אפילו עשר אצבעות לא הספיקו לי בכדי למנות את מספר האנשים בסביבתי ששאיפתם הגדולה הינה גידול עגבניית שרי במרפסת ביתם. אז הנה, בשורה חגיגית לכל אותם שאפתנים שבמקום עגבניית שרי הצליחו לגדל איזה גבעול מרענן ואף עשו לו היכרות עם כל באי הבית.
אז אם גם אתם מגדלים חובבים אשר מנצלים את סביבתם הטבעית לריפו ועיסוק בגידול ירקות ותבלינים אורגניים הנה לכם
כמה כללים חשובים:
בגידול ירקות ותבלינים בסביבת המגורים מומלץ להקפיד לטפל בהם בדרך אורגנית. הירקות והתבלינים יגיעו בסופו של דבר לשולחננו וכדאי שלא לזהם אותם בחומרים כימיים שיפגעו בבריאות בני המשפחה ובמיוחד בילדים ונשים בהריון. גידול תבלינים מגדיל מטבע הדברים את צריכתם ולכך יש ערך בריאותי רב, אולם זאת כמובן בתנאי שהם גודלו כהלכה.
לדברי דוד בר, אגרונום במשתלות גבעת ברנר, מי שחושק בגידול וטיפוח של ירקות בשטח הבית אינו זקוק לשטח קרקע שיוקצה לצורך גינון. גם חובבי גינון עירוניים יכולים לגדל ירקות במרפסת הביתית באדניות ובעציצים, אך חשוב להתייעץ במשתלות לגבי כמות האור שהירקות נחשפים אליה.
מומלץ לשתול את הירקות בסוף החורף לקראת האביב, מוסיף בר. מאחר שתקופה זו היא התקופה הטובה ביותר להתבססות בקרקע של שתילי הירקות הצעירים. הירקות הקטנים זקוקים לאדמה הרטובה והטמפרטורות הנמוכות יחסית שמאפיינות את עונת החורף. אם נשתול את הירקות בתקופה מאוחרת יותר החום והקרקע היבשה יפגעו בהתפתחותם.
כדי לשמור על גידולים בריאים ללא שימוש בריסוס כימיקלים ודישון, עלינו להקפיד ולהעשיר את מצע הגידול בקומפוסט אורגני. התבלינים ברובם עמידים באופן טבעי נגד מזיקים ומחלות.
אז רוצו אל מרפסת ביתכם ובידקו אם יש מספיק מקום להקים חממה קטנה לגידולים. ולכל אותם שאפתנים שלא צלחו את משימת עגבניות השרי, גם הגבעול נראה טוב...