X
יומן ראשי
חדשות תחקירים
כתבות דעות
סיפורים חמים סקופים
מושגים ספרים
ערוצים
אקטואליה כלכלה ועסקים
משפט סדום ועמורה
משמר המשפט תיירות
בריאות פנאי
תקשורת עיתונות וברנז'ה
רכב / תחבורה לכל הערוצים
כללי
ספריה מקוונת מיוחדים ברשת
מגזינים וכתבי עת וידאו News1
פורמים משובים
שערים יציגים לוח אירועים
מינויים חדשים מוצרים חדשים
פנדורה / אנשים ואירועים
אתרים ברשת (עדכונים)
בלוגרים
בעלי טורים בלוגרים נוספים
רשימת כותבים הנקראים ביותר
מועדון + / תגיות
אישים פירמות
מוסדות מפלגות
מיוחדים
אירועי תקשורת אירועים ביטוחניים
אירועים בינלאומיים אירועים כלכליים
אירועים מדיניים אירועים משפטיים
אירועים פוליטיים אירועים פליליים
אסונות / פגעי טבע בחירות / מפלגות
יומנים אישיים כינוסים / ועדות
מבקר המדינה כל הפרשות
הרשמה למועדון VIP מנויים
הרשמה לניוזליטר
יצירת קשר עם News1
מערכת - New@News1.co.il
מנויים - Vip@News1.co.il
הנהלה - Yoav@News1.co.il
פרסום - Vip@News1.co.il
כל הזכויות שמורות
מו"ל ועורך ראשי: יואב יצחק
עיתונות זהב בע"מ
יומן ראשי   /   חדשות
קורא להבהיר שאם חיזבאללה יפגע בישראל - לבנון כולה תיפגע סבור שארה"ב צריכה לבטל את ההסכם עם אירן ולדרוש ממדינות העולם להחליט עם מי מהן הן סוחרות
▪  ▪  ▪
בנט. "סוריה תהיה וייטנאם של אירן" [צילום: תומר נויברג, פלאש 90]
יש לבטל את הסכם הגרעין עם אירן, להפעיל את העוצמה הכלכלית של ארה"ב ולאפשר למדינות העולם לבחור עם מי מהן לסחור - סבור שר החינוך, נפתלי בנט. הוא דיבר (11.9.17) בכנס הבינלאומי לענייני טרור המתקיים במרכז הבינתחומי בהרצליה.
לדברי בנט, התגרענותה של אירן היא האיום הביטחוני המרכזי על ישראל בעתיד הנראה לעין. "אירן גרעינית זה לא כמו המלחמה הקרה של ארה"ב ובריה"מ. המשטר הוא לכאורה רציונאלי, אך למעשה מונחה דת. יש גם את הבדלי הגודל בין המדינות. בנוסף, האפקט של אירן גרעינית על החברה הישראלית, הוא פגיעה ברעיון הציוני. אירן גרעינית זה גם מטריית ביטחון לשלוחותיה. לא נוכל להשלים עם מצב כזה", אמר.
בנוגע להתמודדות עם חיזבאללה אמר בנט, כי ישראל נוקטת מזה 20 שנה באסטרטגיית ניתוק מגע במקום באסטרטגיה הכרחית של קיום מגע. "יצאנו מלבנון וניתקנו מגע, ואז חיזבאללה התעצם. יצאנו ללבנון השנייה ואז שוב ניתקנו מגע, ואז שוב חיזבאללה התעצם. ניתקנו מגע בעזה אחרי אוסלו ואחרי ההינתקות, והחל הירי הרקטי. ישראל צריכה להחליט החלטות לא קלות: לעבור מאסטרטגיית ניתוק מגע והתעצמות אויב לאסטרטגיית חיכוך, יזום ולא יזום, שתוביל להכרעה. דוגמה מוצלחת היא יהודה ושומרון שהחמאס שם הרבה יותר חלש. בחומת מגן יזמנו מגע והבסנו אותם".
בנט הזהיר: "אם בלבנון השנייה קיבלנו משוואה של להיכנס בחיזבאללה ולא לגעת בלבנון, כיום המשוואה היא לבנון=חיזבאללה. ירי של חיזבאללה משמעו הכרזת מלחמה של לבנון, ופגיעה אנושה של ישראל בתשתיותיה של לבנון". לדבריו, "אנחנו צריכים למצות תמיד את כל האופציות האזרחיות והמדיניות כדי להימנע ממלחמה. דווקא אימוץ התפיסות שלי הוא שירחיק את המלחמה. אימוץ התפיסה שלבנון=חיזבאללה, זה המרתיע הגדול ביותר והוא יקצר מלחמה שתהיה עם לבנון".
בנט נשאל מהם הקווים האדומים של ישראל מול הסדר חדש בסוריה. הוא השיב: "ראשון: העדר נוכחות אירנית ברמת הגולן; שני: יציאת אירן מסוריה כולה. אירן צריכה להבין שאם היא חפצה בהתבססות בסוריה, היא עלולה לגלות שמדובר בהתבוססות בסוריה. סוריה יכולה להיות וייטנאם של אירן.
"אנחנו יודעים שנשמור על עצמנו בכוחות עצמנו. אנחנו צריכים לחזק את הקשר האסטרטגי עם ארה"ב, אבל במקביל לבנות את היכולת העצמית שלנו כאילו ארה"ב לא לצידנו. הלקח הגדול מ-11 בספטמבר הוא שאין גבול לרוע האנושי. אנחנו לא יכולים לסמוך על חישובים רציונאליים, ולכן ישראל תדע לשמור על עצמה ותשמור על עצמה בכוחות עצמה".
תאריך:  11/09/2017   |   עודכן:  11/09/2017
+לבני: הטרור המוסלמי הקיצוני מנהל מלחמת דת 17:52 11/09/17  |  אריאל י' לוין   |   לרשימה המלאה
קוראת להתקדם לקראת הסדר עם הפלשתינים, כדי לאפשר למדינות ערביות לשתף פעולה עם ישראל  ▪  מזהירה מפני שיתוף פעולה עם הטרור השיעי נגד הטרור הסוני
לבני. רצף טריטוריאלי של טרור [צילום: עופר עמרם]

