X
יומן ראשי
חדשות תחקירים
כתבות דעות
סיפורים חמים סקופים
מושגים ספרים
ערוצים
אקטואליה כלכלה ועסקים
משפט סדום ועמורה
משמר המשפט תיירות
בריאות פנאי
תקשורת עיתונות וברנז'ה
רכב / תחבורה לכל הערוצים
כללי
ספריה מקוונת מיוחדים ברשת
מגזינים וכתבי עת וידאו News1
פורמים משובים
שערים יציגים לוח אירועים
מינויים חדשים מוצרים חדשים
פנדורה / אנשים ואירועים
אתרים ברשת (עדכונים)
בלוגרים
בעלי טורים בלוגרים נוספים
רשימת כותבים הנקראים ביותר
מועדון + / תגיות
אישים פירמות
מוסדות מפלגות
מיוחדים
אירועי תקשורת אירועים ביטוחניים
אירועים בינלאומיים אירועים כלכליים
אירועים מדיניים אירועים משפטיים
אירועים פוליטיים אירועים פליליים
אסונות / פגעי טבע בחירות / מפלגות
יומנים אישיים כינוסים / ועדות
מבקר המדינה כל הפרשות
הרשמה למועדון VIP מנויים
הרשמה לניוזליטר
יצירת קשר עם News1
מערכת - New@News1.co.il
מנויים - Vip@News1.co.il
הנהלה - Yoav@News1.co.il
פרסום - Vip@News1.co.il
כל הזכויות שמורות
מו"ל ועורך ראשי: יואב יצחק
עיתונות זהב בע"מ
יומן ראשי  /  חדשות
נכון שבבאר שבע אין ים, אך מסעדת דגים דגים המקומית משכיחה את העובדה המצערת הזו ערן ג'זבי מילא פיו דגים ונהנה מכל רגע
▪  ▪  ▪
[צילום: דגים דגים]

"אצלנו במשפחה מאוד אוהבים להתווכח על אוכל". כך הצהיר בפני מאיר ארביב, הבעלים והמנהל של מסעדת 'דגים דגים' בבאר שבע. מסתבר שהווכחנות הזו משתלמת, אם לשפוט לפי המנות המוגשות אצלו במסעדה. מאיר, בנוסף למסעדנות, גם מתכנן מערכות גידול דגים וגם מפעיל את חנות הדגים הצמודה למסעדה, ממנה מגיעים כל הדגים הטריים שנצלים בה. במהלך 26 שנותיו בתחום, צבר מאיר אינספור מתכונים וגם כמה סודות צלייה ייחודיים (פרטים בהמשך).
כשפוסעים במורד רחוב ההסתדרות בבאר שבע, ריח הפלאפל והשיפוד מתערבבים עם פליטת האוטובוסים העוזבים את התחנה המרכזית, וצפירת מכוניות וקרקושי כיסאות אלומיניום ממלאים את האוזניים. קשה שלא לקבל את אותה התחושה של חייל החוזר לבסיס ביום ראשון בבוקר. תחושה זו נעלמת מיד עם הכניסה לפתח המסעדה, מתחת לשלט הכחול עם דג הפסיפס הענק הנרדף על-ידי שני ציידים (פרטים בהמשך).
זוגתי ואני נכנסנו למסעדה וכאילו צללנו לתוך המים הצוננים של מפרץ אילת. חלל גדול שקירותיו מעוטרים בציורי קיר של מעמקי הים האדום וחופי סיני (מעשי ידיו של מאיר), קירות האבן משובצים בקונכיות ואור כחול עדין בוקע מזוויות התקרה. מהרמקולים מגיע פסקול ים תיכוני עדין הכולל את דלידה, זורבה היווני ואדית פיאף.
