כבר הרבה זמן שאני מפנטזת על ה"דים סאם". שנתיים חלפו להם מאז המעבר מקינג ג'ורג' לאלנבי ועדיין לא ייצא לי להיכנס. השבוע סוף סוף שמתי את פעמיי למקום וצירפתי לחגיגה אורחת שידעה איזה דים סאם או שניים בחייה.
איך שנכנסים למקום מבחינים במסכים שצמודים לכל שולחן ושולחן ומעוררים את הסקרנות שלנו. נצמדנו לשולחן הצמוד לחלון ועינב השתלטה באלגנטיות על המסך. אסטרולוגיה, נומרולוגיה, בדיחות, הזמנה לצ'ט עם שולחנות אחרים, הזמנת המלצרית לשולחן דרך המסך ומה לא. בעתיד, ניתן יהיה אפילו להזמין את המנות ישירות מהמחשב. איך אבא שלי היה אומר: "לוקסוס, פשוט לוקסוס".
תפריט עסקיות חדש עומד בפתח, בין 25 שקל ל-90 שקל, ושווה לכל כיס. אנחנו הסתחררנו מהמבחר המקומי וחרגנו בהרבה מתפריט העסקיות רק בכדי שנוכל להשוויץ כאן, מול כל גרגרני ישראל, במנות הנפלאות שהמטבח רוקח.
שימו לב לפתיחים! ספריבס בקרמל תפוזים וג'ינג'ר (40 שקל) בנוסח סיני, וטוב - טוב זה לא מילה - צלעות עסיסיות ורכות שרק ממחשבה חוזרת עליהם, כל הפה שלי מתעורר. מנה פיקנטית שאסור לדלג עליה אם אין לכם אלוהים. פטריות שמפיניון מאודות וממולאות גבינות וטרגון (34 שקל) היוו פתיח קליל טעים, לאלגנטיים שבינינו ובין לבין, עינב לגמה לה מיץ תפוחים טבעי ואיימה עליי במזלג לרשום עליו "מיץ מעולה וגם עשיר בוויטמינים". הבטחתי לרשום (ורשמתי), המזלג הורד וגלשנו לגזרת הדים סאם.
3 בחירות מתפריט מנות הדים סאם עולות 75 שקל וכל "מנה" מונה 3 כיסונים. נעזרנו במלצר החביב ובחרנו 3 סוגים: הראשון ממולא בשו מאי שרימפס וקלמארי וכל כך טעים, שהבעיה היחידה שלו היא שיש רק 3 כיסונים. השני, באו בקר פטריות ובצל ירוק, נפלא, ומשלב פשטות עם אנינות. השלישי, שו מאי אווז מעושן עם אפונה ופטריות שיטאקי. הפחות טעים מהשלושה ועדיין לא נשאר אפילו כיסון אחד מיותם בצלחת.
לסועדים הרעבים באמת (דים סאם זה דבר נפלא, אבל קשה לי להאמין ש-3 כיסונים ישביעו אדם רעב), ישנן אופציות רבות: נודלס בקומבינציות מגוונות, מנות מהגריל במחיר סביר וזה לפני שבדקתם את העסקיות. אה ויש גם סושי, אבל אי אפשר להגיע להכל בפעם, באמת שניסינו...
כל כך נעים במקום - המוזיקה, האווירה - עד שלא שמנו לב ועפו להן 3 שעות. תאורת הצהריים של החוץ התחלפה בתאורת ערב והמקום קיבל אופי סתווי יותר ואינטימי, על אף החלל הגדול. מסרבות להאמין שאנחנו בשלב האחרון של הערב, קראנו למלצר דרך המסך המשעשע והזמנו כדורי בצק אורז מאודים במילוי ערמונים וחמאת בוטנים ומצופים בקוקוס (35 שקל). מקורי ומעניין, אבל מחוויר לעומת ההימלאיה על מצע אספרסו (35 שקל) - קינוח, שמלבד שמו, מערבי למהדרין וטעים בטירוף.
טוב אני את שלי אמרתי. עכשיו תורכם. אותי תוכלו למצוא שם בקרוב מנסה את כל מה שלא הספקתי וחוזרת על החומר מאתמול.