למרות שאייל, בן ה-43, סבל מכאבי ראש עזים במשך שבוע ימים, הוא נמנע תחילה להגיע לבית-החולים מחשש לקורונה, וכמעט איבד את חייו כתוצאה מדימום מוחי.
אייל משכונת בית הכרם, רגיל לרוץ מדי יום 10 ק"מ. ללא עבר רפואי ומגדיר את עצמו כאדם בריא בדרך-כלל. בשבוע האחרון חווה כאבי ראש אותם הגדיר 'בלתי נסבלים'. אייל ניסה להמשיך בשגרה. עבד, טיפל בילדיו שנמצאים בבית ורץ. הוא הגיע לבית-החולים שערי צדק והסיבה לכאבים התבררה כמפרצת מוחית שהתפתחה לדימום מסכן חיים.
אייל סיפר: "לא שיערתי שיש לי בעיה רפואית חמורה ומסוכנת. מצד שני הכאבים מהם סבלתי היו חריגים והקשו מאוד על רמת התפקוד שלי בפעולות היומיומיות. ועם כל זה, הדבר שהיה לי ברור הוא שאינני מעוניין להגיע לבית-החולים. כל הזמן שומעים בחדשות על מטופלי קורונה שפוקדים את בתי-החולים ועל מקרי פטירה מהנגיף, מבחינתי רמת הסיכון בהגעה לבית-החולים הייתה גבוהה יותר. דבר שהתברר כטעות גמורה שיכלה להותיר אישה אלמנה וילדים יתומים".
ד"ר יעקב אמסלם, מנהל היחידה לצנתורי מוח בשערי צדק, שטיפל בו מספר: "אייל הגיע בדקה ה-90. בדיקת אם אר איי דחופה שביצענו הדגימה דימום באזור גזע המוח וקרע של אותו העורק המוח בחלקו הפנימי שגורם לפגיעה באספקת הדם לגזע המוח ועלול להוביל לנכות ואף מוות. הקרע חייב טיפול מיידי ובצנתור דחוף בוצעה סגירה של המפרצת באמצעות סלילים זעירים. אנו לא יודעים מה הגורם לבעיה זו, אך בספרות מתברר, כי ייתכן שדימום זה קשור למחלה גנטית של מבנה עורק חלש. ובעת מאמץ יתר או עלייה פתאומית של לחץ דם לעיתים אפילו התעטשות, העורק נקרע. בעיה זו אופיינית לאנשים צעירים ובדרך-כלל לא ניתן לאבחן אותה בבדיקת סי טי פשוטה, ולכן במקרים רבים מפספסים את האבחנה אצלם".
כאבי ראש עזים שאינם עוברים עם נטילת משככי כאבים, אמורים להוות סימן אזהרה משמעותי. "בימים אלו אנו עדים למקרים רבים בהם מטופלים נמנעים מקבלת טיפול רפואי. רבים הם מקרים של פטירה בבתי המטופל. יש מחלות שלא ממתינות לנגיף שיעבור. אם מרגישים סימנים חריגים, חייבים להגיע באופן מיידי למיון על-מנת לקבל טיפול רפואי", מדגיש ד"ר אמסלם.