תחילת שבוע מייגעת למדי עברה על כוחותינו, מסוג השבועות שהימים מתמזגים בהם ובסוף לא מצליחים להבין לאן בעצם נעלם סוף השבוע. הקור והגשם לא תרמו למצב הרוח העגמומי והחלטנו לא להתעצל ולצאת קצת מהבית, לשנות אווירה. היעד הנבחר, הגנס, הוא בית קפה ומסעדה הממוקם בין רמת השרון לתל אביב, בסמוך לכפר הירוק. המקום פועל מזה כשלושה חודשים וכבר סומן כמקום שמטפח קהל לקוחות חוזרים, ובצדק.
את הגנס לא פגשתי באופן אישי, אבל רק ממבט ראשון במקום הקרוי על שמה, אין לי ספק שהיא מתגוררת בארץ הפלאות. דלתות עץ גדולות ומרשימות ניצבות בפתחו של החלל הגדול והמעוצב, שהוא לב המקום. העיצוב שונה ואלגנטי, בסגנון שהצעירים יותר יזהו כ"שאבי שיק" (shabby chick) ולצעירים ברוחם עשוי להזכיר את ה"פראסים" של פעם. תקרות גבוהות הנתמכות בקורות עץ כבדות, ריהוט עץ, וילונות תחרה וטאפטים של שושנים פורחות יוצרים אווירה רומנטית ונעימה. אני הכרזתי שאני עוברת לגור שם עוד לפני ששתיתי מים. בחלקו האחורי של המקום מתגלה חצר רחבה ומטופחת, עם שמשיות לבנות שממתינות לאביב ועצי הדר חגיגיים.
בהגנס הבינו, ככל הנראה, את הדחף שעשוי להביא אורחים כמוני לארוז מזוודה ולהתנחל ולכן ניתן למצוא בתפריט הצעות מפתוח לארוחות בוקר, צהריים וערב. בן הזוג שלי, שהיה מעט מופתע מהתלהבות היתר, התחיל לחשוש שמרוב הדגש על אווירה, לא יהיה לו בכלל מה לאכול. הצצה בתפריט הפיגה את החששות. מבחר יפה של מנות נותן מענה כמעט לכל גחמה, רעב ככל שהיה הסועד.
במקום להתמלא ממנה או שתיים, בחרנו במגוון רחב למדי של טעימות מכל טוב התפריט. את סעיף הטאפסים ייצגו בכבוד ברבוניות מטוגנות, שרימפס טמפורה, קלמארי מטוגן ולחמא עג'ון, שהוא מאפה עם בשר כבש קצוץ. את הלחמים והפוקאצ'ות מכינים במקום בטאבון שמפיץ ניחוחות של עוד. מחירי הטאפאסים הם 55 שקל לקומבינציה של שלושה, ואם אתם ממש מאופקים, 20 שקל לצלוחית בודדת. כמנת מעבר לפני המנות העיקריות, התפנקנו עם מרק ערמונים ובטטה עם פרמזן (32 שקל), שהיה לא פחות מאלוהי. מנה שרק הארומה שלה עשויה להתחרות עם הטעם המעודן שלה.
מי שזוכר את המשחק ים-יבשה, יוכל להשתמש בכישוריו כדי לטעום גם בשרים וגם פירות ים באותה ארוחה. היישר מן הים עלתה קדירה של שרימפס, קלמארי, סרטנים ומולים (89 שקל), ששחו ברוטב מחמיא, אך לא דומיננטי מדי. נגסנו גם בצלעות טלה בעשבי תיבול טריים ושום קונפי (110 שקל), מנה המוגשת עם רוטב סודי, שלא הצלחתי לפענח את צפונותיו.
הארוחה שלנו הייתה כה מקסימה, שאפילו לא נזקקנו לטיפה של יין לצידה. בנוסף, היו הרבה מנות נוספות שעשו רושם מעניין ושננסה בהזדמנות קרובה לעמוד על טיבן. בממלכת הקינוחים, נרשמה התלהבות מהקרם ברולה (25 שקל), אני אהבתי במיוחד את אוסף הפטיפורים של הגנס (28 שקל), הנאפים במקום.
הממלכה הקסומה של הגנס טומנת בחובה הבטחה לבילוי שלו, נעים ואיכותי. תשומת הלב לכל פרט ניכרת החל בעיצוב המנות, דרך הסטנדרטים הגבוהים של הניקיון וכלה, סלחו לי, בשירותים. המנות מדויקות ולא מתחכמות, המחירים הוגנים והאווירה רגועה ומחבקת. אנחנו עוד נחזור, והפעם עם ארגזים לפריקה.