X
יומן ראשי
חדשות תחקירים
כתבות דעות
סיפורים חמים סקופים
מושגים ספרים
ערוצים
אקטואליה כלכלה ועסקים
משפט סדום ועמורה
משמר המשפט תיירות
בריאות פנאי
תקשורת עיתונות וברנז'ה
רכב / תחבורה לכל הערוצים
כללי
ספריה מקוונת מיוחדים ברשת
מגזינים וכתבי עת וידאו News1
פורמים משובים
שערים יציגים לוח אירועים
מינויים חדשים מוצרים חדשים
פנדורה / אנשים ואירועים
אתרים ברשת (עדכונים)
בלוגרים
בעלי טורים בלוגרים נוספים
רשימת כותבים הנקראים ביותר
מועדון + / תגיות
אישים פירמות
מוסדות מפלגות
מיוחדים
אירועי תקשורת אירועים ביטוחניים
אירועים בינלאומיים אירועים כלכליים
אירועים מדיניים אירועים משפטיים
אירועים פוליטיים אירועים פליליים
אסונות / פגעי טבע בחירות / מפלגות
יומנים אישיים כינוסים / ועדות
מבקר המדינה כל הפרשות
הרשמה למועדון VIP מנויים
הרשמה לניוזליטר
יצירת קשר עם News1
מערכת - New@News1.co.il
מנויים - Vip@News1.co.il
הנהלה - Yoav@News1.co.il
פרסום - Vip@News1.co.il
כל הזכויות שמורות
מו"ל ועורך ראשי: יואב יצחק
עיתונות זהב בע"מ
יומן ראשי  /  חדשות
צביקה פישר מדרים עד למסעדת ערמונים הנודעת שבמושב סגולה, ומרגע המפגש עם הטאבון שמח לגלות שהיה שווה לגמוע את הקילומטראז' כל כך שמח, שהוא בוחר להשתמש בביטויים כמו "בת-טעם" בחיינו
▪  ▪  ▪

השבוע ישבנו עם חברים בבית קפה. אחרי השיחות הרגילות על מה חדש, לאן באירופה מפנטזים שטסים בחופש הקרוב (ובסוף נשארים בבית) ועל איזה עסק פותחים כדי לעשות את המליונים (אבל בסוף נשארים בעבודה הרגילה שלנו), התחלנו להשוות. הכי כיף עם חברים זה להשוות. למי יש יותר (בלאגן בבית), של מי יותר גדול (הדיסק און קי) ומי באמת מאושר (מזה שמכבי כל הזמן מפסידים).
כשסיימנו להשוות דברים ברומו של עולם, עברנו לנושאים הבאמת חשובים - מסעדות. זוג אחד סיפר על מקום מדהים לשבת בו לארוחות בוקר בחוץ, כי יש המון דשא ושולחנות מתחת לעצי הדר. זוג אחר דיבר על מסעדה בלב תל אביב שהכי כיף לחסות בה תחת הגזיבו החיצוני. חבר נוסף (כן, זה ההוא שאף פעם לא בזוג), אמר שהוא הכי נהנה במקום הזה שהוא לא זוכר את שמו אבל הכל שם מעץ וזה נותן אווירה מיוחדת. בשלב שכל העיניים הופנו אלינו, כי תמיד מצפים מאיתנו להמלצה של החודש, הפצצנו עם "ערמונים".
בערמונים, מסעדת שף במושב סגולה (ואל תטעו - לא מדובר בצומת סגולה כי אם במושב סגולה שליד קריית מלאכי), יש את כל מה שציינו חברינו, ויותר. "איך יכול להיות הכל?" הם שאלו. "פשוט מאוד", ענינו, ופרשנו בפניהם את התיאור הבא: נסיעה לסגולה גובה בסביבות 45 דקות נסיעה מאזור המרכז, מספיק זמן כדי להפוך את הרעב מרעב כבד לצבע אדום; אחרי שחונים, הכניסה למסעדה עצמה עוברת על גשרון שמשני צידיו מפלים קטנים הזורמים על חלוקי נחל, ובכך מתחיל המיסוך המתבקש בין כל מה שעבר עליכם עד היום לבין הערב המהנה שתעברו מעכשיו. בדרך לאזור הישיבה הפנימי חולפים על פני מרבדי דשא גדולים עליהם מפוזרות פינות ישיבה רבות, חלקן בתוך פרגולות גזיבו, חלקן בשולחנות משפחתיים גדולים והשאר בפינות רומנטיות ואינטימיות.
