תרבות מעצבנת יש לנו. כל החגים שלנו עוסקים רק בבליסה נטולת רסן של מאכלים הזויים (גפילטע פיש) וקיום מנהגים הזויים אף יותר (לקנות 3 ענפים מכוערים ולימון בהמון כסף ולא לעשות אתם כלום בסוף). פלא אם כן שאנחנו רועים בשדות זרים ומאמצים את חגי הנכר? אז אחרי שאימצנו בחום רב חג שמטרתו היחידה היא לספק עבודה ליצרני הפרחים, השוקולד והקיטש לסוגיו (ולנטיין דיי), מן הראוי שנאמץ גם חג שתכליתו היחידה היא שתייה לא מרוסנת של ויסקי ובירה איריים: אחד בשביל הזוגות המאושרים להחליא, אחד בשביל הרווקים והרווקות המרירים. הכירו את סיינט פטריק - הפטרון הקדוש. מדובר בגיבורה הלאומי של אירלנד, שזכה בתואר על כך שהצליח להבריח את כל הנחשים באירלנד ולשכנע אותם לטבוע בים. פטריק הסתובב ברחבי אירלנד עם עלה תלתן בדש חולצתו ובעזרתו הטיף נצרות ועל כך מודים לו האירים בשירים, מחולות והרבה מאוד אלכוהול, ורצוי ירוק.
החג עצמו חל ביום שבת, ה-17.3, אולם החגיגות תחלנה כבר ביום חמישי ותמרחנה על כל סוף השבוע, בעידודן הנלהב של ענקיות הבירה גינס ומרפי'ס, שהחליטו להתייחס לעניין משל היה מדובר ביום העצמאות לפחות. שמח במיוחד צפוי להיות בברים האיריים השונים, כמו "
מולי בלומ'ס" ו"
ליאו בלומ'ס" בתל אביב, שם תקבלו 3+1 על הבירות, הנחות על הוויסקי ולהקות שינגנו מוזיקה אירית; להקות ינגנו גם ב
מרפיס במרינה הרצליה ובדבלין פאב, גם ב
סניף ברחובות וגם ב
סניף הרצליה. ב
טמפל בר בסינמה סיטי תנגן להקת "כחול" מוזיקה אירית אותנטית, לצד תבשילים איריים מסורתיים כגון קדירה אירית, תבשיל נקניקיות בקארי וקורן דוג, אותם רקח צחי בוקששתר.
אבל לא רק הברים האיריים הקלאסיים רוכבים על הגב של פטריק. לא פחות מ-120 פאבים ומסעדות ברחבי הארץ יצטרפו גם הן לחגיגה. דיילות של גינס יעברו בקרוב ל-70 בתי מרזח ברחבי הארץ, יאפרו את השותים ברוח החג ויחלקו להם חולצות וכובעים של גינס. מנגד, ב-60 הברים במדינה שמציעים מרפיס יקבלו הנוכחים פיינט (מעט יותר מחצי ליטר) מרפי'ס וצ'ייסר ג'יימסון ב-29 שקלים, בנוסף לדיילות שתגענה לחלק תופינים.
בנוסף לכל אלו, החליטו כמה מסעדות וברים ללכת צעד נוסף קדימה ולהציע ביום החג המקורי (שבת) תוכנית אומנותית משלהם לאירוע:
- בטמפטיישן בר יוצב נגן חמת חלילים, יוגשו הפתעות לכל מי שיבוא בירוק וצ'ייסר ג'יימסון יימכר ב-12 שקל לכל מי שישתה מרפי'ס מהחבית.
- במסעדת השקד מציעים ארוחה אירית לתוך הלילה - אנטריקוט 350 גרם עם גרטן ותפוחי אדמה לצד שוט ג'יימסון. הסעודה תלווה בכ-18 מנות פתיחה (ללא הגבלה) ולחמים טובים. 119 שקל לסועד.
- במארי ביסטרו בר יציעו אנטריקוט 300 גרם ברוטב מרסלה עם פירה ועלים ירוקים, לצד צ'ייסר ג'ימסון ו- 1/2 בירה אירית ב-99 שקל לסועד.
- בשדרה 34 יציעו מנה ראשונה לבחירה (פרגית בגריל על מצע פלפל קלוי וטורטיה צ'יפס ברוטב חרדל דבש, כבד עוף על מצע חלת בצל ועלי ביביי, ברוטב פירות יער ועוד) וקוקטייל ירוק ב-39 שקל.
- במסעדת המיט בר יוצעו נקניקיות תוצרת בית כמו נקניקיות איטלקיות - עם עגבניות מיובשות, פסטו צנובר ומוצרלה (54 שקל), נקניקיות כמהין, לבנה ופרמז'ן (59 שקל) ובירה סטלה ארוטאה (שהיא בכלל בלגית, אבל לא משנה) ב-12 שקל לבקבוק.
- בביסטרו לה סנטרל יוגש אנטריקוט 300 גרם, מיושן במקום עם ירוקים בגריל ופירה פסטו (ירוק, ירוק), לצד קוקטייל ירוק על בסיס מידורי. 119 שקל לסועד.
ומה אם אתם לא גרים בתל אביב? ראשית, כל הזין. שנית, יש גם לא מעט מקומות בפריפריה שהולכים לעשות שמח, החל מ"
דוריס בר" בקיבוץ אפיקים שעל שפת הכנרת, דרך "
בבצה" שבקיבוץ נגבה ו"
פאב הפטריה" בקיבוץ דן ועד ה"
דראפט" בבאר שבע, שיצבע בירוק ויחלק צ'ייסרים של בושמילס למכביר. כמו שזה נראה עכשיו, החל מיום חמישי תמצאו ליד כל ברז של גינס או מרפי'ס דיילת שתאיים לצבוע אתכם בירוק או דייל שינופף מולכם בעלה התלתן שלו (ולקראת אמצע הלילה כנראה שלא רק בו).