X
יומן ראשי
חדשות תחקירים
כתבות דעות
סיפורים חמים סקופים
מושגים ספרים
ערוצים
אקטואליה כלכלה ועסקים
משפט סדום ועמורה
משמר המשפט תיירות
בריאות פנאי
תקשורת עיתונות וברנז'ה
רכב / תחבורה לכל הערוצים
כללי
ספריה מקוונת מיוחדים ברשת
מגזינים וכתבי עת וידאו News1
פורמים משובים
שערים יציגים לוח אירועים
מינויים חדשים מוצרים חדשים
פנדורה / אנשים ואירועים
אתרים ברשת (עדכונים)
בלוגרים
בעלי טורים בלוגרים נוספים
רשימת כותבים הנקראים ביותר
מועדון + / תגיות
אישים פירמות
מוסדות מפלגות
מיוחדים
אירועי תקשורת אירועים ביטוחניים
אירועים בינלאומיים אירועים כלכליים
אירועים מדיניים אירועים משפטיים
אירועים פוליטיים אירועים פליליים
אסונות / פגעי טבע בחירות / מפלגות
יומנים אישיים כינוסים / ועדות
מבקר המדינה כל הפרשות
הרשמה למועדון VIP מנויים
הרשמה לניוזליטר
יצירת קשר עם News1
מערכת - New@News1.co.il
מנויים - Vip@News1.co.il
הנהלה - Yoav@News1.co.il
פרסום - Vip@News1.co.il
כל הזכויות שמורות
מו"ל ועורך ראשי: יואב יצחק
עיתונות זהב בע"מ
יומן ראשי  /  חדשות / מבזקים
הסיבה: זמן ההובלה הרב של ירקות ופירות טריים גורם להם לאבד חלק ניכר מערכם התזונתי
▪  ▪  ▪
מזינים פחות [צילום: פלאש 90]

מחקר חדש גילה כי הערך התזונתי של ירקות קפואים אינו נופל ואף עולה על זה של ירקות טריים. על-פי המחקר, שנערך באוניברסיטת שפילד האלם, זמן האכסון הרב שירקות טריים עוברים בדרכם מהשדה אל החנויות גורם להם לאבד חלק ניכר מערכיהם התזונתיים. לעומת זאת, ירקות כמו אפונה, אשר מוקפאים שעות ספורות לאחר הקטיף, שומרים על מרבית הוויטמינים והמינרלים שבהם.
החוקרים הדגישו כי לעתים, ירקות ופירות אשר משווקים כטריים, מאוכסנים שבועות ואף חודשים במחסנים לפני שהם מגיעים אל הצרכן. על-פי המחקר, עוברים בממוצע כשבועיים מרגע הקטיף ועד הגעת המוצרים אל מדפי רשתות השיווק. פרק זמן כזה עלול להיות משמעותי בירקות כמו שעועית ירוקה, אשר מאבדת 77% מויטמין ה-C שבה בשבוע הראשון שלאחר הקטיף.
המחקר נעשה במטרה לעזור למועצות המקומיות בבריטניה לבחור את המרכיבים הראויים ביותר להסעדה בבתי הספר. לא מן הנמנע כי התוצאות המפתיעות ישפיעו גם על הצרכנים הביתיים, הנוטים להעדיף ירק טרי מתוך מחשבה שהוא בריא יותר.

תאריך:  13/09/2009   |   עודכן:  13/09/2009
מועדון VIP להצטרפות הקלק כאן
פורומים News1  /  תגובות
כללי חדשות רשימות נושאים אישים פירמות מוסדות
אקטואליה מדיני/פוליטי בריאות כלכלה משפט
סדום ועמורה עיתונות
ירוקים מקנאה: ירק קפוא מזין כמו טרי
תגובות  [ 0 ] מוצגות  [ 0 ]  כתוב תגובה 
 
תגובות בפייסבוק
 
ברחבי הרשת / פרסומת
רשימות קודמות
מאיה שני
גרג דוסון מספר את סיפורה המופלא של אמו ששרדה את מלחמת העולם השנייה בזכות כשרונה המוסיקלי הנדיר
עופר וולפסון
הסתכם בכ-3.2 מיליארד דולר באוגוסט לבדו    מדובר בשיפור אדיר בייצוא, לאחר ירידה של 0.4% בחישוב שנתי ברבעון מרס-מאי    ייצוא הטכנולוגיה עילית הציג הגידול הרב ביותר
סיון בראימן
פרופ' ישעיהו (שי) ארקין מונה לתפקיד    נשיא האוניברסיטה: "פרופ' ארקין הוא מדען שהחלק האינטגרטיבי והרב-תחומי דומיננטי בעבודתו"
גלית יצחק
כך עולה ממחקר שערכה הקרן לנפגעי טרור בסוכנות היהודית    הנפגעים מתמודדים בחיי היומיום עם קשיים כלכליים, חברתיים ונפשיים
עופר וולפסון
יו"ר הוועד המכהן נבחר בבחירות ביום חמישי לכהונה חוזרת ברוב של 90%    תורג'מן: "אישור ותמיכת העובדים לקראת המאבקים המתוכננים לנו בקרוב"
כל הזכויות שמורות
מו"ל ועורך ראשי: יואב יצחק
עיתונות זהב בע"מ New@News1.co.il