ברור שכל זה נשמע טוב, אבל לא מספיק כדי להביא אתכם עד למקום שכביש 6 נגמר בו. הרי אם באים, אז באים לאכול, וכדאי שהאוכל יהיה שווה את הנסיעה. ובכן, אלמנט אחד עיקרי הופך את הכל למשתלם בערמונים - הטאבון. טאבון ענקי בו נעשות מירב המנות מנפיק דברים פשוט מדהימים. למשל, לחם הבית שמגיע קריספי מאין כמוהו וכמוהו עוד כמה מנות שנגיע אליהן. רק בגלל שצריך לאכול ראשונות לפני עיקריות, הרגענו קצת את הבטן עם סלט אגסים שויניגרט הנענע שתיבל אותו היה מצוין (44 שקל), בסיוען של מנת ברבוניות טריות וקריספיות (49 שקל) ומנת פטה כבד (44 שקל), שהייתה נחמדה ולא יותר. אני מעדיף את הפטה שלי רך ונימוח ופחות גס ומחוספס, אבל לפחות מימדיו הבהירו לנו שבערמונים אוהבים לפנק בגודל של המנות.
עניין הגודל חזר על עצמו גם בעיקריות - 550 גרם של פריים ריב (129 שקל) ו-800 גרם של מוסר ים שלם בטאבון (120 שקל), הם ללא ספק גדלים אימתניים למנות אישיות. הבשר היה שומני, עסיסי ותובל היטב, כלומר במלח ופלפל בלבד. הדג הוגש בצורה מיוחדת כל כך, שהפכה אותו למסמר הערב - בעשרים הדקות שעברו מהרגע שקיבלנו אותו ראינו עוד 4 מנות זהות יוצאות לשולחנות סמוכים. זה גם בערך פרק הזמן שעבר עד שהצלחנו להשתלט על רבע ממנו, פשוט כי ב-800 גרם דג יש ה-מ-ו-ן בשר. הסטייק עבר צריבה בטאבון והדג נאפה בו לחלוטין, מה שהעניק לשניהם בת-טעם מיוחדת מאוד. האמינו לי שזה היה מוצלח ביותר, אחרת לא הייתי משתמש במונח בת-טעם.
למותר לציין שבשלב זה כבר היינו חצי מעולפים ושקלנו ברצינות הזויה לקחת צימר באזור. אבל אז, איזה ריח חצי-מוכר שהתחיל למלא את החלל העיר אותנו לגמרי. היה זה הוואפל בלגי (40 שקל) שהגיע לשולחן. אימתני גם הוא בגודלו, כיסה אותו רוטב טופי קרמלי טעים שכזה, כדורי גלידה והררים של קצפת. זו היתה באמת ובתמים מנת הוואפל הבלגי הטובה ביותר שאכלנו אי פעם.
יצאנו לדרך חזרה הביתה עם חיוך גדול ובטן מלאה. בפעם הבאה נבוא לארוחת בוקר ואם אותה החוויה תחזור על עצמה, אין ספק שהמקום יהפוך להיות נווה המדבר הדרומי שלנו.

תאריך:  28/05/2008   |   עודכן:  28/05/2008
מועדון VIP להצטרפות הקלק כאן
ברחבי הרשת / פרסומת
רשימות קודמות
מחלקה ראשונה
13 הצביעו נגד הבקשה ורק 7 בעד    שרוני: נעתור לבג"צ    זיו: הוועדה אמרה את דברה
ראובן לייב
בפורום, מטעם המרכז הישראלי לניהול, תועלה דרך חדשה ונועזת לעתיד מבטיח, המכונה "אסטרטגיית האוקיינוס הכחול". אסטרטגיה זו מבוססת על שישה עקרונות שכל חברה יכולה לאמץ לעצמה, על-מנת להשאיר את המתחרים הרחוק מאחור ולעורר ביקוש חדש לחלוטין
דוד רוזנטל
הג'מוס והמושך בקולמוס, הצמד הקולינארי הסקפטי ובעל קיבות הפלדה, מוצאים עצמם ממליצים בלי קושי על אושי אושי בהרצליה פיתוח, בעיקר בגלל הילה – המלצרית המופלאה שהבינה לקיבתם
חיים חצב
שלוש שנים, אחרי שהוקם מתקן ביוב מרכזי ליד חורשת "ברוס מקנזי" שבגליל התחתון, החליטו להעבירו ליער בית קשת, בתנאי שיתקבלו כל האישורים
גלית יצחק
ברוורמן והסופר עמוס עוז קיבלו השבוע מאוניברסיטת בן-גוריון תואר ד"ר לאות כבוד    ברוורמן קיבל את התואר "על פועלו לפיתוח באר שבע והנגב, לקירוב הפריפריה למרכז וכו'"    עבור עוז זו היתה ההוקרה השנייה בתוך שבוע ממוסד אקדמי בישראל
כל הזכויות שמורות
מו"ל ועורך ראשי: יואב יצחק
עיתונות זהב בע"מ New@News1.co.il