X
יומן ראשי
חדשות תחקירים
כתבות דעות
סיפורים חמים סקופים
מושגים ספרים
ערוצים
אקטואליה כלכלה ועסקים
משפט סדום ועמורה
משמר המשפט תיירות
בריאות פנאי
תקשורת עיתונות וברנז'ה
רכב / תחבורה לכל הערוצים
כללי
ספריה מקוונת מיוחדים ברשת
מגזינים וכתבי עת וידאו News1
פורמים משובים
שערים יציגים לוח אירועים
מינויים חדשים מוצרים חדשים
פנדורה / אנשים ואירועים
אתרים ברשת (עדכונים)
בלוגרים
בעלי טורים בלוגרים נוספים
רשימת כותבים הנקראים ביותר
מועדון + / תגיות
אישים פירמות
מוסדות מפלגות
מיוחדים
אירועי תקשורת אירועים ביטוחניים
אירועים בינלאומיים אירועים כלכליים
אירועים מדיניים אירועים משפטיים
אירועים פוליטיים אירועים פליליים
אסונות / פגעי טבע בחירות / מפלגות
יומנים אישיים כינוסים / ועדות
מבקר המדינה כל הפרשות
הרשמה למועדון VIP מנויים
הרשמה לניוזליטר
יצירת קשר עם News1
מערכת - New@News1.co.il
מנויים - Vip@News1.co.il
הנהלה - Yoav@News1.co.il
פרסום - Vip@News1.co.il
כל הזכויות שמורות
מו"ל ועורך ראשי: יואב יצחק
עיתונות זהב בע"מ
יומן ראשי   /   חדשות / מבזקים
ביידן. "החירות תמיד תנצח את העריצות" [צילום: AP]
ג'יל ביידן ושגרירת אוקראינה [צילום: AP]
שמי ארה"ב ייסגרו בפני כל המטוסים הרוסיים "פוטין חשב שנאט"ו לא תגיב, שיוכל לפלג אותנו בבית ובאירופה. הוא טעה. אנחנו מאוחדים ועומדים מאוחדים" מחיר הנפט זינק ב-5% לאחר ההודעה ל-111 דולר לחבית
▪  ▪  ▪
30 מדינות ובראשן ארה"ב ישחררו 16 מיליארד חביות נפט מן המאגרים האסטרטגיים שלהן, במאמץ להוריד את מחיר הנפט אשר עומד על למעלה מ-100 דולר לחבית ברוב השבוע שחלף מאז הפלישה הרוסית לאוקראינה. כך הודיע (יום ד', 2.3.22) הנשיא ג'ו ביידן בנאום מצב האומה בקונגרס, שאת חלקו הראשון הקדיש למלחמה באוקראינה. הוא גם הודיע כצפוי על סגירת שמי ארה"ב בפני כל המטוסים הרוסיים. מיד לאחר הודעתו של ביידן, זינק מחיר הנפט ביותר מ-5% והתקרב ל-111 דולר. ביידן סיים את נאומו במילים שכוונו לנשיא ולדימיר פוטין: "Go get him".
רבים מחברי הקונגרס והאורחים, באולם בית הנבחרים, ענדו תגים בצבעי כחול-לבן או החזיקו דגלוני אוקראינה. לראשונה מזה שנתיים, איש לא עטה מסיכות לאחר שהמרכז לבקרת מחלות הסיר את המלצתו לעטות אותן בחללים סגורים. עם זאת, נשמרה מגבלת הריחוק החברתי ולכן האולם היה מלא רק בשליש מתכולתו. שגרירת אוקראינה, אוקסנה מרקרובה, ישבה ביציע ליד ג'יל ביידן וזכתה למחיאות כפיים סוערות כאשר הנשיא הציג אותה.
ביידן אמר: "החרות תמיד תנצח את העריצות. פוטין ניסה לזעזע את יסודות העולם החופשי, אך הוא טעה קשות. הוא נתקל בחומה שלא הביא בחשבון: העם האוקראיני, המעניק השראה לעולם. זקנים וצעירים בולמים בגופם את הטנקים. ההיסטוריה לימדה אותנו, כי כאשר דיקטטורים אינם משלמים, הם ממשיכים להתקדם.
"הוא חשב שנאט"ו לא תגיב, שיוכל לפלג אותנו בבית ובאירופה. הוא טעה. אנחנו מאוחדים ועומדים מאוחדים. בנינו קואליציה עולמית במשך חודשים כדי להתמודד איתו". ביידן מנה את רשימת המדינות שהטילו עיצומים על רוסיה וקבע: "פוטין מבודד מהעולם יותר מאשר אי-פעם. אנחנו מטילים עיצומים כלכליים רבי עוצמה. אנחנו מונעים מהבנק המרכזי של רוסיה להגן על הרובל. אנחנו הופכים את 640 מיליארדי הדולרים של העתודות לחסרי ערך.