התיישבנו והזמנו שתי כוסות לימונדה צוננת, ומיד לשולחן הגיעה סלסלה של לחם שום קלוי וריחני וצלוחיות קטנות ולבנות התחילו לזרום. בסך הכול ספרתי שישה עשר סלטים שונים, למרות שהם התרוקנו והתמלאו מחדש בכזו מהירות שהיה קשה להבחין. כל הסלטים במקום הם פרי מוחה של חגית, אשתו של מאיר, שהכניסה בכל אחד מהסלטים (המעולים) מרכיב בלתי צפוי. מתוך המבחר האדיר (שמוגש לכל סועד על חשבון הבית) אפשר לציין את הבטטות המקורמלות המצוינות, תפוחי אדמה פרובנסאל, סלט קישואים קלויים בשמיר טרי, סלט אטריות שעועית תאילנדי עם כוסברה ורוטב דגים, סלט בצל עם עגבניות וסלרי (מעדן), חומוס וטחינה הנעשים במקום וכמובן, סלט הגזר החריף. כל הסלטים היו טריים מאוד, טעימים מאוד ומתובלים להפליא.
חטפתי פליק לגב היד מזוגתי בכל פעם שהושטתי יד ללחם. היא לא הבינה את האלמנט הפלילי בלהשאיר את שאריות הרוטב הנפלא בצלוחיות הסלט, בלתי מנוגבות. "אתה צריך להיות חזק" היא אמרה לי, להשאיר מקום למה שעתיד לבוא. והוא אכן בא.
צלחת גדולה של פסטלים מטוגנים (89 שקל) נחתה במרכז השולחן. שוב, במה שהתברר להיות המוטיב החוזר של הארוחה, בכל אחד מהפסטלים חיכתה הפתעה נעימה. סיגרים במילוי טונה צרובה וצנוברים, משמש ממולא בדג לבן ומטוגן עד פריכות, נתחי נסיכת הנילוס מטוגנות ברוטב שום מעודן, רצועות סלמון עם צנוברים וצלפים עטופים בעלי בוריק וכמובן קבבוני דגים צלויים. שלל הפסטלים הגיעו בליווי רוטב שום ורוטב חריף מתוק שהתאים מאוד לדגים.
ניסיתי להזכיר לעצמי שאמור להגיע לפה עוד דג שלם, אבל זה לא הועיל. במרכז השולחן צצה צלחת עם חריימה (29 שקל) וצלחת עם סביצ'ה טונה וסלמון (49 שקל). החריימה היה חם, אדום, חריף ועסיסי ונוגב ביעילות בלחם הבית הרך. לא התאפקתי (חריימה בלי לחם זה כמו חתונה בלי תזמורת).
הסביצ'ה הוגש בצורה יוצאת דופן, מגולגל עם צלף בודד במרכז, הרבה פלפל שחור ועל מצע פרוסות לימון. בשר הדג היה מלא טעם ולא נתן ללימון להשתלט עליו.
נשענו לאחור בכיסא. בראשי הדהדו תרועות חצוצרה למראה הדג הצלוי שלנו שיצא מן המטבח. דג ברמונדי (89 שקל) גדול, כמעט קילו משקלו, חתוך לאורכו וצלוי בצורת פרפר על הגריל הייחודי של המסעדה. את הדגים ניתן להזמין צלויים או מטוגנים. מסתבר שהגריל עשוי מפלדה מיוחדת שמגיעה לטמפרטורות אדירות ומצליחה להשאיר את בשר הדג עסיסי ורך בעוד היא מצפה אותו במעטפת פריכה וטעימה. מדהים.
אם הברמונדי, בעודו שוחה בים, היה יודע מה יצא ממנו בסופו של דבר אצלי בצלחת, הוא היה מתייצב בספינת הדייגים עם דגל לבן מתנפנף. הדג הגיע מלווה בפלחי תפוחי אדמה שנאפו ואז טוגנו וצופו ברוטב חריף מתוק עם שומשום. מעולה.
