופן ההכנה:
מערבבים במעבד מזון (בעזרת וו לישה) את כל החומרים, כ-8-10 דקות עד לקבלת תערובת בצק אחידה ולא דביקה. מניחים את הבצק בקערת המעבד, מכוסה בניילון עוד כ-15 דקות עד להכפלת נפחו. מחלקים את הבצק ל-20 כדורים יפים. את הכדורים מניחים על תבנית משומנת היטב במרווחים של 8 ס"מ זה מזה וממתינים לתפיחתם עד לקוטר של 10 ס"מ.
מחממים שמן ל-150 מעלות בכלי עמוק ומטגנים את הסופגניות, כ-4 דקות מכל צד או עד לקבלת צבע זהוב ומוציאים. מומלץ להזליף את המילוי בסופגניה בעודה חמה ולבזוק מעליה אבקת סוכר.

תאריך:  14/12/2006   |   עודכן:  14/12/2006
מועדון VIP להצטרפות הקלק כאן
פורומים News1  /  תגובות
כללי חדשות רשימות נושאים אישים פירמות מוסדות
אקטואליה מדיני/פוליטי בריאות כלכלה משפט
סדום ועמורה עיתונות
כל מה שידעת ולא העזת לשאול על הסופגניה
תגובות  [ 1 ] מוצגות  [ 1 ]  כתוב תגובה 
1
שלום לכם
חדגעעדה667  |  3/04/08 16:55
 
תגובות בפייסבוק
 
ברחבי הרשת / פרסומת
רשימות קודמות
הדר פרבר
לא נכנע ללחץ לפעול על-פי מסקנות ועדת בייקר-המילטון ולסגת מעירק
הדר פרבר
נחשד בתכנון פיגועים בחברות תעופה בריטיות    זוכה בשל חוסר ראיות, אך נשאר במעצר והואשם בזיוף מסמכים ובאחזקת חומרי נפץ
עידן יוסף
באיגוד הבנקים דוחים את הדוח שפרסמה עמותת "אמון הציבור" באשר לעמלות המופרזות והחריגות שגובים הבנקים
יפעת גדות
ארגון ה-FDA הודיע כי בכוונתו להרחיב את האזהרות לגבי תרופות נוגדות דיכאון בעקבות מחקרים שהראו כי התרופות העלו את הסיכון להתנהגות אובדנית    יצרני התרופות: האזהרות רק יביאו לעלייה במספר ההתאבדויות
יפעת גדות
שומנים לא רוויים יכולים למעשה להוריד את רמות הכולסטרול LDL
כל הזכויות שמורות
מו"ל ועורך ראשי: יואב יצחק
עיתונות זהב בע"מ New@News1.co.il