"אני אומר לאוליגרכים שעשו מיליארדים מהמשטר הזה: לא עוד. משרד המשפטים מקים כוח משימה לטפל בעבירות המס של האוליגרכים. נסגור את שמי ארה"ב לכל המטוסים הרוסיים, ובכך נגביר את הלחץ על המשק הרוסי. הרובל כבר איבד 30% מערכו, הבורסה איבדה 40% והמסחר נפסק. הכלכלה הרוסית נופלת ופוטין הוא האשם היחיד. הענקנו יותר ממיליארד דולר בסיוע ישיר לאוקראינה ונמשיך לסייע לעם האוקראיני להגן על ארצו ולהקל את סבלו".
"נהיה בסדר, נהיה בסדר"
ביידן חזר והצהיר: "כוחותינו אינם ולא יהיו מעורבים בקרבות; הם נמצאים באירופה כדי להגן על נאט"ו אם פוטין יחליט לנוע מערבה. נגן בכל כוחנו המאוחד על כל סמ"ר של אדמת נאט"ו. הימים, השבועות והחודשים הבאים יהיו קשים לאוקראינים. גם אם פוטין ירשום הישגים בשטח, הוא ישלם מחיר יקר בטווח הארוך. האוקראינים ידעו 30 שנות עצמאות ולא יתנו לאיש להשיב אותם לאחור.
"אני פועל להבטיח שהמשק הרוסי ישלם את המחיר ולא עסקים ומשקי בית בארה"ב. ארה"ב עבדה עם 30 מדינות אחרות לשחרר 16 מיליארד חביות נפט מהמלאי האסטרטגי וזה יסייע להוריד את מחירי הדלק בבית. אני יודע שיש דאגה מן המתרחש, אבל נהיה בסדר, נהיה בסדר. הפלישה לאוקראינה תותיר את פוטין חלש יותר ואת העולם חזק יותר. אנחנו רואים אחדות באירופה ובעולם המערבי. החרות מתרוממת לגודל הרגע. זה מבחן אמיתי וזה יקח זמן. פוטין יכול לכבוש בטנקים, אבל לעולם לא יכבוש את ליבות העם האוקראיני ולעולם לא יערער את עמידתו של העולם החופשי".
ביידן עבר לענייני פנים ובראשם האינפלציה הגואה, הגורמת לכך ששיעור התמיכה בו הוא 37% בלבד – הנמוך אי-פעם – ועלולה לעלות לדמוקרטים ברוב בקונגרס בנובמבר הקרוב. "משפחות רבות מתמודדות עם הקושי לשלם יותר", פתח ביידן. הוא הזכיר את תוכנית הסיוע בסך 1.9 טריליון דולר שהעביר בתחילת כהונתו, ואמר שאשתקד נוצרו 5.6 מיליון משרות ("מספר חסר תקדים") והצמיחה הייתה 5.7% אשתקד ("המהירה ביותר מזה ארבעה עשורים").
עוד הזכיר ביידן את השקעת הענק בתשתיות והודה לרפובליקנים שתמכו בתוכניתו. הוא ציין שארה"ב הייתה מספר אחת בתשתיות וכעת היא רק מספר 13 וטען, כי ההשקעות יסייעו בהתמודדות מול סין, שינויי האקלים והפערים החברתיים. "אמרתי ל[נשיא] שי ג'ינפינג שמעולם לא היה כדאי להמר נגד ארה"ב. השנה נתחיל לתקן 100,000 ק"מ של כבישים מהירים ו-165 גשרים ובארות. נתקן את התשתיות על-ידי רכישת תוצרת ארה"ב".
"נקודת מפנה במאבק בקורונה"
ביידן המשיך: "חשוב מאוד להשקיע בהיי-טק כדי להתמודד עם סין. פעם השקענו 2% מהתוצר במו"פ; כיום איננו עושים זאת, בעוד סין וקנדה עושות זאת. אינטל משקיעה 20 מיליארד דולר במפעלים בארה"ב; היא הבטיחה להשקיע 100 מיליארד דולר אם יעבור החוק הדו-מפלגתי לעידוד ההשקעות".
בנוגע להתמודדות עם האינפלציה, קרא ביידן למגזר העסקי: "תורידו את המחירים, לא את המשכורות. וזה אומר: תייצרו יותר בארה"ב במקום להסתמך על שרשרת אספקה זרה". לדבריו, יש יש לו תוכנית להורדת האינפלציה הנתמכת בידי 17 זוכי פרס נובל לכלכלה: להוריד את המחירים של תרופות מרשם, הקלות מס כדי להוריד את עלויות האנרגיה ולסייע במאבק בשינויי האקלים, והורדת עלויות הטיפול בילדים. ביידן קרא להבטיח שהחברות והעשירים ישלמו את חלקם ההוגן במיסים. והודיע שמשרד המשפטים ימנה תובע ראשי לטפל בהונאות בסיוע לקורונה. ביידן הדגיש שהוא קפיטליסט, אך "אין קפיטליזם ללא תחרות הוגנת" והכריז על תוכנית למאבק בחברות הגובות מחירים גבוהים מדי.