בעודי נאבק בפעולות הכירורגיות של הפרדת האדרה מהבשר, ניגש אלי מאיר ואמר שהוא מעדיף שכל הסועדים שלו יאכלו את הדגים בידיהם ("מקסימום שוטפים ידיים!"). סירבתי בנימוס והמשכתי בניתוח, אך זוגתי מייד הניחה את הכלים וקפצה למים. לא רציתי לצאת פראייר, אז קפצתי גם אני. קוראים יקרים, מסתבר שזו הדרך לאכול דגים. לא הותרתי בצלחת דבר פרט למעט עצמות נקיות (האדרה הועברה, אחר כבוד, לקערה ייעודית במרכז השולחן). אין ספק שזה הדג הטוב ביותר שאכלתי בחיי.
המומים, נשענו שוב לאחור. הצלחות פונו במהירות והשאירו מקום לשתי כוסיות של סורבה תות-בננה מעשה המקום. הכדור הבודד הקפוא והטעים, יחד עם שתי כוסות תה עם נענע, חתמו את הארוחה בשלמות והותירו בראשי גלי ים שקטים ופסקול של מוזיקה יוונית רגועה.
היציאה לרחוב הייתה, כצפוי, טראומתית. כשהסתובבתי לתת מבט אחרון במסעדה, עיני נחו על הלוגו של המסעדה. דג הפסיפס הענק, כך אמר לי מאיר, הוא למעשה דג ברמונדי הנידוג על-ידי שני ציידים אבוריג'נים, והמילה 'ברמונדי' באבוריג'נית משמעותה 'דג גדול'. וכך, אחרי שגם אני צדתי את הדג הגדול שלי, יציאתי לרחוב הבאר שבעי החם הייתה טיפה יותר מסבירת פנים.

מקס נורדאו 1, באר שבע
טלפון: 08-6234401, 08-6654501
פקס: אין
תאריך:  04/11/2009   |   עודכן:  04/11/2009
מועדון VIP להצטרפות הקלק כאן
פורומים News1  /  תגובות
כללי חדשות רשימות נושאים אישים פירמות מוסדות
אקטואליה מדיני/פוליטי בריאות כלכלה משפט
סדום ועמורה עיתונות
ארוחה ארוחה בדגים דגים
תגובות  [ 1 ] מוצגות  [ 1 ]  כתוב תגובה 
1
לאכול דגים בבאר שבע כמו
אריה מחשי  |  5/11/09 15:28
 
תגובות בפייסבוק
 
ברחבי הרשת / פרסומת
רשימות קודמות
מאיה שני
הדיסקים הקשיחים ממשיכים להידחק לפינה    בסט ביי עלתה על הגל וחתמה על שיתוף פעולה עם סוניק להעברת שירות הורדת סרטים דיגיטלית
ספי קיני
סטודנטים בטרבזון רדפו אחרי השגריר השליכו לעברו ביצים וניסו להתפרץ לרכבו    המשטרה המקומית פיזרה את הסטודנטים
אלעזר לוין
ההנהלה: נחזיר למבוטחים את הכסף    לא דיווחה לבורסה עד היום    הגישה למפקח על הביטוח דוח מפורט על הפרשה, על-פי דרישתו    עוד תקלה בשרשרת הפרשיות הפוקדות את החברה    הלוותה 491 מיליון שקל לפרטיים - מזה 238 מיליון שקל ללא בטחונות
אלעזר לוין
ברלב לא יבדוק לפי שעה פרשת הטעויות בביטוח מנהלים    לא צפויות חדשות מסעירות בדוחות שיכין
ספי קיני
כך גילה ראש מטה חיל הים בתדרוך כתבים לאחר תפיסת הספינה    הנשק שהוחבא מספיק לחיזבאללה לחודש לחימה בישראל
כל הזכויות שמורות
מו"ל ועורך ראשי: יואב יצחק
עיתונות זהב בע"מ New@News1.co.il