זה זמן רב שאני מתפעל מהמהפך שעבר נמל תל אביב בשנים האחרונות. רק לפני שנים ספורות עיי החרבות שהיו סדורים בצורה של האנגרים חלודים כיסו את האופק והעניקו למקום תחושה של אזור תעשיה בברלין לאחר הפצצה של בעלות הברית. מאז נבנתה טיילת חדשה ורחבה מעץ, ההאנגרים פינו את מקומם לשורות של חנויות נוצצות, ברים צצו כמו פטריות שיטאקי אחרי גשם גרעיני וגם הצד הקולינארי לא נפקד.
מסעדת סושי ריפבליק, שנפתחה לא מכבר, ממוקמת בתחילתו של רחוב התערוכה (מול "אגאדיר") ומתעתדת למלא את המשבצת היפנית-אסיאתית בתוך מגוון האפשרויות שיש לאזור להציע.
הגענו למקום בשעות הערב המאוחרות של יום ראשון, את פנינו בכניסה קיבל דרקון אדום גדול הקיר שמעל לבר. רק לאחר שהתיישבנו בשולחן ובחנו שוב ושוב את הדמות נפל לנו האסימון כי מדובר במפת יפן הנחה במאוזן (לי, דרך אגב, זה היה ברור מהרגע הראשון). החלל הפנימי והלא גדול של המסעדה מעוצב בסגנון פופ-ארט יפני וחובק בתוכו מספר שולחנות ובר קטן ואינטימי, ואילו השולחנות בחוץ פונים למגזר שמעדיף את הבריזה (ויש כזאת, לכל הרוחות) ואת ההמולה האנושית שיש לנמל להציע בשעות הערב. אנחנו, כאמור, הלכנו על הבפנוכו.
התפריט של סושי ריפבליק כולל מנות רבות שאינן סושי, חלקן מוכרות כמו מרק המיסו ושיפודי עוף - יקיטורי, וחלקן מוכרות פחות כגון שניצל בקר בציפוי פנקו ובליווי פירה ווסאבי ופטריות טמפורה. בתחילה בחרנו במוכר, ולמנות ראשונות הזמנו מרק בטטה עם חלק קוקוס, ג'ינג'ר כוסברה ובוטנים (25 שקל), שיחד עם הסאקה החם שהוגש לנו לשולחן היווה פרומו טעים ומחמם למנת הדים סאם שהוגשה בכלי אידוי והורכבה מכיסונים עם עוף בקר וירקות (33 שקל) ולנתחי טונה צרובה במעטפת תבלינים אסיאתית (29 שקל), מנה מצוינת ומעודנת טעמים.
תפריט הסושי מכיל בחירות מרובות ובראשן הסושי המיסיונרי, שניתן לשלב בו מרכיבים צמחוניים כגון אספרגוס, טמאגו (חביתה יפנית), קנפיו (דלעת כבושה) ועוד רבים אחרים, כמו גם מרכיבים מן הים כמו: בשר סרטנים, סלמון, טונה אדומה וצלופח מעושן.
למרות שבדרך כלל אנחנו משתדלים להצמד לסושי הקלאסי-מסורתי, בעצלותנו (שתתברר כברכה) החלטנו להימנע מההתלבטויות הקבועות והוויכוחים הבלתי נלאים בנושא ההרכב ובחרנו באופציות הספיישל אינסייד אאוט על בסיס דגים, שהוצעו בתפריט במחיר אחיד של 32 שקל לרול. הזמנו "קרייזי שרימפס", רול של שרימפס טמפורה, קנפיו ועירית שעטוף באבוקדו; "וויט מאקי" - בס צרוב וגבינת שמנת עטופים בבס וטוביגו; ואת ה"ספיישל ריפבליק", רול של שרימפס טמפורה, פקאן סיני, גזר ומיונז דבש לימון. ההגשה המרשימה היוותה חלק בלתי נפרד מהתחושה שכל מה שעלה על השולחן נעשה עם השקעה ומחשבה - גם בצד הויזואלי וגם מבחינת המרכיבים האיכותיים והטריים. ההפתעה הגדולה של הערב הייתה ללא ספק ה"ספיישל ריפבליק", ששילב בהצלחה רבה את הפקאן הסיני והעניק טוויסט מעולה לטווח הטעמים המוכר של הסושי. את כל אלה ליווינו בסיבוב כפול של שיכר שזיפים - צ'ויה (25 שקל לכוסית).
למנה אחרונה חלקנו את "נקודת שוקולד", קרם וניל עם שוקולד חלב, מנוקד בכדורי שוקולד קראנצ'י (37 שקל), שסתם סופית את הגולל על הרעב הכבד שהגענו עימו. עם המחירים הסבירים והשרות המצויין מהווה סושי ריפבליק אופציה קולינארית מרנינה בברלין המתחדשת.