מועדון VIP להצטרפות הקלק כאן
פורומים News1  /  תגובות
כללי חדשות רשימות נושאים אישים פירמות מוסדות
אקטואליה מדיני/פוליטי בריאות כלכלה משפט
סדום ועמורה עיתונות
בנט: לעבור לאסטרטגיית חיכוך עם חיזבאללה וחמאס
תגובות  [ 1 ] מוצגות  [ 1 ]  כתוב תגובה 
1
דבר,חולירה,טיפוס
אביב127.   |  11/09/17 18:08
 
תגובות בפייסבוק
 
ברחבי הרשת / פרסומת
התפתחויות נוספות ישראלי-פלשתיני
אריאל י' לוין
אומרת שחוק הלאום מוצדק כדי שניתן יהיה להעלות גם טענות לאומיות ולא רק ביטחוניות בסוגיות כמו איחוד משפחות פלשתיניות וזכות השיבה
רחלי בן-צור
וכך התגלגל לידינו חוזר מטעם משרד החינוך של הרשות. מדובר במסמך-נוהל המתאר את ההטבות הניתנות לתלמידי הרשות בגין פיגועים, ואנו מבקשים להעניק את התובנה הזו גם לאזרחי ישראל ולקוראינו בפרט
יוני בן-מנחם
ביקורה הראשון של ההנהגה החדשה של חמאס במצרים הוא ביקור חשוב שישפיע באופן משמעותי על המצב ברצועת עזה. משטרו של הנשיא א-סיסי נוהג בזהירות ובחשדנות בהנהגה החדשה של חמאס והיא תצטרך להוכיח את כוונותיה לפני שמצרים תבוא לקראתה
יוני בן-מנחם
גורמים בכירים בפתח טוענים כי מחמוד עבאס קיבל החלטה אסטרטגית לחסל פוליטית את מרוואן ברגותי. יו"ר הרש"פ חושש כי ברגותי ישוחרר בעסקת חילופי השבויים הבאה ויצטרף לחמאס ולמוחמד דחלאן הפועלים נגדו
איתמר לוין
"דוח גולדסטון יצר איום אסטרטגי: זה לא רק שמא מישהו ייעצר בחו"ל, אלא משום שזה היה ניסיון מאוד מסוכן וכמעט מוצלחת, להפוך את ישראל למדינה מוקצה שההנהגה שלה פועלת בצורה של פשעי מלחמה"
כל הזכויות שמורות
מו"ל ועורך ראשי: יואב יצחק
עיתונות זהב בע"מ New@News1.co.il