X
יומן ראשי
חדשות תחקירים
כתבות דעות
סיפורים חמים סקופים
מושגים ספרים
ערוצים
אקטואליה כלכלה ועסקים
משפט סדום ועמורה
משמר המשפט תיירות
בריאות פנאי
תקשורת עיתונות וברנז'ה
רכב / תחבורה לכל הערוצים
כללי
ספריה מקוונת מיוחדים ברשת
מגזינים וכתבי עת וידאו News1
פורמים משובים
שערים יציגים לוח אירועים
מינויים חדשים מוצרים חדשים
פנדורה / אנשים ואירועים
אתרים ברשת (עדכונים)
בלוגרים
בעלי טורים בלוגרים נוספים
רשימת כותבים הנקראים ביותר
מועדון + / תגיות
אישים פירמות
מוסדות מפלגות
מיוחדים
אירועי תקשורת אירועים ביטוחניים
אירועים בינלאומיים אירועים כלכליים
אירועים מדיניים אירועים משפטיים
אירועים פוליטיים אירועים פליליים
אסונות / פגעי טבע בחירות / מפלגות
יומנים אישיים כינוסים / ועדות
מבקר המדינה כל הפרשות
הרשמה למועדון VIP מנויים
הרשמה לניוזליטר
יצירת קשר עם News1
מערכת - New@News1.co.il
מנויים - Vip@News1.co.il
הנהלה - Yoav@News1.co.il
פרסום - Vip@News1.co.il
כל הזכויות שמורות
מו"ל ועורך ראשי: יואב יצחק
עיתונות זהב בע"מ
יומן ראשי  /  חדשות
קוקטייל יותר מדי, ומרגריטות התחילו ליפול למירב יזרסקי מהידיים היא קצת נלחצה, אבל איזי המלצר לקח את זה בהתאם לשמו ו-Santa-fe הצטיירה כמקום הנכון לשתות בו השפיצים של מדונה לקינוח רק השלימו את החוויה
▪  ▪  ▪
[צילום: סנטה פה]

לפני כמה שנים עבדתי משך תקופה מסוימת בממלכת ההיי-טק. למי שמכיר יותר ופחות, מדובר בסחר חליפין שבו תמורת משרדים מגניבים, יוגה וריקודי בטן אתה למעשה עובר לגור במקום העבודה (ועשוי אף לחסוך תשלום שכירות). כיאה לעובדים בחברת היי-טק מוכרת, נהגנו לפתוח את הבוקר בהזמנה ממוחשבת של ארוחת הצהריים ומה רבה היתה שמחתנו כאשר הגענו בשעה מספיק מוקדמת, נאמר 10 בבוקר, ועדיין לא הושלמו המכסות של המסעדות השוות. מדי פעם, כשתוקפים אותי געגועים לימים הזויים אלה, אני מוצאת את עצמי משוטטת במתחמי ההיי-טק הגדולים, ללא כרטיס הנחות לעובד, בניסיון להתעדכן בטרנדים החדשים.
כך היה ביום חמישי האחרון, כשהגעתי לרמת החייל אל מסעדת סנטה פה, המתמחה במטבח מקסיקני מודרני. אם השם נשמע מוכר, זה מפני שהסניף המקורי של המסעדה פועל בהצלחה כבר מספר שנים באילת. הסניף התל אביבי נפתח לפני מספר חודשים וללא ספק ידביק מהר מאד את הפער.
קשה להסביר עד כמה סנטה פה בולטת בשטח הסטרילי של רמת החייל. בשונה מהרבה מסעדות נחשבות הבוחרות לעצב את חלל המסעדה בצבעים חיוורים, העיצוב בסנטה פה הוא חלק בלתי נפרד מהחוויה. החלל הגדול של המסעדה עטוף בצבעי אדמה חמים: חום, אדום, זהב ושחור מלווים במוטיבים אינדיאניים ומקסיקניים המתקשרים עם הסועדים ברבדים רבים, לאו דווקא מודעים. אחרי שספגנו אנרגיה והתרשמנו מהצבעוניות המקומית, פתחנו את המסיבה בצמד מרגריטות קפואות בטעמי לימון ואשכולית אדומה.
איזי, המלצר המעולה, המליץ לנו על המנות הראשונות ובינתיים נשנשנו מקערת הנאצ'וס והמטבלים השונים. אט אט החלו המרגריטות לעלות לראש, כפי שניתן היה ללמוד ממחצית הכוס שהצלחתי לשפוך על השולחן. חוץ ממני, אף אחד לא התרגש וגם המלצר, בהתאם לשמו, לקח את זה באיזי.