עוד אמר ביידן, כי ארה"ב הגיעה לנקודת מפנה במאבק בקורונה, כאשר מספר המקרים הקשים הוא הנמוך ביותר מאז חודש יולי. "הקורונה שוב לא תשלוט על חיינו. לא נשלים עם חיים לצידה; נמשיך להילחם בנגיף הזה, כמו בנגיפים אחרים". הוא קרא להמשיך להתחסן ולהשתמש בתרופות נגד הנגיף, ואמר שיהיו חיסונים גם לבני חמש ומטה. ביידן הודיע על תוכנית שתאפשר לבצע בדיקות מהירות בבתי מרקחת, ומי שיימצא חיובי - יוכל לקבל בו במקום חינם את התרופות. "גמרנו עם סגירת בתי ספר ועסקים", הכריז וקרא לעובדים לחזור למשרדיהם. עוד הבטיח ביידן לשלוח חיסונים נוספים למדינות אחרות.
בתחום ביטחון הפנים קרא ביידן לתקצב טוב יותר את המשטרות העירוניות, תוך הגברת הפיקוח על השוטרים. הוא גם ביקש מהקונגרס לאשר הצעת חוק אשר תגדיל את הצורך בבדיקות רקע לפני רכישת נשק ותהה מדוע מי שמופיעים ברשימת הטרוריסטים יכולים לרכוש נשק בצורה חופשית. הוא גם ביקש מהקונגרס לאשר את הצעת החוק הדמוקרטית להבטחת זכות הבחירה.
Author
כתב משפטי | News1 | דוא"ל
עיתונאי, סופר וחוקר שואה. כתב משפטי ובעל טור ב-News1. פרסם 20 ספרים ועשרות מאמרים על השואה
תאריך:  02/03/2022   |   עודכן:  02/03/2022
+ביידן הולך על המאחד 13:44 02/03/22  |  איתמר לוין   |   לרשימה המלאה
הנשיא ניצל את תמימות הדעים המפלגתית סביב אוקראינה, דיבר בכמה נושאים בשפתם של הרפובליקנים ואפילו ויתר למעשה על תוכנית הענק שלו להשקעות ברווחה ואקלים
החלקים המרכזיים בנאום מצב האומה, 2.3.22 / MSNBC
אחדות מפתיעה ונדירה [צילום: AP]

מועדון VIP להצטרפות הקלק כאן
פורומים News1  /  תגובות
כללי חדשות רשימות נושאים אישים פירמות מוסדות
אקטואליה מדיני/פוליטי בריאות כלכלה משפט
סדום ועמורה עיתונות
16 מיליארד חביות נפט ישוחררו לשוק מהמאגרים האסטרטגיים
תגובות  [ 1 ] מוצגות  [ 1 ]  כתוב תגובה 
1
לא ברור מה ביידן עף על עצמו
באום  |  2/03/22 10:26
 
תגובות בפייסבוק
 
ברחבי הרשת / פרסומת
התפתחויות נוספות ממשל ביידן
איתמר לוין
ביידן בחר את שופטת בית המשפט הפדרלי לערעורים בוושינגטון כמחליפתו של סטיבן ברייר    המינוי טעון את אישור הסנאט; ייתכן שרפובליקנים בודדים יתמכו בה
איתמר לוין
סטיבן ברייר הוא הבכיר בין שלושת השופטים הליברלים - מול ששת השופטים השמרנים - ופרישתו תאפשר לביידן למנות את מחליפו כל עוד יש לדמוקרטים רוב בסנאט
איתמר לוין
וושינגטון פוסט מראה כיצד התמיכה בביידן החלה לצנוח באוגוסט שעבר ולא נפסקה מאז    המשברים שבאו לאחר מכן פגעו עוד יותר בדימויו כמי שיביא רוגע אחרי טראמפ
איתמר לוין
וושינגטון פוסט מסכם ומנתח את מסיבת העיתונאים הנדירה והארוכה שקיים הנשיא ג'ו ביידן, ערב מלאת שנה לכהונתו: פוליטיקה, אוקראינה, קורונה ואינפלציה
איתמר לוין
בנאום לרגל יום השנה להסתערות על הקונגרס, האשים ביידן את קודמו בכך שהוא למעשה שלח את האספסוף    אומר שטראמפ ותומכיו אינם מסוגלים לחיות עם עקרונות היסוד האמריקניים, ומתארים את ארה"ב בדרך המעוותת ביותר
כל הזכויות שמורות
מו"ל ועורך ראשי: יואב יצחק
עיתונות זהב בע"מ New@News1.co.il