למנות ראשונות הזמנו מנה של קלמארי פריך, מצופה ומטוגן המוגש עם מטבלי חרדל-חלפיניו ואבוקדו-בזיליקום (45 שקל), שלא היו חריפים מדי והחמיאו מאד לקלמארי. הזמנו גם מנת נתחי סלמון טירדיטו, סוג של קרפצ'יו סלמון טרי בתחמיץ ליים, צ'ילי, גי'נג'ר ושום, מנה שלא נשארה זמן רב בצלחת (39 שקל). גולת הכותרת של המנות הראשונות היא ללא ספק מנת כבד האווז במחבת בקונפיטורת בצל ומנגו טרי (59 שקל). מנה כל כך טעימה שאכלנו ממנה לאט כדי להתענג על כל נגיסה.
קשה היה לבחור מבין כל המנות העיקריות המוצעות בתפריט. דגים, בשר ופירות ים נראו כולם אפשרות ראויה לסעודה שכזו. בסופו של דבר הזמין בן זוגי קדירת פירות ים (79 שקל), הכוללת שרימפס, קלמארי ומולים טריים ואני בחרתי בגישה השמרנית והזמנתי סטייק אנטריקוט 300 גרם (89 שקל). למעט טעימות מנומסות שלקחנו זה ממנתו של זה, שמר כל אחד מאיתנו באדיקות על המנה שלו. היופי במנות המוגשות במסעדה הוא שילוב ההשפעות המקסיקניות והאמריקניות בתפריט, שהוא מספיק מיוחד כדי להביא אלינו את דרום אמריקה ויחד עם זאת לא להיות יותר מידי זר לחיך הישראלי.
חזיית השפיצים המפורסמת של מדונה לבית גוטייה, היוותה השראה לקינוח נפלא בשם מדונה ספיריט, הכולל שני קונוסים משוקולד לבן במילוי מוס שוקולד חלב ולבן (34 שקל). בנוסף, הזמנו כיפת שוקולד לבן שנחה בשלווה על קרמבל תפוחים חמים וטעים (32 שקל). אחרי שווידאתי שבעורקיי זורם מספיק שוקולד לבן, התחלתי לשקול תנועה בכיוון הבית. מי שמתקשה יותר, יוכל לעצור לדז'סטיף (משקה אלכוהולי של סוף הארוחה) על הבר, המופרד מאזור המסעדה.
הגעתי הביתה והתחלתי לעיין במודעות הדרושים. לא חסרות חברות באזור רמת החייל, לפחות לחלקן בטוח שיש הסכמים עם סנטה פה. עד הנסיעה הבאה למקסיקו או אפילו לאילת, סנטה פה היא הקוסמופוליטית הכי תוססת בעיר.

הכותבת היתה אורחת המסעדה.
Santa-fe - מטבח מקסיקני מודרני - הברזל 27 תל אביב, 03-7674625, 03-7674626
תאריך:  06/06/2007   |   עודכן:  06/06/2007
מועדון VIP להצטרפות הקלק כאן
ברחבי הרשת / פרסומת
רשימות קודמות
יהונתן דחוח-הלוי
מספר הפלשתינים שנהרגו בידי אחיהם ממשיך להיות גבוה מאלה שנהרגו בעימותים עם צה"ל    ארגון פלשתיני לזכויות אדם מדווח, כי בחודש מאי נהרגו 82 פלשתינים באירועים אלימים, מתוכם 59 בסכסוך בין חמאס לפתח
רחל אלג'ים
איפה הייתי כשהתחתנתם, מה מרגישים כשאוהבים ואיך עושים קסמים    לכבוד שבוע הספר קבלו חמש המלצות לספרי ילדים על פיות, רגשות ואהבות
הדר פרבר
גייטס השתתף בטקס בבית הקברות נורמנדי האמריקני, בו קבורים 9,387 בני אדם שרובם איבדו את חייהם ב-6 ביוני 1944 בקרב שהוביל למיגור הנאצים ולסופה של המלחמה
אריאל שמידברג
הנשק הוחרם, אולם שישה אנשי חיזבאללה במשאית שוחררו    המשלוח כלל רקטות מסוג "גראד" ותחמושת לנשק אוטומטי
עידן יוסף
השימוע התנהל במסגרת יומיים מרוכזים שערכה המועצה    רוב הגופים העדיפו לקיים את השימוע בכתב
כל הזכויות שמורות
מו"ל ועורך ראשי: יואב יצחק
עיתונות זהב בע"מ New@News1.co.il